Κώστας Νικολακόπουλος

Η μισοχαμένη πρόκριση, το… Κροατία-Βέλγιο και η ντροπή των FIFA-UEFA

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του μετά την ήττα της Εθνικής από το Βέλγιο.

***Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν το πιστεύω ότι η Εθνική μας θα πάει έστω στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άντε να μιλήσω για μισοχαμένη πρόκριση, που κατά βάθος θεωρώ ότι είναι χαμένη.

***Η Βοσνία θα παίζει μέσα στο σπίτι της ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ και θα έχει αντίπαλο βαθμολογικά αδιάφορο. Δεν βλέπω πώς θα αποτύχει να κερδίσει.

***Αλλά επειδή αυτά είναι μόνο θεωρίες, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να κερδίσει στην Κύπρο, κάτι που επίσης δεν το βλέπω εύκολο, αλλά τέλος πάντων.

***Θυμάμαι, πάντως, για να το βάλουμε πιο σφαιρικά το θέμα στο τραπέζι ότι το Βέλγιο τον Οκτώβρη του 2013 έπαιζε πάλι για τα προκριματικά του Μουντιάλ, πάλι το προτελευταίο παιχνίδι της, πάλι εκτός έδρας και δη στην Κροατία. Και πήγε και κέρδισε μέσα στην Κροατία με 2-1.

***Οι συνθήκες δεν ήταν ακριβώς οι ίδιες, αλλά δεν ήταν και πολύ μακρινές. Τότε το Βέλγιο ήθελε ένα πόντο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με την Κροατία έξω και την (αδιάφορη) Ουαλλία μέσα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την προκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η δε Κροατία ήταν δεύτερη, δεν απειλούνταν από τις ομάδες που ακολουθούσαν κι έψαχνε το δύσκολο, να περάσει το Βέλγιο.

***Μακάρι να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, όπως τότε στα Βαλκάνια, έτσι και τώρα.

***Απλά βλέποντας τα στιγμιότυπα των τελευταίων προκριματικών αγώνων, σιχάθηκα πραγματικά με τη διαιτησία στο Ουκρανία-Τουρκία: 2-0, με το πρώτο γκολ οφσάιντ, το δεύτερο από γύρισμα με την μπάλα να έχει περάσει πεντακάθαρα την γραμμή του άουτ κι αμέσως μετά μία φάση-ορισμός του πέναλτι υπέρ της Τουρκίας, να μη δίνεται τίποτα από τον Ισπανό Φερνάντεζ Μπορμπαλάν. Δείτε εδώ πως γελάνε οι σπίκερ:



***Άραγε, ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ δεν νιώθουν ντροπή για τέτοιες διαιτησίες; Και τι κάνουν;

***Άσχετο: ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ τον ερχόμενο Μάη θα γίνει στο Κίεβο και το Παγκόσμιο Κύπελλο αμέσως μετά στη Ρωσία.

***Πιο άσχετο: είχαμε πριν λίγες ημέρες διαζύγιο που θα γίνει θέμα στα κουτσομπολίστικα έντυπα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x