Κώστας Νικολακόπουλος

Νικολακόπουλος: Δύο σημεία-κλειδιά δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση εις βάρος Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη διακοπή του ντέρμπι και τι μπορεί να φέρει αυτή.

· Είδαμε όλοι τι έγινε χθες στο Καραϊσκάκη. Και πληροφορηθήκαμε σήμερα επακριβώς και για το τι γράφει το φύλλο αγώνα από τον Ιταλό διαιτητή και τι γράφει η έκθεση του γιατρού.

· Τι καταλαβαίνω εγώ:

· Πρώτον, από την έκθεση του γιατρού δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο γιατρός υποστήριξε πως ο Χουανκάρ δεν μπορεί να αγωνιστεί. Κι ο κανονισμός είναι σαφής: η ικανότητα του ποδοσφαιριστή, που έχει κάποιο πρόβλημα σε τέτοιου είδους κατάσταση, να συνεχίσει σε έναν αγώνα διαπιστώνεται μόνο από το γιατρό του αγώνα. Κι ο γιατρός γράφει ότι δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν μπορούσε ή δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο οποίος γιατρός του αγώνα είναι κι ο μόνος που πρέπει να πει αν ο παίκτης πρέπει να εισαχθεί σε νοσοκομείο. Εδώ λοιπόν, ο γιατρός γράφει ότι τον εξέτασε και τον βρήκε νευρολογικά εντάξει κι ότι ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που ήθελε να τον πάει στο νοσοκομείο. Δεν γράφει ότι «πρέπει» να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

· Δεύτερον, από το φύλλο αγώνα δεν προκύπτει πουθενά διακοπή του παιχνιδιού λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ. Ο Ιταλός αρχικά διέκοψε το παιχνίδι γιατί ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε για τα αποδυτήρια με απόφαση δική του, του Παναθηναϊκού, και όχι του διαιτητή. Και στη συνέχεια διέκοψε οριστικά το παιχνίδι γιατί είχαν περάσει δύο ώρες προσωρινής διακοπής! Δεν αναφέρει πουθενά ο διαιτητής ότι το παιχνίδι το διέκοψε είτε προσωρινά, είτε οριστικά λόγω αδυναμίας του Χουάνκαρ να συνεχίσει.

· Είναι ευδιάκριτο ότι ο διαιτητής ήθελε να το παίξει το παιχνίδι, αλλά δεν το έκανε γιατί ο γιατρός «πιεζόμενος κι από τις δύο ομάδες να αλλάξει απόφαση», όπως χαρακτηριστικά γράφει στο φ.α., έδωσε την απάντηση του λίγο πριν τις 11 το βράδυ, χωρίς να μπορεί να αποφασίσει αν ο παίκτης ήταν η, δεν ήταν ικανός να συνεχίσει το ματς.

· Με βάση όλα αυτά, δεν μπορώ να δω, τόσο νομικά όσο και απλά λογικά, πώς θα υπάρξει από την πειθαρχική επιτροπή απόφαση διακοπής του αγώνα εις βάρος του Ολυμπιακού. Δηλαδή, κατακύρωσης του παιχνιδιού υπέρ του Παναθηναϊκού και μείον ένα βαθμό για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x