Κώστας Νικολακόπουλος

Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Μίτσελ έχει αδικήσει τη δουλειά του στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δεύτερη ημέρα αναφορικά με τον Μίτσελ και τη δουλειά του στον Ολυμπιακό.

· Έγραφα χθες για τα δίκια που έχει ο Μίτσελ αναφορικά με τις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και για τα ντεζαβαντάζ που έχει έναντι των προπονητών των άλλων μεγάλων ομάδων.

· Θα ήθελα σήμερα να δώσω μία συνέχεια, εκφράζοντας πλέον μία άποψη κι όχι απλά καταγράφοντας: πιστεύω λοιπόν ότι ο ίδιος ο Μίτσελ, με συγκεκριμένες επιλογές και αποφάσεις του, έχει αδικήσει τη δουλειά που όντως έχει κάνει πέντε μήνες στον Ολυμπιακό. Δεν έχουν αδικήσει δηλαδή τη δουλειά του μόνο άλλοι, κόσμος, Τύπος κ,α., αλλά κι ο ίδιος.

· Η επιμονή του με τον Αγκιμπού, να τον βάζει εξτρέμ στο 1-2 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (και μετά να τον βγάζει πρώτη αλλαγή) και να δουλεύει σε όλη τη χειμερινή προετοιμασία την ενδεκάδα με τον Αγκιμπού, που κατέληξε; Να τον ξεκινάει βασικό και στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή, στο 4-1 με τον Ατρόμητο κι άρον άρον να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο, με το σκορ 1-1. Και να τον δίνει εν τέλει δανεικό ο Ολυμπιακός στις 31 Γενάρη…Στο δε ίδιο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν επιλέχθηκε να παίξει κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, μολονότι πριν μόλις τέσσερις ημέρες είχε κάνει ένα πειστικό ντεμπούτο στο 0-0 μέσα στην Γκαραμπάγκ. Η επιλογή ήταν ο Τζολάκης. Λεπτομέρεια: αμέσως μετά από εκείνη την ήττα από τον ΠΑΟΚ ο Μίτσελ τον Πασχαλάκη έχει βασικό σε όλο το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Άρθρο για Μίτσελ

· Οι αλλαγές, εσωτερικές και μη, στο 60ο λεπτό στο 0-0 στο Καραϊσκάκη με την Γκαραμπάγκ, που χάλασαν μία καλή εικόνα κι οδήγησαν στο τελικό 0-3 που σήμανε ουσιαστικά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού κι από το Κόνφερενς Λιγκ. Με τον Μαρσέλο να μπαίνει πρώτη αλλαγή στο 59’ από το πουθενά και να χαλάει όλη την ομάδα. Στο δε τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, με τη Ναντ, πάλι ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα παρότι έπαιζε με ρεζέρβες, μέχρι που μπήκε στο 69΄ ο Μαρσέλο και το 0-0 έγινε 0-2. Πρώτη αλλαγή σε εκείνο το ματς ήταν ο Σαπουντζής, ένα παιδί που δεν παίζει βασικός ούτε στον Ολυμπιακό Β…

· Η αδράνεια στο 2-2 στα Γιάννινα, με τις πρώτες αλλαγές στο 70’ κι ενώ η ομάδα υπέφερε από τα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Αλλά και η παρόμοια έλλειψη καλής αντίδρασης στο 1-1 στο Περιστέρι όταν ο Ατρόμητος μετά το γκολ του Μπακαμπού άρχισε να απειλεί διαρκώς.

· Και για να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι, με την ΑΕΚ: ξέρουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει έξι-εφτά παίκτες στους οποίους πρωτίστως στηρίζεται: στον Πασχαλάκη, στον Ρόντινεϊ, στον Σωκράτη, στους Εμβιλά, Χουάνγκ, στον Χάμες και τον Μπακαμπού. Δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Χάμες από κάποιες ενοχλήσεις, είχε επιλέξει να πάει στο Κύπελλο με τον Τζολάκη, άρα μείον δύο. Με τον Χουάνγκ να έχει κι αυτός ενοχλήσεις. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να μην παίξει κατά πρώτον ο Ρόντινεϊ και κατά δεύτερον ο Μπακαμπού; Αλλά και να μην παίξει ο Φορτούνης, με αποτέλεσμα να προωθηθεί σε ρόλο Νο 10 ο Χουάνγκ και να χαθεί;

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Άρθρο για Μίτσελ

· Προσέξτε, μνημονεύω συγκεκριμένες επιλογές διαχείρισης και δεν αγγίζω τα πιο…βαθιά θέματα, όπως τις χαμηλές στροφές του Ολυμπιακού μετά το 70ο λεπτό των πιο πολλών αγώνων του, την αδυναμία της ομάδας επιθετικά κι αμυντικά στις στατικές φάσεις και τα προβλήματα ανάπτυξης όταν πιέζεται ψηλά από τον αντίπαλο.

· Θέλω δε να καταλήξω με την εκτίμηση ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχε και έχει ο Μίτσελ στο έργο του, θα μπορούσε να είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αρκετά καλύτερα αποτελέσματα με μία καλύτερη διαχείριση. Και να ήταν τώρα καβάλα στο άλογο ο ίδιος, που αναμφισβήτητα έχει δουλέψει κι έχει φτιάξει μία ομάδα από εκεί που είχε στο Ρέντη ήταν…λίγο χαοτική η κατάσταση.

· Το ποδόσφαιρο, όμως, πάντα δίνει ευκαιρίες. Κι ο Μίτσελ έχει μπροστά του άλλα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, όπως και μία ρεβάνς Κυπέλλου. Βλέπουμε ότι σε γενικές γραμμές τα λάθη του τα βλέπει και τα διορθώνει. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι αν σταματήσει να αδικεί την ίδια του τη δουλειά, σε επίπεδο κάποιων επιλογών, αλλά και να ωθήσει τους παίκτες του στο να βγάλουν περισσότερο τσαγανό στο παιχνίδι τους, μπορεί υπό την καθοδήγηση του να κάνει πράγματα ακόμη φέτος ο Ολυμπιακός, που θα δικαιώσουν και την ομάδα και τον προπονητή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x