Κώστας Νικολακόπουλος

Η λίστα του Ολυμπιακού, οι Μπρίνιτς, Ρίτσαρντς και Καρβάλιο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού παίρνοντας αφορμή την απόφαση για τον Μπρίνιτς.

· Είναι γνωστό ότι ο Μπρίνιτς ήταν ο μοναδικός άτυχος στον Ολυμπιακό, καθώς αυτός αποκλείστηκε από τη λίστα των παικτών που έχουν δικαίωμα να παίξουν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

· Οι εκτιμήσεις λένε ότι το τελικό δίλημμα του προπονητή ήταν «Μπρίνιτς ή Ρίτσαρντς» κι αποφασίστηκε να μείνει έξω τελικά ο Κροάτης εξτρέμ γιατί αφενός μεν οι θέσεις των εξτρέμ γέμισαν, με τις προσθήκες των Ποντένσε και Σολμπάκεν, αφετέρου δε γιατί ο Άγγλος είναι ο μοναδικός καθαρός αριστερός μπακ πλην του Ορτέγκα.

· Σίγουρα μία απογοήτευση για τον Μπρίνιτς, που έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτά τα μόλις δύο δεκάλεπτα που έχει παίξει-μπει αλλαγή, στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τη Λαμία, αφού είχε καλές ενέργειες κι εκ τύχης δεν πιστώθηκε δύο ασίστ, αφού στο πρώτο ματς ο Μπιέλ νικήθηκε από τον γκολκίπερ από πολύ κοντά σε ένα γύρισμα του Κροάτη και στο δεύτερο ματς ο Φορτούνης σημάδεψε το δοκάρι επίσης από πάσα του Κροάτη.

· Από αυτό το λίγο που έχει παίξει, ο Μπρίνιτς φαίνεται να μην έχει ακόμη ξεψαρώσει, αφού ελάχιστες φορές έχει κάνει αυτό που τον διακρίνει, δηλαδή να παίρνει την μπάλα και να μπουκάρει. Από κάποιες κινήσεις του, πάντως, φαίνεται πως όταν πάρει τον αέρα της φανέλας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος ακραίος κυνηγός. Ψυχολογία χρειάζεται, διότι π.χ. υπήρχε μία φάση στο ματς με τη Λαμία, που πάτησε περιοχή και απλά έπρεπε να κάνει μία καλή πάσα στον Ελ Καάμπι για να τον βγάλει μόνο με τα δίκτυα, αλλά απέτυχε στην μπαλιά του, ενώ όποιος έχει δει τα χάιλαϊτς του στη Μάριμπορ ακριβώς σε τέτοιες φάσεις βγάζει ωραίες ασίστ με το εξωτερικό δεξί.

Ολυμπιακός: Η λίστα, οι Μπρίνιτς, Ρίτσαρντς και Καρβάλιο

· Κάποιοι θεωρούν ότι ο Μαρτίνεθ θα μπορούσε να αφήσει εκτός λίστας τον Καρβάλιο, ώστε να είχε μέσα και τον Μπρίνιτς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έπαιξε ποτέ. Παρότι ο Πορτογάλος έχει ρίξει πράγματι πολύ τις στροφές του σε σχέση με το καλό ξεκίνημα του, ο προπονητής του Ολυμπιακού ακόμη ποντάρει πάνω του. Μπορεί δε κάποιος να προσέξει ότι ο Καρβάλιο αν δεν είναι στην αρχική ενδεκάδα, θα μπει πάντοτε ως αλλαγή και μάλιστα για αρκετή ώρα κι όχι για 10 ή 15 λεπτά-η εξαίρεση ενός αγώνα (στο 3-1 με την Τσουκάριτσκι) στον οποίο δεν έπαιξε καθόλου απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

· Να έχουμε δε υπόψιν μας, ότι τον Καρβάλιο, που εδώ και καιρό τον χρησιμοποιεί σε ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ στο 4-4-2 (εκεί δηλαδή που παίζει πλέον ο Μασούρας), ο Μαρτίνεθ σύντομα μπορεί να τον γυρίσει σε ρόλο Νο 8, ως εναλλακτική του Μαντί. Πρώτον, διότι στην προετοιμασία αρχικά εκεί τον είχε βάλει κι ο Πορτογάλος είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεύτερον, διότι πίσω από τον Μαντί δεν υπάρχει τουλάχιστον ακόμη κάποια πειστική λύση σε αυτή τη θέση.

· Ο Μαρτίνεθ δίνει κάθε φορά που μπορεί ευκαιρία στον Αλεξανδρόπουλο, του οποίου είναι κι η θέση το Νο 8, αλλά για κάποιο λόγο ο Έλληνας διεθνής δεν δείχνει ακόμη να πατάει καλά στα πόδια του, με συνέπεια πολλές φορές (δύο μάνι-μάνι στο ματς με τη Λαμία, στο οποίο μπήκε αλλαγή στο 73’) να χάνει την μπάλα υπερβολικά εύκολα μέσα από τα πόδια του με την παραμικρή πίεση και να δημιουργούνται συνθήκες στον αντίπαλο να βγει σε αντεπίθεση.

Ολυμπιακός: Η λίστα, οι Μπρίνιτς, Ρίτσαρντς και Καρβάλιο

· Είχε ξεκινήσει δυναμικά ο Αλεξανδρόπουλος, με εκείνο το χρυσό γκολ της πρόκρισης στο τελευταίο λεπτό μέσα στο Βέλγιο στη ρεβάνς με την Γκενκ, αλλά δεν έχει συνεχίσει το ίδιο και τον βλέπεις τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά να μην είναι αυτός που περιμέναμε και μπορεί να είναι. Προφανώς, όλο αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη αγώνων εδώ και πολλούς μήνες, αφού το β΄ εξάμηνο της περασμένης σεζόν δεν έπαιζε στην Σπόρτινγκ, αλλά μόνο στη Β ομάδα και εκεί σπάνια.

· Οπότε χρειάζεται τον χρόνο του, αλλά και να είναι πιο προσεκτικός στο παιχνίδι και μάλλον να τα κάνει πιο… ήρεμα τα πράγματα κι όχι να επιδιώκει να κάνει τι κάτι παραπάνω από τώρα που δεν είναι στα καλά του, γιατί αποδεικνύεται ότι του βγαίνει μπούμερανγκ. Ίσως είναι καλύτερα να το πάει σιγά-σιγά, μέχρι να βρει τα πατήματα του και μετά θα έρθουν και με μεγαλύτερη ασφάλεια οι εξτρά ενέργειες, όπως αυτή που είδαμε στη ρεβάνς με την Τσουκάριτσκι, όταν σε μία στιγμή έβγαλε με τακουνάκι την μπάλα ωραία έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x