Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ιταλός διαιτητής έκανε οκτώ λάθη και τα εφτά ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr με ψυχραιμία τη διαιτησία που είχε ο Ολυμπιακός στην Τσεχία.

• Βλέποντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα, κάποιες ημέρες πλέον μετά το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν, δεν μπορώ να αλλάξω την άποψη που είχα και την πρώτη στιγμή.

•Ο Ολυμπιακός πραγματικά είχε μια κακή διαιτησία από τον Ιταλό Γκούιντα. Διαιτησία που προσωπικά μου θύμισε ενός άλλου Ιταλού, στο Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-0, στον αποκλεισμό των ερυθρόλευκων στο Τελ Αβίβ, το καλοκαίρι του 2010!

•Και μου έκανε εντύπωση ο Ιταλός για τα σφυρίγματα του από τα πρώτα λεπτά. Όταν σε μια γονατιά στον Ποντένσε δεν έβγαλε κίτρινη. Όπως και σε ένα τράβηγμα της φανέλας του Πορτογάλου εξτρέμ-αντίθετα, στο πρώτο φάουλ που έκανε ο Σεμέδο για κάρτα την έβγαλε, σωστά. Ο καημένος ο Ποντένσε κέρδισε κίτρινη από αντίπαλο μόλις στο 77, στο τρίτο φάουλ που του έγινε για κίτρινη!

•Κίτρινη, τρίτη που χάρισε στους Τσέχους, έπρεπε να βγάλει ο Ιταλός και στο τράβηγμα πάνω στον Μπουχαλάκη (σε φάση που στην εξέλιξη της έβγαλε κι ευκαιρία η Πλζεν!), ενώ τέταρτη κάρτα (!) χάρισε για φάουλ πάνω στον Βαλμπουενα με το που ξεκίνησε το β ημίχρονο.

•Σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε του α' ημιχρόνου δεν έδωσε καν τα φάουλ υπέρ των Ποντένσε και Βαλμπουενα, ενώ ακόμη ο Ποντένσε ψάχνει να καταλάβει γιατί ο Ιταλός σταμάτησε δική του επικίνδυνη επίθεση για δήθεν επιθετικό φάουλ-χέρι.

•Πάλι καλά που οι επόπτες δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Ο δεύτερος δεν είχε, πάντως, και καμία σπουδαία φάση, ενώ ο πρώτος και στις δύο δύσκολες φάσεις ποτ του έκατσαν, σήκωσε τη σημαία του! Και στο οφσάιντ του Γκερέρο, που ήταν (έστω ένα βήμα) και στο οφσάιντ του Τσέχου φορ που δεν ήταν (για μισό βήμα!).

•Η ουσία είναι ότι σε τέτοιο επίπεδο, που κρίνεται αν μία ομάδα εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη, δεν νοείται ένας διαιτητής να κάνει τόσα λάθη. Και δη εις βάρος της μίας ομάδας. Δεν μπορεί στα οκτώ λάθη του, να είναι τα εφτά υπέρ των Τσέχων και το ένα υπέρ του Ολυμπιακού (ένα φάουλ του Τσιμίκα στα τελευταία λεπτά)...

•Το μόνο καλό με τον Ιταλό ήταν ότι σχετικά...γρήγορα στο β ημίχρονο "ηρέμησε" κι άρχισε να παιζει επιτέλους 50-50. Νομίζω από τη φάση που ο Σα του διαμαρτυρήθηκε έντονα για επιθετικό φάουλ σε μία έξοδο του στο 49ο λεπτό, όταν και κινδύνευσε άμεσα η εστία του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x