Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Χατζισαφί έκανε ό,τι δεν είχε κάνει ο Κούτρης με τον Λάζαρο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε κάποιες σημαντικές «λεπτομέρειες» του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού, με «αθόρυβους» πρωταγωνιστές του.

• Δεν σκότωσε κανένα θηρίο χθες ο Ολυμπιακός. Ο Πανιώνιος παίζοντας χωρίς Μπανανά, Σιώπη, Κόρμπο, Ντουρμισάϊ, Σαββίδη, Γεζίλ (ενόψει του «τελικού» για την 5η θέση με τον Αστέρα το Σάββατο στη Ν. Σμύρνη) σίγουρα δεν ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος, παρότι έχει και «φανέλα» και ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι ήταν «μέσα» στο παιχνίδι έως το τελευταίο λεπτό, λόγω του εύθραυστου 1-0.

• Όμως, ας συνυπολογίσουμε όχι μόνο το κεκλεισμένων των θυρών, αλλά κύρια ότι ο Ολυμπιακός προέρχονταν από πέντε αγώνες χωρίς νίκη και άρα με ψυχολογία σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αφαίρεση των τριών βαθμών-κάτι που παρεμπιπτόντως αποτελεί φέτος…αποκλειστικότητα του, παρότι π.χ. οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έκαναν γης μαδιάμ στα Γιάννινα, αλλά ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αναμένεται να τιμωρηθεί…παραδειγματικά με…πρόστιμο!

• Υπό αυτές τις συνθήκες η νίκη ήταν πολύτιμη για τον Ολυμπιακό, την στιγμή μάλιστα που ο Ατρόμητος μία ημέρα πριν τον είχε προσπεράσει στην 3η θέση, κάνοντας διπλό στην Τρίπολη. Άλλωστε, όπως έγραφα από χθες πριν το παιχνίδι, το φάρμακο για τον Ολυμπιακό είναι μόνο ένα…Οι νίκες.

• Κάποιες «λεπτομέρειες» του χθεσινού παιχνιδιού στις οποίες θα ήθελα να σταθώ; Θα ασχοληθώ όχι με τους ξεκάθαρους πρωταγωνιστές του αγώνα, υπό την έννοια των γκολ που οι έφτιαχναν κι έχαναν (Οτζίτζα, Ταχτσίδη, Μάριν, Ανσαριφάρντ, Μιραλάς), αλλά με δύο παίκτες από την…πίσω γραμμή.

• Ο ένας είναι ο Χατζισαφί. Ο Ιρανός ξεκίνησε πάλι άσχημα το παιχνίδι. Οι δύο πρώτες σέντρες του (για την ακρίβεια στο πρώτο οκτάλεπτο) ήταν στα…περιστέρια (!) κι ενδιάμεσα, στο 5’, έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του κι ο Πανιώνιος έβγαλε φάση, με σέντρα του Βλάχου, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο (αμαρκάριστος από τον Ομάρ) Λάμπρου την τέλειωσε πολύ άσχημα…

• Όμως, ο Χατζισαφί γρήγορα συνήλθε και μας έδειξε ότι δεν είναι κάποιος που…διαγράφεται εύκολα από τα σχέδια του Ολυμπιακού. Κατ΄ αρχάς, στο 31’ έκανε μία σωτήρια επέμβαση, σαν καμικάζι πάνω στον Λάμπρου,που είχε βρεθεί σε θέση-γκολ και πιθανότατα εκεί ο Πανιώνιος θα προηγούνταν με 0-1 (όπως είχε προηγηθεί και πέρσι στο Καραϊσκάκη και το είχε κρατήσει ως το τέλος…). Δείτε στο 01.19 εδώ. Ο έμπειρος αμυντικός σε αυτή τη φάση έκανε ό,τι ακριβώς δεν έκανε ο Κούτρης στη φάση του γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με κεφαλιά στη ρεβάνς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1. Δηλαδή, συνέκλινε στην καρδιά της περιοχής κι έγινε στόπερ από μπακ...

• Γενικά, ο Πέρσης διεθνής είχε αμυντικά πολύ καλές θέσεις και τοποθετήσεις, έπαιρνε κεφαλιές και ήταν αξιόπιστος. Κι επιθετικά έβγαινε πολλές φορές μπροστά, βοηθώντας την δημιουργία επιθέσεων από την πλευρά του, αν κι αρκετές σέντρες του νομίζω ότι θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες.

• Ο δεύτερος είναι ο Νικολάου, που τον τελευταίο καιρό όσο παίζει, δείχνει και πιο αγχωμένος, προφανώς λόγω της πίεσης που υπάρχει σε όλη την ομάδα εξαιτίας των συνεχών κακών αποτελεσμάτων και που λογικό είναι να «ακουμπάει» πιο πολύ τους πιο άπειρους παίκτες.

• Μόλις στο πρώτο λεπτό έβγαλε μία τόσο κακή πάσα, που έφερε την μπάλα πίσω προς την περιοχή του Προτό κι ο Μποτία χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν για να διώξει…Στο 5’, η σέντρα του Βλάχου πέρασε εύκολα από το νεαρό αμυντικό του Ολυμπιακού…Στο 52’, στο σουτ-φαρμάκι του Σαραμαντά, που έβγαλε σωτήρια ο Προτό, ο Νικολάου αντί να πάει μπροστά για να κλείσει τον αντίπαλο, πήγαινε προς τα πίσω, όπως του εξήγησε κι ο γκολκίπερ του (δείτε στο παραπάνω βίντεο στο 02.20)…Και στο 57’ έχασε την μπάλα από τα πόδια του χωρίς πίεση…

• Συμβαίνουν βέβαια αυτά στα πιο νέα παιδιά, αλλά το χθεσινό άσχημο ξεκίνημα στο παιχνίδι τόσο του Νικολάου, όσο και του Χατζισαφί, απαγορεύεται για την Τούμπα. Όπου ο ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια του μπαίνει δυναμικά και στο 100% από το πρώτο λεπτό και για τουλάχιστον 15-20 λεπτά επιτίθεται συνεχώς. Κι άμα προηγηθεί στο σκορ, σίγουρα δεν θα είναι η καλύτερη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x