Κώστας Νικολακόπουλος

Μετά από τέσσερα δοκάρια, ένα αυτογκόλ, ένα χαμένο πέναλτι και δύο πέναλτι υπέρ του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το παιχνίδι των δύο πρωτοπόρων στο Περιστέρι και γενικότερα κάποια πράγματα για τον ΠΑΟΚ.

• Να λοιπόν που δεν κέρδισε σε ένα παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ! Κι από τη μία μπορείς να πεις ότι λογικά η ομάδα που τον σταμάτησε ήταν ο Ατρόμητος, καθότι στη δεύτερη θέση κι αήττητος στη βαθμολογία.

• Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του μέσα στο Περιστέρι, ο δε Ατρόμητος έπαιζε χωρίς τέσσερα βασικά του στελέχη, εκ των οποίων οι τρεις δανεικοί από τον ΠΑΟΚ!

• Και νομίζω ότι κάπου εκεί την πάτησε ο ΠΑΟΚ! Γιατί προηγήθηκε 1-0 από το πουθενά στο τέλος του ημιχρόνου, κρατούσε χωρίς μεγάλη δυσκολία το διπλό και είχε την ψυχολογία ότι «εγώ πάντα κερδίζω εδώ μέσα». Και σε μία ανύποπτη φάση έφαγε το γκολάκι.

• Μετά ξύπνησε ο ΠΑΟΚ κι είχε τις ευκαιρίες να κερδίσει, με την είσοδο του Λημνιού, που ήταν λες κι έπαιζε μόνος του από δεξιά απέναντι στον αριστερό μπακ του Ατρόμητου, τον Σάκιτς, που έμοιαζε να μην είχε καθόλου δυνάμεις μετά το 70ο λεπτό. Αλλά αυτή τη φορά δεν του χαμογέλασε η μπάλα. Βλέπετε, μέχρι τώρα η θεά τύχη ήταν μαζί του όσο δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε για ομάδα στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο!

• Απλά ας βάλουμε στο μυαλό μας τι συνέβη στα πέντε από τα εννιά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ, αυτά που εξελίχθηκαν στα πιο δύσκολα:

Τον Αστέρα τον κέρδισε 1-0 στην Τούμπα με ανύπαρκτο πέναλτι

Την ΑΕΚ την κέρδισε 2-0 στην Τούμπα, έχοντας δύο φορές σύμμαχο τα δοκάρια (το πρώτο στο 0-0).

Τον Ολυμπιακό τον κέρδισε 1-0 στο Καραϊσκάκη με απίθανο αυτογκόλ, με τον Ολυμπιακό να έχει 23 τελικές, εκ των οποίων ένα δοκάρι.

Τον Άρη τον κέρδισε 2-1 στο Χαριλάου, ισοφαρίζοντας τον με (τραβηγμένο από τα μαλλιά) πέναλτι και με τον Άρη να χάνει με τη σειρά του πέναλτι (κι αυτό σαν το άλλο)

Με τον Ατρόμητο έφερε ισοπαλία στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να έχει κι αυτός δοκάρι, σε ένα σουτ, από την γραμμή της σέντρας, που θα έμπαινε το γκολ της χρονιάς

• Απολογισμός για τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια: τέσσερα δοκάρια των αντίπαλων, ένα χαμένο πέναλτι αντίπαλου, ένα αυτογκόλ αντίπαλου και δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του!!! Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει!-με αυτογκόλ έκανε και το 2-0 με τον Απόλλωνα, αλλά τότε ήταν το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και το αφήνουμε.

• Τέλος πάντων, ο ΠΑΟΚ παραμένει μακράν το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αφού έχει διαφορά ασφαλείας και έχει βγάλει Καραϊσκάκη, Χαριλάου, Περιστέρι, αλλά και Νέα Σμύρνη και Ηράκλειο. Άλλωστε κι ό,τι άλλο γίνεται στο πρωτάθλημα λειτουργεί υπέρ του! Η ΑΕΚ τρώει μείον τρεις βαθμούς, ψάχνουν να κάνουν το ίδιο και στον Ολυμπιακό, ενώ μέχρι και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός λήγει ισόπαλο, όπως βόλευε τον ΠΑΟΚ!

• Για να γυρίσουμε λίγο στο παιχνίδι στο Περιστέρι:

Ο Κάναντι ξεκίνησε το ματς με τον πιτσιρικά Στρουνγκή, που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ στην καριέρα του σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας…Και προτίμησε να παίξει χωρίς σέντερ φορ στο α΄ ημίχρονο… Στην ανάπαυλα το άλλαξε, έβαλε τον Κωτσόπουλο και η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε κάποιον αντίπαλο να νιώσει…

Ο Ρισβάνης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίζοντας και για τον (απόντα) Χατζηισαία. Κυριάρχησε πίσω.

Ο Ουγκράϊ μοιάζει αρκετά καλύτερος από αρκετούς κυνηγούς που έχουν οι μεγάλες ομάδες.

Ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μέγερι, είχε κακή αντίδραση στο γκολ του Κρέσπο, καλή αντίδραση σε μία έξοδο του στο φινάλε και καλή τύχη στα τελειώματα των Ζάμπα, Βέρνμπλουμ και Πρίγιοβιτς. Αυτή η φάση που έκανε ο Βέρνμπλουμ, όταν χώθηκε στην αντίπαλη περιοχή ερχόμενος από το κέντρο, είναι η κλασική του κίνηση, χάρη στην οποία έκανε λεφτά στην καριέρα του.

• Και κάτι τελευταίο: στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε από υπέρ του φάουλ και κίτρινη στον Σάκιτς, όχι κάρτα δεν υπήρχε, αλλά ούτε καν φάουλ. Ο Τζήλος το έδωσε από την γκρίνια του Λουτσέσκου για πέναλτι σε μία αμφισβητούμενη φάση νωρίτερα.

• Βεβαίως, ο Ολυμπιακός, αν θέλει να λέει ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει διπλό στο Χαριλάου, ώστε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x