Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μικρός του Ολυμπιακού αξίζει να ξαναπαίξει

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο λόγια για ένα πιτσιρικά του Ολυμπιακού, που τον εξέπληξε ευχάριστα.

***Ποια ήταν στα δικά μου μάτια η πιο ευχάριστη έκπληξη από το χθεσινό πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού; Ο Άρντιτ Τόλι, ο αμυντικός από την Αλβανία, που εδώ και χρόνια είναι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

***Είχα ακούσει ότι είναι καλός σέντερ μπακ, ότι το λέει η ψυχούλα του, ότι δεν κωλώνει κι ότι γενικά είναι ένα καλό εργαλείο. Αλλά βλέποντας τον χθες, με ό,τι φιλτράρισμα ασφαλώς πρέπει να γίνει στις διαπιστώσεις μας από τη δυναμικότητα του αντίπαλου, να παίζει σε θέση δεξιού μπακ, νομίζω ότι ο Μπέσνικ Χάσι ίσως έχει μία πολύ ωραία έμπνευση!

***Το 20χρονο αυτό παιδί δεν είναι απλά ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αμυντικά, με τα πιεστικά του μαρκαρίσματα. Κύρια με εντυπωσίασε από τον τρόπο με τον οποίο έβγαινε μπροστά σαν σφαίρα σε θέση δεξιού μπακ που έπαιζε όλη την πλευρά. Σέντραρε, μπούκαρε, πάσαρε, ήταν μία διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι ζήτημα αν έχασε μία φορά την μπάλα σε όλο το ημίχρονο, στο οποίο έπαιξε.

***Θεωρώ ότι ο Τόλι αξίζει την ευκαιρία να παίξει σε ένα σοβαρό χρονικό διάστημα και του επόμενου φιλικού, με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, τη Λούντογκορετς, που κι αυτή όπως κι ο Ολυμπιακός θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ-άρα γενικά θα είναι ένα δυνατό τεστ για τους ερυθρόλευκους.

***Μάλιστα, με ύψος 1.82 μ. νομίζω ότι κάνει περισσότερο για ακραίος αμυντικός, παρά για στόπερ, αν και τόσα χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού παίζει σέντερ μπακ. Κι όπως μου έχουν πει, έχει τέτοια ποδοσφαιρική του ευφυϊα, που τόσα χρόνια στην ομάδα Νέων είναι κάτι σαν προπονητής μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x