Κώστας Νικολακόπουλος

Οι τρεις που έδωσαν μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή του Μουντιάλ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που κάνουν τη διαφορά από τότε που μπήκαν στην ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει: στις 16 αγωνιστικές πρωταθλήματος που έχουν γίνει μετά τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε συγκομιδή βαθμών! Έχει 38, έναντι 37 της ΑΕΚ, 32 του ΠΑΟΚ και 29 του Παναθηναϊκού! Ειδικά δηλαδή έναντι του αυριανού αντιπάλου του είναι στο +9!

• Επιμέρους παρατήρηση: ο Ολυμπιακός έχει βοηθηθεί πάρα πολύ σε αυτό το διάστημα από την παρουσία τριών ποδοσφαιριστών του, που μπήκαν στην ομάδα και πραγματικά του έδωσαν ώθηση. Ενός καινούργιου και δύο παλιότερων.

• Κατά χρονική σειρά εισόδου τους στην ομάδα:

Οι τρεις που έδωσαν μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό

Φορτούνης. Έπαιξε πρώτη φορά βασικός πριν τα Χριστούγεννα, στο 4-1 επί του Ατρόμητου στο Κύπελλο κι έκτοτε είναι συνεχώς πρωταγωνιστής, με μία μικρή, φυσιολογική, κοιλιά, καθότι επέστρεφε μετά από τεράστια αποχή. Η παρουσία έκανε τον Ολυμπιακό πολύ πιο δημιουργικό, παραγωγικό, αλλά κι αποτελεσματικό, παρότι ο ίδιος δεν έχει βάλει τόσα γκολ όσα μπορούσε (τέσσερα): σε 15 παιχνίδια με τον ίδιο στην ενδεκάδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει 45 γκολ, άρα τρία στο κάθε παιχνίδι!!! Μάστερ στις στατικές φάσεις, έχει φτιάξει πέντε-έξι γκολ από κόρνερ και φάουλ κι έχει βάλει δύο με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Οι τρεις που έδωσαν μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό

Ρόντινεϊ. Μεταγραφή χειμερινή, που εγκλιματίστηκε άμεσα για Βραζιλιάνο που έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μπήκε στην ενδεκάδα από την πρώτη στιγμή που είχε δικαίωμα (3 Γενάρη) κι έκτοτε δεν ξαναβγήκε παρά μόνο λόγω καρτών σε ένα ματς. Ένα ημίχρονο δεν τον έβαλε ο Μίτσελ κι ο Ολυμπιακός έχανε 0-2 από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια. Η ομάδα βρήκε επιτέλους το δεξί μπακ που έψαχνε τόσα χρόνια. Κατά την άποψη μου, έχουμε δει μόνο το 60% από τον Ρόντινεϊ. Χρειάζεται αφενός μεν ακόμη καλύτερη προσαρμογή και χημεία, αφετέρου δε μεγαλύτερο focus από τον ίδιο, αφού κάποιες φορές χάνει τη συγκέντρωση του.

Οι τρεις που έδωσαν μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό

Μπα. Εκεί που τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, γύρισε από το πουθενά μέσα Φλεβάρη κι από τότε αποτελεί τον καλύτερο αμυντικό του Ολυμπιακού. Με τον ίδιο στην ενδεκάδα σε οκτώ παιχνίδια έχει φάει μόνο δύο γκολ από ΑΕΚ (με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπιέλ) και ΠΑΟΚ. Κι όταν ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού με τον Άρη, το 2-0 έγινε 2-2! Με κάποιο τρόπο έχει συνδυάσει την αθλητικότητα που πάντα τον διέκρινε, με μία καλύτερη διαχείριση των παιχνιδιών που πολύ συχνά δεν την είχε. Υπερπολύτιμη μονάδα.

• Κάτι τελευταίο: respect στον Εμβιλά, που στις δηλώσεις του για την καλή εικόνα του Ολυμπιακού θυμήθηκε και μνημόνευσε τον Μίτσελ για το πόσο βοήθησε την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x