Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μεριά σε κάθε παιχνίδι μοιάζει και καλύτερος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα του Μεριά στα τελευταία παιχνίδια του στον Ολυμπιακό.

· Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι για πρώτη φορά παίζει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στον Ολυμπιακό (εφτά 90λεπτα από τα οκτώ τελευταία) από το περασμένο καλοκαίρι οπότε και ήρθε από την Τυνησία στην Ευρώπη.

· Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Γιασίν Μεριά του τελευταίου διαστήματος είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι και καλύτερος. Φτάνοντας στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό να κάνει μία εμφάνιση που πλησίασε το άριστα…

· Ο Αφρικάνος, με το δυναμισμό και την ταχύτητα του, δεν έχασε καμία προσωπική μονομαχία, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να βγει στα πλάγια, σαν δεξί μπακ. Nίκησε κατά κράτος δύο φορές τον Μακέδα, άλλες δύο τον Ινσούα και μία τον Μπουζούκη, στις πέντε φορές που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ένας προς ένα αντίπαλο παίκτη!

· Πήρε κεφαλιές, καθάρισε γενικά σέντρες, βγήκε ωραία πρώτος στην μπάλα (έτσι ξεκίνησε μία ευκαιρία του Ολυμπιακού), ενώ τον είδαμε να αλλάζει όμορφα το παιχνίδι αριστερά με 40άρα πάσα, αλλά και να βγάζει με έξυπνη μπαλιά τον Ομάρ δεξιά σε θέση να σεντράρει επικίνδυνα.

· Αν θέλουμε να βρούμε ένα ψεγάδι σε αυτή την έξοχη εικόνα του Μεριά ήταν σε εκείνη την κεφαλιά του Μακέδα που μπλόκαρε ο Σα στα μισά του α΄ ημιχρόνου, σε μία σέντρα του Γιόχανσον. Θα μπορούσε να τον είχε μαρκάρει καλύτερα, αν και νομίζω ότι μάλλον δεν υπήρξε η σωστή συνεννόηση με τον Ομάρ, που στη συγκεκριμένη φάση είχε γίνει τρίτος στόπερ-ότι έχω ένα ερωτηματικό για το πόσο καλός είναι στο ψηλό παιχνίδι, πάντως, εξακολουθώ να το έχω.

· Τέλος πάντων, πραγματικά δεν μπορείς εύκολα να κατανοήσεις, πώς από τη μία υπάρχει ο Μεριά που είχαμε δει στο 3-3 του Κυπέλλου στη Λαμία να γίνεται έρμαιο του Τσούκαλου, δηλαδή του τρίτου φορ του Χάβου, πίσω από τον Μπαράλες και τον Καραμάνο, κι από την άλλη υπάρχει ο Μεριά που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια.

· Να είναι ότι άργησε να προσαρμοστεί; Ότι τώρα παίζει περισσότερο ως βασικός κι έτσι έχει άλλη ψυχολογία, εμπιστοσύνη κλπ, κλπ; Ίσως είναι συνδυασμός, ίσως περισσότερο το δεύτερο, γιατί θυμάμαι ότι και όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε βάλει βασικό σε μία σειρά αγώνων εκεί γύρω στον Οκτώβριο, πάλι ήταν αρκετά καλός, αντιμετωπίζοντας μάλιστα με επιτυχία τόσο τον Πρίγιοβιτς, όσο και τον Λιβάγια στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Όπως έκανε το ίδιο τώρα, κόντρα στον Μακέδα, αλλά και στον Πόνσε, όταν ο Πορτογάλος προπονητής στο 4-1 με την ΑΕΚ τον πέρασε στόπερ από δεξί μπακ, που τον είχε ξεκινήσει.

· Σίγουρα κι ο Μεριά πρέπει να βρει καλύτερη ισορροπία, γιατί π.χ. η εικόνα του σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια (βλέπε το 3-3 με Λαμία και το 0-1 από τον ΟΦΗ) ήταν απαράδεκτη. Αλλά εξίσου σίγουρα σε μία γενικότερη θεώρηση της σεζόν, μπορούμε να σχολιάσουμε ότι ίσως είναι ο στόπερ από το ρόστερ του Ολυμπιακού, που δείχνει να έχει προδιαγραφές ότι μπορεί του χρόνου να προκύψει ο πιο πειστικός από τους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς.

· Μολονότι μάλιστα είναι από τους τέσσερις σέντερ μπακ, αυτός που πήρε λιγότερο χρόνο από τους Βούκοβιτς, Σισέ, Μιράντα (κατά σειρά)-έστω με την υποσημείωση ότι είχε λείψει τον τελευταίο μήνα του α΄ μισού της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x