Κώστας Νικολακόπουλος

Και δίκιο έχει ο Μίτσελ για τα στατιστικά και τέσσερα ντεζαβαντάζ έχει με τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα στατιστικά τα οποία επικαλέστηκε ο Μίτσελ στις χθεσινές δηλώσεις του.

· Κατ΄ αρχάς θα μου επιτρέψει ο Μίτσελ, όσο κι αν καταλαβαίνω ότι ένιωσε αδικημένος από την πίεση που του ασκήθηκε μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, ότι δεν ήταν η ώρα να μιλήσει για τα καλά στατιστικά του, με το που τελείωσε ο αγώνας με τον Παναιτωλικό. Ασφαλώς και ήταν ωραία η 6άρα, ανακουφιστική, λυτρωτική και αγχολυτική, αλλά δεν σκότωσε και κανένα…θηρίο ο Ολυμπιακός, με την 8η ομάδα της βαθμολογίας έπαιζε και δη μέσα στο σπίτι του. Θα προτιμούσα να τα πει αυτά ο Μίτσελ έχοντας κερδίσει μετά από 15 ημέρες τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη…

· Τέλος πάντων, ας δεχθούμε το ανθρώπινο ξέσπασμα του προπονητή. Κι ας ψάξουμε να δούμε αν έχει δίκιο σε όσα είπε, για τους βαθμούς και τα γκολ της ομάδας του, αφού του ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ακριβώς μετά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ενώ βρισκόμαστε στην 22η πλέον αγωνιστική. Και να θυμίσουμε πρώτα ότι με την αποχώρηση του Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός ήταν ισόβαθμος με το Βόλο και τον Ατρόμητο στην 5η θέση της βαθμολογίας, εφτά πόντους πίσω από τον ΠΑΟ, τρεις πίσω από τον ΠΑΟΚ και ένα πίσω από την ΑΕΚ. Η βαθμολογία ήταν ΠΑΟ 15, ΠΑΟΚ 11, Άρης 10, ΑΕΚ 9, Ολυμπιακός-Βόλος-Ατρόμητος 8.

· Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟ, τέσσερις πόντους πίσω από την ΑΕΚ που έχει την εκκρεμότητα του αγώνα με τον Ατρόμητο και δύο πόντους μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Κι η βαθμολογία είναι ΠΑΟ 51, ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 46 και ΠΑΟΚ 44. Άρα, ο Ολυμπιακός επί Μίτσελ έχει σε αυτές τις 17 αγωνιστικές συγκομιδή 38 βαθμών, έναντι 41 της ΑΕΚ του Αλμέιδα, 36 του ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς και 33 του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Οπότε, ο Μίτσελ έχει όντως δίκιο που λέει ότι ο Ολυμπιακός επί των ημερών του έχει συγκεντρώσει δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟ και πέντε από τον ΠΑΟΚ κι είναι πίσω μόνο από την ΑΕΚ, και δη κατά τρεις βαθμούς, που μπορεί να γίνουν από τέσσερις έως έξι ανάλογα με το τι θα γίνει με το παιχνίδι της στο Περιστέρι. Έχοντας ο Μίτσελ το μειονέκτημα ότι ο ίδιος ανέλαβε την ομάδα προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι άλλες ομάδες είχαν κανονικά προπονητή από το ξεκίνημα της σεζόν-για την ακρίβεια ο ΠΑΟ κι ο ΠΑΟΚ είχαν από πέρυσι κι η ΑΕΚ από τον περασμένο Μάιο.

· Αναφορικά δε με τη διαφορά γκολ των ομάδων σε αυτές τις 22 αγωνιστικές με τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ είναι πρώτη με +30 (36-6) έχοντας την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση κι ο Ολυμπιακός δεύτερος με +25 (34-9), με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση. Ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με +16 (29-13) κι ο ΠΑΟ με +12 (23-11).

· Και για να είμαστε ρεαλιστές, ο Μίτσελ είχε κι ένα ακόμη σοβαρό ντεζαβαντάζ σε σχέση με προπονητές των τριών άλλων μεγάλων ομάδων: ο ίδιος είχε να παίξει με τον Ολυμπιακό και τέσσερα σκληρά παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ (δύο με Φράιμπουργκ, Ναντ και δύο με Γκαραμπάγκ), ενώ ο Λουτσέσκου, ο Αλμέιδα κι ο Γιοβάνοβιτς είχαν την πολυτέλεια να προετοιμάζουν τις ομάδες τους μόνο για τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

· Ειδικότερα δε έναντι της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είχε μειονέκτημα και στο Κύπελλο, αφού ενώ ο ίδιος έδωσε τέσσερα πολύ δυνατά παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τον Άρη, η ομάδα του Αλμέιδα έκανε περιπάτους υγιεινούς με την Κηφισιά και τον Πανσερραϊκό.
Που κανονικά πρέπει να παραδεχθούμε και τέταρτο ντεζαβαντάζ: άλλη διαιτησία έχει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ κι άλλη ο ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς, η ΑΕΚ του Αλμέιδα κι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Ξεκάθαρα άλλη. Παίρνει πέναλτι ο Ολυμπιακός και τα παίρνει με το σκορ 4-1 όπως χθες η, τα παίρνει στο 93΄ με τον Ιωνικό (3-1)...

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Για το χθεσινό παιχνίδι, τώρα: ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς έτσι όπως πρέπει να μπαίνει στα παιχνίδια του. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις φάσεις και εύλογα στην τρίτη άνοιξε το σκορ, σε μία σέντρα στην οποία η αντίπαλη περιοχή δεν ήταν άδεια-είχε τρεις παίκτες του κι ο σέντερ φορ Μπακαμπού ενήργησε όπως πρέπει να ενεργεί ο σέντερ φορ, έκανε δηλαδή ξεπέταγμα πρώτος στην μπάλα.

· Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο «2-0 ημίχρονο» που είχε στους πρώτους αγώνες του μετά τη διακοπή της σεζόν, στο 5-0 με τον Αστέρα, στο 2-0 με τον Ιωνικό και στο 2-2 με τον ΠΑΣ (στο Βόλο ήταν 3-0 ημίχρονο) κι έτσι διευκολύνθηκε πολύ στο να πάρει ένα τρίποντο, που έγινε στο τέλος εμφατικό, πρώτα με τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά (61’-75’) και τέλος με ένα ακόμη γκολ στο 89’. Θυμηθήκαμε έτσι το 5-0 με τον Αστέρα, όπου το 3-0 έγινε στο 68’ και το 5-0 στο 84’ και το 90’!

· Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να δουλέψει ο Ολυμπιακός καλά δύο εβδομάδες στο Ρέντη για τα παιχνίδια του στη Λαμία την Κυριακή και με τον ΠΑΟ το άλλο Σάββατο. Ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να εκμεταλλευθεί αυτές τις 13 ημέρες από αύριο (αφού σήμερα τους έδωσε ρεπό) έως και το ντέρμπι, για να βγάλουν οι παίκτες του μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους και να έχουν περισσότερες δυνάμεις ως το τέλος, αφού ο ΠΑΟ τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι του ως το τελευταίο λεπτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x