Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός είχε προειδοποιήσει έγκαιρα. Απλά τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις ξεκάθαρες θέσεις του Ολυμπιακού ενώποιον στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

• Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχει «καταγράψει» ενώπιον της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην μετά…εξυγίανση εποχή του.

• Με κάθε επισημότητα και εγγράφως ο Ολυμπιακός είχε από πέρσι προειδοποιήσει τις διεθνείς ομοσπονδίες για το τι παίζεται πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχε διαμαρτυρηθεί, είχε καταγγείλει, είχε προτείνει. Σε κάποια πράγματα και σε κάποιο βαθμό, έδειξαν να καταλαβαίνουν. Αλλά ακριβώς έτσι, σε κάποιο βαθμό.

• Προχθές, στη συνάντηση των εκπροσώπων των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ με τους τέσσερις μεγάλους, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο, με όσα είπε ευθέως η Λίνα Σουλούκου, που δεν είναι (πια) απλά νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, αλλά είναι γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, με όσες αυξημένες αρμοδιότητες της δίνει ο τίτλος που έχει εδώ και κάποιους μήνες, άσχετα αν, επειδή είναι χαμηλών τόνων, δεν έχει προβληθεί.

• Ο Ολυμπιακός μίλησε ευθέως για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με διευθύνσεις και ονόματα. Κι όχι ένα και δύο…Τους τα είπε όλα ο Ολυμπιακός. Πώς δρα, ποιους χρησιμοποιεί κλπ, κλπ. Και δεν στάθηκε εκεί. Ζήτησε και συγκεκριμένα πράγματα, π.χ. σε σχέση γενικότερα με την ΕΠΟ και ειδικότερα με τη διαιτησία, προκειμένου όσο το δυνατόν να παιχτεί με ίσους όρους η μάχη του τίτλου, όσο κι αν ήδη έχει υπάρξει αλλοίωση από τα διαιτητικά σφυρίγματα υπέρ των ομάδων που εδώ και δύο χρόνια ευνοούνται σε μόνιμη βάση…

• Και μπορεί τώρα κι ο ΠΑΟΚ να είναι υπέρμαχος για ξένους διαιτητές (έχοντας και το δεδομένο με τις τρεις νίκες του σε τρία ντέρμπι με ξένους), αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια πρότεινε συνεχώς αυτή την κίνηση, την οποία τώρα σχεδόν όλοι θεωρούν απαραίτητη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τώρα επιμένει κάθετα και κατηγορηματικά, παρότι με ξένους ρέφερι σε δύο ντέρμπι έχει μία ήττα και μία ισοπαλία.

• Τώρα όλοι ξέρουν. Και πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x