Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός ή θα δει τον Ατρόμητο σαν...Χαριλάου ή θα την πάθει όπως πρόπερσι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα απ το sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

• Μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά βλέπω το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ως ένα από τα πιο κρίσιμα και δύσκολα μέσα στο Καραϊσκάκη για τη φετινή σεζόν!

• Ίσως γιατί εγώ δεν ξεχνάω ότι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει πάθει μεγάλη νίλα σε συνθήκες παρόμοιες με τις τωρινές. Ήταν πάλι φθινόπωρο πριν ακριβώς δυο χρόνια, Οκτώβρης του 2017, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχονταν τον Ατρόμητο, τρεις ημέρες μετά από εκτός έδρας ήττα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 0-2 από τη Γιουβέντους, όπως τώρα έχει χάσει 0-2 εκτός έδρας από την Μπάγερν.

• Ο Ολυμπιακός τότε είχε χάσει 0-1 κι εκείνη η ήττα του είναι η μοναδική πραγματικά γκέλα του τε τελευταία χρόνια σε αγώνα πριν από διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων. Γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι παίζει κι αυτό ρόλο, ότι θα έχουμε τώρα νέα διακοπή στο πρωτάθλημα...

• Είναι δε απολύτως λογικό να θέλουν στον Ολυμπιακό να πάνε στη διακοπή με μία σχετική ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, όπως είχε συμβεί και πριν την προηγούμενη διακοπή, όταν τότε πήγαν και κέρδισαν στο Χαριλάου, παρότι προέρχονταν από αρνητικά αποτελέσματα, την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός έρχεται πάλι από άσχημα αποτελέσματα, κυρίως την ισοπαλία στην Ξάνθη και στη συνέχεια από την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, αν και το χθεσινό 4-0 της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ κατέδειξε και το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη. Με τη διαφορά ότι ξέρουμε όλοι ότι ένα τρίτο στη σειρά κακό αποτέλεσμα γίνεται πάρα πολύ δύσκολα αποδεκτό σε αυτή την ομάδα, πόσο δε μάλλον αν είναι μέσα στο Καραισκάκη.

• Το ευχάριστο είναι ότι συνήθως ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο τα καταφέρνει καλά πριν τις διακοπές του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων. Δεν είναι μόνο το διπλό στον Άρη τον περασμένο μήνα. Ειναι και το διπλό στη Λάρισα το Σεπτέμβριο. Πέρσι δε πριν από τις τέσσερις διακοπές του πρωταθλήματος είχε νίκες εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό κι έντος έδρας με τον ΠΑΣ κι ισοπαλίες εκτος έδρας με την ΑΕΚ κι εντος έδρας με τον Παναθηναϊκό.

• Τέλος πάντων, εγώ νομίζω ότι ο αγώνας με τον Ατρόμητο για τον Ολυμπιακό είναι ως εξής: είτε τον βλέπει όπως εκείνον στο Χαριλάου τον Οκτώβρη, πριν την προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος, δηλαδή σαν έναν τελικό που πρέπει πάση θυσία να τον κερδίσει, είτε θα πάθει καμία νίλα από τον Ατρόμητο, όπως εκείνη πριν από ακριβώς δύο χρόνια μέσα στο Καραϊσκάκη και τότε.

• Κάτι τέτοια ματς σαν το απογευματινό είναι από αυτά που λες να τα κερδίσω έστω με μισό μηδέν για να πάρω μία ανάσα στη διακοπή κι από εκεί και πέρα οτιδήποτε καλύτερο πετύχω, τόσο μεγαλύτερη ηρεμία θα μου δώσει μέχρι να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x