· Κάποια πράγματα σήμερα για κάποιους από τους λεγόμενους πιο… αθόρυβους παίκτες του Ολυμπιακού.

· Για παράδειγμα, ο Κίνι. Ενώ αντικειμενικά δεν έχει καλή σέντρα για ακραίος μπακ υψηλού επιπέδου, έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα σε ουκ ολίγα γκολ του Ολυμπιακού, με τις αρκετές προωθήσεις που κάνει, είτε όταν παίζει αριστερά, είτε όταν παίζει δεξιά. Όπως στην Κρήτη που «έσπασε» ωραία την μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος με τη σειρά του σέντραρε με ακρίβεια για τον Ποντένσε και το 1-0 επί του ΟΦΗ.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Κίνι έχει εμπλακεί και σε άλλα πέντε γκολ του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων και σε εκείνο του Αλεξανδρόπουλου στην Γκενκ. Μάλιστα, έχει ήδη βάλει ένα γκολ και για ελάχιστα εκατοστά δεν σκόραρε και στο Γεντί Κουλέ την Δευτέρα, με εκείνη την φοβερή βολίδα που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή.

Γενικά ο έμπειρος Ισπανός έβγαλε μία καλή εικόνα στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα αμυντικά ήταν αξιόπιστος, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα, είχε καλές τοποθετήσεις και πιεστικά μαρκαρίσματα, ενώ και μπροστά είχε καλές ενέργειες.

· Άλλο παράδειγμα ο Μασούρας, ίσως ο πιο μαχητικός παίκτης της ομάδας στο παιχνίδι στο Ηράκλειο, καθώς έκλεψε πολλές μπάλες και έκανε ακόμη πιο πολλά φάουλ! Μόνο που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, γιατί στη φάση που έκανε κακό κοντρόλ κι έχασε την μπάλα κάνοντας φάουλ, κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής του Πασχαλάκη, τον έβαλε σε μπελάδες χωρίς λόγο.

Νικολακόπουλος: Δέκα κουβέντες για τρεις αθόρυβους του Ολυμπιακού

Ο διεθνής κυνηγός αυτή τη φορά έκανε ένα καλό παιχνίδι, σε αντίθεση με εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έτρεξε πολύ, πέρασε πάσες, κάποιες έξυπνες, κάποιες άλλες για ευκαιρίες και μία για γκολ, στον Ποντένσε. Χώθηκε κι ο ίδιος για να σκοράρει, όμως δεν είχε καμία καλή τελική, αντίθετα απ΄ ότι είχε συμβεί στον αγώνα με την Τόπολα, όταν είχε σκοράρει με πραγματικά υπέροχη κεφαλιά.

Να προσέξουμε ότι συνεργάστηκε καλά με τον Γιόβετιτς, κάτι σημαντικό διότι πολύ απλά μπορεί οι δυό τους να είναι το επιθετικό δίδυμο της ομάδας σε αρκετά παιχνίδια. Κι ενώ δεν έχουν παίξει παρά λίγο μαζί, συνδυάστηκαν καλά μετά από δύο-τρεις περιπτώσεις που δεν μπόρεσαν να βρεθούν.

· Και κάτι για τον Σολμπάκεν, για τον οποίο είχα γράψει παραμονή του αγώνα με τον ΟΦΗ, ότι πρέπει κάποια στιγμή να ανεβάσει κι αυτός στροφές στον Ολυμπιακό.

Ο Νορβηγός δεν ήταν κακός, παίζοντας στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τον Άρη. Ήταν συνεπής από πλευράς τακτικής, γυρνούσε και βοηθούσε τους μπακ, είχε τρεξίματα, έκοψε και είχε και ορισμένες καλές κινήσεις επιθετικά (καλές πάσες με τη μία, κούρσες). Σίγουρα όχι αρκετές.

Νικολακόπουλος: Δέκα κουβέντες για τρεις αθόρυβους του Ολυμπιακού

Από τον έξω αριστερά του Ολυμπιακού ασφαλώς περιμένεις πολύ περισσότερα πράγματα, τα οποία ακόμη μοιάζει να μην είναι σε θέση να τα δώσει, ίσως γιατί είναι ψηλό κορμί και χρειάζεται να του δοθεί πολύς χρόνος για να πάρει μπρος. Πώς να τον πάρει, όμως, τον πολύ χρόνο, με Φορτούνη και Ποντένσε; Ιδίως όταν αδυνατεί να κάνει τη διαφορά, να βάλει έστω λίγες φορές τον εαυτό του σε θέση γκολ η, τελικής πάσας (ασίστ). Μία φορά σούταρε και ήταν χωρίς τύχη. Δύο εκτελέσεις στημένων φάσεων ήταν αδιάφορες. Ένα σπριντ που έκανε αποδείχθηκε τελικά στο πουθενά.

Δεν είναι ότι δεν προσπαθεί ο Σολμπάκεν. Είναι ότι είτε δεν του βγαίνει τίποτα, είτε για κάποιο λόγο δεν μπορεί. Πρώτος πρέπει ο ίδιος να προσπαθήσει να απαντήσει.

· Κατά τα άλλα, μην ασχολείστε με τον δήθεν…κίνδυνο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός επειδή θα γίνει με κόσμο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν αυτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x