Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο οι δύο του Ολυμπιακού στέκονται στο Μουντιάλ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr τη σούμα για την παρουσία των εκπροσώπων του ελληνικού πρωταθλήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

•Τελικά απ΄ όσους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα παίζουν στο Μουντιάλ-όχι ότι είναι και…πολλοί-μόνο οι δύο του Ολυμπιακού στέκονται.

•Ο Αιγύπτιος Γουάρντα (ΠΑΟΚ) δεν ‘τραβάει’, ο Ιρανός Μασούντ (ΑΕΚ) το ίδιο, τον δε Σέρβο Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ) τον έχουν βάλει τρία λεπτά…

•Αντίθετα, οι δύο Ιρανοί του Ολυμπιακού, ο Ανσαριφάρντ κι ο Χατζισαφί, αν μη τι άλλο στέκονται αξιοπρεπώς σε ένα τέτοιο επίπεδο.

•Από τον Καρίμ μόνο το γκολ έχει λείψει, αφού κάνει «γεμάτες» εμφανίσεις, κρίνοντας βέβαια κι από τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής ομάδας του, που είναι καθαρά αμυντικογενής. Θα μπορούσε και με την Ισπανία να κάνει ένα γκολ, αλλά το γυριστό που έκανε σε ένα μελέ μετά από μία στημένη φάση «ξύρισε» το δοκάρι.

•Δεν λέω ότι έκανε καμία ματσάρα ο Πέρσης κόντρα στους Ισπανούς, αλλά το πάλεψε πολύ, σε ρόλο πάλι αριστερού εξτρέμ. Βοήθησε πολύ ανασταλτικά, είχε πολλές επεμβάσεις, καλές επιστροφές, τάκλιν και γενικά ήταν πολύ μαχητικός, ένας καλός στρατιώτης για την ομάδα. Κι επιθετικά δεν ήταν ασήμαντη η παρουσία του. Είχε δύο τελικές (η πρώτη δεν ήταν καλή και νομίζω ότι έπρεπε να κάνει πάσα), άλλαξε ωραία πλευρά στην μπάλα, έβγαλε κι άλλη καλή πάσα, έδειξε υψηλή τεχνική με μία εντυπωσιακή μπαλιά με τακουνάκι, συμμετείχε σε καλές επιθέσεις, εκτέλεσε κόρνερ.

•Ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής ο Ανσαριφάρντ και το ίδιο ισχύει και για τον Χατζισαφί, που μάλιστα αυτή τη φορά απέφυγε τις προσωπικές ήττες, όπως τις δύο-τρεις που είχε από τον Μαροκινό Άμραμπατ στο πρώτο ματς.

•Είχε αρκετές θετικές επεμβάσεις, αρκετές μάλιστα με το κεφάλι δείχνοντας ικανότητα στον αέρα, ενώ επιθετικά μπορεί να μην έβγαλε τα «ωραία» του πρώτου αγώνα, όπου είχε δημιουργήσει το γκολ κι είχε και μια σουτάρα λίγο άουτ, όμως πέρασε καλές πάσες και σε μία στιγμή ανέδειξε και την ποιότητα του με ωραία απαλλαγή από δύο αντιπάλους του, ενώ μία εκτέλεση φάουλ που είχε, για σέντρα, ήταν επικίνδυνη.

•Ο αρχηγός του Ιράν είναι κι αυτός μία καλή μονάδα του συνόλου και νομίζω ότι το σωτήριο τάκλιν-επέμβαση που είχε κάνει ένα μέτρο μπροστά από την γραμμή της εστίας του στο παιχνίδι με το Μαρόκο, είναι μία από τις καλύτερες σχετικές φάσεις.

•Απλά, ενώ τον περιμέναμε στον άξονα, σαν κεντρικό χαφ, ο Κεϊρός τελικά τον εμπιστεύεται σε ρόλο αριστερού μπακ, όπου πάντως κάνει καλά τη δουλειά του-κι αν την κάνεις καλά τη δουλειά στο Μουντιάλ, φαντάζομαι ότι μπορείς να την κάνεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα…

•Όσο δε για τον Καρίμ, παίζοντας σαν εξτρέμ, μας βάζει ιδέες. Δηλαδή, γιατί να μην χωράει και στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, μαζί με ένα άλλο σέντερ φορ, παίζοντας ο Ανσαριφάρντ λίγο πλάγια;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x