Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Χάμες, ο Πασχαλάκης, τα 3 κλεψίματα-ευκαιρίες και η δουλεμένη στημένη φάση του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr κάποιες από τις σημειώσεις του για τον Ολυμπιακό του ντέρμπι.

· Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση σε ντέρμπι, το περασμένο Σάββατο με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, χωρίς τον Χάμες στην ενδεκάδα του. Όπως, βέβαια, είχε κάνει και τη χειρότερη του εμφάνιση σε ντέρμπι, πάλι χωρίς τον Χάμες στην ενδεκάδα του, με την ΑΕΚ τις προάλλες στη Φιλαδέλφεια…

· Με μεγάλη χαρά είδαμε την ομάδα του Μίτσελ κόντρα στον Παναθηναϊκό να φτιάχνει ευκαιρία για γκολ από στημένη φάση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος σε ντέρμπι του Ολυμπιακού, όταν μιλάμε για πραγματικά δουλεμένη φάση. Εννοώ τη μεγάλη σπουδαία ευκαιρία του Κανός, με τον Εμβιλά να παίρνει την κεφαλιά και στοχευμένα να φέρνει την μπάλα στη μικρή περιοχή, προς τους Μπακαμπού και Κανός, μετά από εξίσου στοχευμένη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη προς την πλευρά του Εμβιλά, που είχε πάρει φόρα από πίσω ακριβώς για να αποκτήσει προβάδισμα και να πάρει την κεφαλιά. Παρεμπιπτόντως, εάν σκόραρε ο Κανός ασφαλώς και θα μετρούσε το γκολ, αφού δεν υπήρχε οφσάιντ, γιατί η μπάλα από την κεφαλιά του Εμβιλά σε αντίπαλο βρήκε κι έφτασε στον Κανός. Οφσάιντ θα υπήρχε, κι αυτό ενδεχομένως-θα μας το έδειχναν οι γραμμές του VAR-εάν η μπάλα πήγαινε από τον Μπακαμπού στον Κανός.

Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Πρώτη φορά είδαμε τον Ολυμπιακό να κάνει και τόσο κρίσιμα κλεψίματα μπάλας μπροστά, κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με συνέπεια έτσι να προκύψουν τρεις ευκαιρίες, για τον Μπακαμπού από κλέψιμο του ίδιου, για τον Κανός από κλέψιμο του ίδιου και για τον Κανός πάλι από κλέψιμο του Μασούρα και στρώσιμο της μπάλας από τον Ελ Αράμπι.

· Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος (10 νίκες κι έξι ισοπαλίες) και στις 16 σερί αγωνιστικές στις οποίες κάτω από τα δοκάρια του έχει τον Πασχαλάκη! Ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν πάντα εκεί που έπρεπε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ: βγήκε πολύ γρήγορα κι έδιωξε προ του Παλάσιος σε μία έξυπνη πάσα που είχε βγάλει τον Αργεντίνο στην πλάτη του Ρέαμπτσιουκ στα μισά του α΄ ημιχρόνου, επενέβη κι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μαντσίνι από θέση γκολ σε φάση στην οποία υπέδειξε οφσάιντ ο επόπτης αλλά ήταν στο όριο κι αν έφτανε στο VAR δεν ξέρουμε τι έκβαση θα είχε και μπλόκαρε κι ένα σουτ του Πέρεθ. Δεν είχε πολύ δουλειά, όμως όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Και είχε ο «Πάσχα» και την τύχη του καλού γκολκίπερ, αφού στο σουτ φαρμάκι του Σπόραρ, στο οποίο έμεινε άγαλμα (αυτό είναι το κουσούρι του), η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Όπως άστοχο ήταν και το σουτ του Σένκεφελντ από καλή θέση σε εκτέλεση φάουλ, κι εδώ οριακά οφσάιντ. Το ποδόσφαιρο τον έχει ανταμείψει τον Πασχαλάκη, με το να κρατήσει το μηδέν για τον Ολυμπιακό και στα τρία τελευταία ντέρμπι πρωταθλήματος. Αν έβαζαν δε και κανένα γκολ οι ακριβοπληρωμένοι κυνηγοί του, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε και καμία νίκη και δεν θα έμενε στο 0-0 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη!

· Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε η παράδοση την οποία είχα επικαλεστεί εδώ παραμονές του ντέρμπι, που λέει ότι αν στο Καραϊσκάκη δεν πάει κάποια ομάδα προηγούμενη στο σκορ στο ημίχρονο, το πιθανότερο αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι η ισοπαλία η, εναλλακτικά νίκη του Ολυμπιακού. Ήταν η 13η φορά που ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟ ήταν ισόπαλο στο ημίχρονο, με τα τελικά αποτελέσματα σε αυτά τα 13 ντέρμπι να είναι εφτά ισοπαλίες, πέντε νίκες του Ολυμπιακού (που πράγματι έφτασε πιο κοντά στη νίκη) και ένα διπλό του ΠΑΟ. Να υπενθυμίσω ότι στα εφτά παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός πήγε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έχει κερδίσει και στα εφτά! Στα δε τρία παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟ πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενος στο σκορ, κέρδισε τα δύο και το άλλο έληξε ισόπαλο.

Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Και με αυτά και με τα άλλα, διατηρήθηκε κι η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον Ολυμπιακό στα μεταξύ τους ντέρμπι που γίνονται μία η, δύο ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα! Παρότι μάλιστα σχεδόν όλα έχουν γίνει στο Καραϊσκάκη! Ο Ολυμπιακός έχει μόνο μία νίκη (3-1 εντός έδρας το 2016), ενώ ο ΠΑΟ έχει δύο νίκες (το 3-0 εκτός έδρας το 2014 και το 2-1 εντός έδρας το 2015) και δύο ισοπαλίες (το 0-0 εκτός έδρας το 2009 και το 0-0 το Σάββατο πάλι εκτός έδρας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x