Κώστας Νικολακόπουλος

Οι χαμένες φάσεις, ο Φορτούνης κι οι άλλες λύσεις

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παίρνει μία τελευταία αφορμή και γράφει στο sport-fm.gr για μία αλλαγή που πρέπει να γίνει σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

• Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός κέρδισε έξι κόρνερ. Κι άλλα τρία φάουλ κοντά στην περιοχή του Μέγερι, εκ των οποίων το ένα σε θέση για απευθείας εκτέλεση-δεν λογαριάζουμε τα δύο σε επίσης θέση για απευθείας εκτέλεση, που έγιναν πάνω σε Φορτούνη και Ποντένσε, αλλά δεν δόθηκαν από τον Φινλανδό διαιτητή Γκεστράνιους.

• Έχοντας λοιπόν να αξιοποιήσει εννιά στημένες φάσεις, ποιο ήταν το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό; Σχεδόν το μηδέν! Η μοναδική φορά στην οποία απείλησε ήταν σε μία κομπίνα που έκαναν ο Φορτούνης με τον Ομάρ, με συνέπεια να βρεθεί σε θέση για σουτ ο Ποντένσε, να το κάνει, να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας ο Χασάν και να επιχειρήσει να σκοράρει με τακουνάκι, χωρίς επιτυχία, αφού κόντραραν οι αμυνόμενοι. Άντε να πεις ότι και σε άλλη μία φάση, ο Σισέ δεν μπόρεσε να βρει «γεμάτα» την μπάλα στην κεφαλιά που προσπάθησε να πάρει.

• Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός-και το πιο επώδυνο, είναι σε κάθε παιχνίδι η ίδια ιστορία! Ο Ολυμπιακός επιτίθεται συνεχώς, κερδίζει φάουλ και κόρνερ και δεν τα αξιοποιεί-με τη Λαμία, εκείνη την βραδιά που αποκλείστηκε από το Κύπελλο, τα κερδισμένα κόρνερ ήταν 11…

• Για να μην πάμε, στο σημερινό σχόλιο, πιο βαθιά: Ας ξεκινήσουμε από το εξόφθαλμο. Είναι σαφές ότι για να έχει τέτοια μεγάλη αποτυχία ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις, σημαίνει ότι δεν έχει τις καλύτερες εκτελέσεις. Την δε συντριπτική πλειοψηφία των εκτελέσεων την αναλαμβάνει ο Φορτούνης. Άρα, παρότι γενικά σπεσιαλίστας ο διεθνής άσος, κάτι δεν κάνει καλά.

• Έχω αρχίσει και πιστεύω, ότι επειδή τα τρεξίματα του είναι περισσότερα φέτος, σε μία όντως εκπληκτική σεζόν που κάνει, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κουράζεται περισσότερο κι έτσι όταν έρχεται η ώρα να εκτελέσει μία στημένα φάση, δεν έχει φρεσκάδα. Βεβαίως, μπορεί να είναι και…χαζό αυτό που γράφω. Όπως κι αν έχει, όμως, θεωρώ ότι είναι λάθος να του δίνει ο προπονητής (η, να τις παίρνει ο ίδιος ο Φόρτου) όλες τις στατικές φάσεις.

• Αφού δεν υπάρχει αποτέλεσμα, η προφανής λύση είναι να δοκιμάσουν κάποιες φορές κι άλλοι παίκτες, είτε αυτός είναι ο Μασούρας (η, ο Ζιλ Ντίας), είτε ο Κούτρης (η, ο Τσιμίκας), είτε όποιον άλλο κρίνει ο προπονητής με βάση αυτά που βλέπει στις προπονήσεις. Να κτυπάει δηλαδή ο Φορτούνης, αλλά όχι όλα τα κόρνερ και τα φάουλ-να πάρουν πρωτοβουλίες κι άλλοι «ερυθρόλευκοι».

• Όχι αυτό θα δώσει ντε και καλά τη λύση, ωστόσο όταν βλέπεις ότι δεν κερδίζεις τίποτα από ένα σωρό κόρνερ και φάουλ που παίρνεις, κάτι δεν πρέπει να αλλάξεις;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x