Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν η Γρανάδα με τον Μαρτίνεθ ήταν πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη μεγάλη στιγμή του Μαρτίνεθ στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Γρανάδα.

•Και όμως, κάποια στιγμή η μικρή και ταπεινή Γρανάδα, υπό τις οδηγίες του Μαρτίνεθ βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος!

Ήταν το φθινόπωρο του 2019, στην πρώτη κιόλας σεζόν της Γρανάδα στην Α' κατηγορία, με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο. Στην 10η αγωνιστική της Πριμέρα, στις 25 Οκτωβρίου, ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, έναντι 19 των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλης και 18 των Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης!

• Βοήθησε βέβαια και η συγκυρία ότι είχε αναβληθεί το ντέρμπι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμη και έτσι η Γρανάδα είτε θα ήταν πάλι πρώτη, αλλά με συγκάτοικο, είτε μόνη στη δεύτερη θέση, μετά από όχι λίγες αγωνιστικές, λίγο παραπάνω από το ένα τέταρτο του πρωταθλήματος.

• Μάλιστα, η Γρανάδα ήδη είχε παίξει σε αυτές τις 10 πρώτες αγωνιστικές με την Μπαρτσελόνα και την είχε κερδίσει 2-0 εντός έδρας! Από τη Ρεάλ είχε χάσει 2-4 στη Μαδρίτη, με το σκορ στο ρευστό 2-3 έως τις καθυστερήσεις. Είχε, επίσης, μεταξύ άλλων, χάσει 0-1 εντός έδρας από τη Σεβίλλη και είχε αποσπάσει ισοπαλία εκτός έδρας από τη Βιγιαρεάλ με το χορταστικό 4-4!

•Ήταν ασφαλώς η πρώτη φορά στην ιστορία της Γρανάδα που είχε τέτοιο ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ενάμιση μήνα αργότερα, στα μέσα Δεκέμβρη του 2019, η Marca είχε δώσει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς εξ ημισείας στον Μαρτίνεθ και τον Μπορδαλάς (Χετάφε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x