Κώστας Νικολακόπουλος

Η μεγάλη ομοιότητα κι η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη μεγάλη ομοιότητα και τη μεγάλη διαφορά του ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν!

• Ποια είναι η μεγαλύτερη ομοιότητα στο φετινό ξεκίνημα της σεζόν για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ; Μα και οι δύο άρχισαν τα παιχνίδια τους σκοράροντας σαν πολυβόλο, αλλά μάλλον γρήγορα έριξαν πολύ την αποδοτικότητα τους στο σκοράρισμα…

• Ο Ολυμπιακός στα τρία πρώτα παιχνίδια του έβαλε 10 γκολ (!): 4-0 και 3-1 με Λουκέρνη, 3-1 με Μπέρνλι. Δηλαδή, μέσο όρο πάνω από τρία γκολ ανά ματς!

• Ο ΠΑΟΚ επίσης στα τρία πρώτα παιχνίδια του έβαλε 8 γκολ: 2-1 και 3-0 με Βασιλεία, 3-2 με Σπαρτάκ Μόσχας. Δηλαδή, μέσο όρο κάτι λιγότερο από τρία γκολ ανά ματς!

• Ο Ολυμπιακός στα επόμενα εφτά παιχνίδια του έχει βάλει μόνο 11 γκολ και δη τα 5 σε ένα ματς: με Λεβαδειακό 1-0, Μπέρνλι 1-1, ΠΑΣ 5-0, Αστέρα 2-1, Μπέτις 0-0, Πανιώνιο 1-0, Λεβαδειακό (πάλι) 1-0! Δηλαδή, μέσο όρο 1,5 γκολ ανά ματς, πτώση 50%!

• Ο ΠΑΟΚ στα δικά του επόμενα εννιά παιχνίδια (έχει δώσει δύο περισσότερα ευρωπαϊκά) έχει βάλει μόνο 10 γκολ και δη τα τρία σε ένα ματς: με Σπαρτάκ 0-0, Μπενφίκα 1-1, Αστέρα 1-0, Μπενφίκα 1-4, Πανιώνιο 1-0, ΟΦΗ 3-1, Τσέλσι 0-1, ΑΕΚ 2-0, Άρη 1-1. Δηλαδή, μέσο όρο ελάχιστα παραπάνω από ένα γκολ ανά ματς, πτώση περίπου 65%!

• Κι οι δύο ομάδες λοιπόν έχουν ρίξει πολύ τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, σε σχέση με το ξεκίνημα τους. Κυρίως ο ΠΑΟΚ, που όμως μπορεί να υποστηρίζει ότι είχε πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό, που π.χ. έχει αγωνιστεί μόνο τρεις φορές εκτός έδρας.

• Ποια είναι, ωστόσο, η μεγάλη τους διαφορά;

• Ο ΠΑΟΚ σκοράρει κυρίως στα α΄ ημίχρονα του (10 στα συνολικά 18 γκολ), σπάνια μετά το 70’ και ποτέ μετά το 80’! Για την ακρίβεια μόλις δύο φορές, στο 76’ και στο 80’.

• Ο Ολυμπιακός σκοράρει πολύ περισσότερο στα β΄ημίχρονα του (13 στα 21 συνολικά γκολ) και έχει πετύχει έξι γκολ μετά το 80’! Στο 83’, στο 84’ κι άλλα τέσσερα μετά το 90ο λεπτό!

• Κάτι τελευταίο: ο ΠΑΟΚ έχει ένα παίκτη που σκοράρει με συνέπεια, τον Πρίγιοβιτς, με εφτά γκολ σε έξι διαφορετικά παιχνίδια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες, τον Λάζαρο και τον Γκερέρο, που ξεκίνησαν με τέσσερα και τρία γκολ αντίστοιχα στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, αλλά τώρα έχουν από ένα γκολ ο καθένας στα εφτά κι έξι τελευταία παιχνίδια τους αντίστοιχα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x