Κώστας Νικολακόπουλος

Να γιατί ήθελε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει κι εξηγεί μέσα από τον sport-fm.gr την τεράστια διαφορά των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με Έλληνες και ξένους διαιτητές…

• Τα είχα γράψει και μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1. Ασφαλώς, θα τα επαναλάβω-ανανεώσω τώρα μετά και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (ως το 69’ που παίχτηκε).

Ανάμεσα στα άλλα που μας δείχνει η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι κι αυτό: ότι καλά έκανε και ζητούσε από την πρώτη στιγμή ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι…

• Φέτος ο Ολυμπιακός έχει παίξει μέχρι στιγμής με ξένους διαιτητές έξι ντέρμπι. Κι έχει δύο νίκες (4-1 την ΑΕΚ εντός έδρας με τον Στίλερ και 1-0 τον Παναθηναϊκό, μέχρι τη διακοπή στο 69’, εκτός έδρας με τον Φριτζ), δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό 1-1 εντός έδρας με τον Γιάκοτετ κι ΑΕΚ 1-1 εκτός έδρας με τον Κριστόφερσεν) και δύο ήττες (από ΠΑΟΚ 0-1 εντός έδρας με τον Φενταγί και 1-3 εκτός έδρας με τον Ζιλ Μανθάνο). Άρα, απολύτως ισορροπημένα αποτελέσματα: δύο-δύο-δύο.

• Τι αποτελέσματα είχε πέρσι και πρόπερσι, με Έλληνες διαιτητές, από τότε που άλλαξε η κατάσταση στη διοίκηση της ΕΠΟ; Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες!!! Άρα, στα δύο τρία των αγώνων του είχε ήττες…

• Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους. Ο Ολυμπιακός με Έλληνες διαιτητές είχε κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ (1-0 εντός, Κομίνης) και την ΑΕΚ (1-0 εκτός, Σιδηρόπουλος, με αποκλεισμό όμως από το Κύπελλο), είχε φέρει δύο εντός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΚ (0-0, Σιδηρόπουλος) και ΠΑΟ (1-1, Ευαγγέλου) κι είχε οκτώ ήττες, έξι εκτός και δύο εντός έδρας: από ΑΕΚ 0-1 (Μάνταλος), ΠΑΟΚ 0-2 (Κύζας), Παναθηναϊκό 0-1 (Κομίνης), ΑΕΚ 1-2 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 2-3 (Σιδηρόπουλο), Παναθηναϊκό 0-1 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 1-2 (Παπαπέτρου), ΑΕΚ 1-2 (Κομίνης)!

• Παρατηρήσεις…

Πρώτον, με τους ξένους διαιτητές φέτος ο Ολυμπιακός δεν πήρε το παραμικρό σφύριγμα. Αντιθέτως, τόσο ο Δανός στο ΟΑΚΑ (που είχε νωρίτερα παρατηρητή τον Τριτσώνη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του), όσο κι ο Ισπανός στην Τούμπα (που είχε προχθές παρατηρητή τον μέλο Περέϊρα στο Ολλανδία-Γερμανία), αλλά κι ο Ελβετός στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ, είχαν εις βάρος του τις περισσότερες υποδείξεις τους. Τουλάχιστον, όμως, δεν αδικήθηκε και ποτέ κατάφωρα. Δεν αλλοιώθηκε κανένα αποτέλεσμα.

Δεύτερον, αντίθετα, σε τουλάχιστον τέσσερα ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές, τρία με την ΑΕΚ (το γκολ με το χέρι του Πατίτο, η αποβολή του Μποτία, το γκολ-επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη) κι ένα με τον ΠΑΟ (το ανύπαρκτο πέναλτι ισοφάρισης στο 90’), υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Τρίτον, ο Μάνταλος κι ο Κύζας έχουν τεθεί εκτός πινάκων. Ο δε Κομίνης πλέον δεν ορίζεται σε σημαντικά παιχνίδια.

Τέταρτον, μόνο με τον Σιδηρόπουλο ο Ολυμπιακός έφερε νορμάλ αποτελέσματα στα ντέρμπι (σε τρία παιχνίδια από μία νίκη, ισοπαλία, ήττα).

Πέμπτον, με τον δε Παπαπέτρου είχε τρεις ήττες σε τρία ντέρμπι! Μάλιστα, οι δύο ήττες ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη από την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Είναι και τα μόνα διπλά της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη εδώ και μία δεκαετία!

• Παρεμπιπτόντως, ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει ξένος διαιτητής για τα τελευταία 21 λεπτά του ΠΑΟ-Ολυμπιακός, εφόσον δεν πέσει η απόφαση στην Εφέσεων (που νομίζω ότι εκεί δεν μπορεί να σταθεί, αλλά τέλος πάντων). Και πρέπει να είναι ο ίδιος, ο Γερμανός Φριτζ. Όλα τα ντέρμπι ξένοι δεν τα παίζουν φέτος; Μα όλα. Ξένος λοιπόν πρέπει να παίξει και το φινάλε του ΠΑΟ-Ολυμπιακός.

Τζέκο και Φορτούνης σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή στο Βοσνία - Ελλάδα με ενισχυμένες αποδόσεις*. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x