Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τα «περίεργα» παιχνίδια με τον Αστέρα και η φήμη στο Τελ Αβίβ για Βουδαπέστη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, αλλά και εκείνον του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

• Είναι «περίεργα» τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη: η, θα βάζει πολλά γκολ ο Ολυμπιακός η, θα γίνουν θρίλερ με έκβαση στο τελευταίο λεπτό!

• Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει δύο πεντάρες στον Αστέρα στα δύο τελευταία τους παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, ενώ είχε γράψει ιστορία εκείνο το 7-2 (!) επί Βαλβέρδε. Και υπάρχουν και τρεις νίκες του Ολυμπιακού με σκορ 3-0.

• Από την άλλη, όμως, τα περισσότερα παιχνίδια τους έχουν δραματική εξέλιξη! Δύο νίκες του Ολυμπιακού 2-1 έχουν επιτευχθεί με γκολ στις καθυστερήσεις, και οι δύο (!), με σκόρερ τους Νάτχο και Μάριν! Άλλες τρεις νίκες τα τελευταία χρόνια είναι με το μικρότερο δυνατό σκορ 1-0, ενώ την τελευταία φορά που έπαιξαν με άδειο το Καραϊσκάκη λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, το 2017, ο Αστέρας πήρε ισοπαλία 1-1, ισοφαριζόμενος μετά το 90ο λεπτό!

• Υπάρχει μάλιστα και δεύτερο παιχνίδι τους στον Πειραιά κεκλεισμένων των θυρών, και τότε λόγω τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού, το 2015, κι αυτό θρίλερ. Με το αποτέλεσμα 0-0 έως το 73’ και τότε να ανοίγει το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» που κέρδισαν τελικά με 3-1, με άλλα δύο γκολ στο 80ο και στο 86ο λεπτό. Να υπενθυμίσω ότι και το σημερινό ματς γίνεται χωρίς κόσμο, καθότι ο Ολυμπιακός είναι τιμωρημένος.

• Δύο ακόμη νίκες του Ολυμπιακού με 2-0, όπως και μία ακόμη με 3-1, ήταν κι εκείνες πολύ δύσκολες, με γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, ενώ το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον Πειραιά, το 2008, είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Κάπως έτσι στο Καραϊσκάκη ο Αστέρας έχει δύο ισοπαλίες κι ο Ολυμπιακός 15 νίκες, εκ των οποίων οι 11 σε αγώνες θρίλερ!



• Στο μεταξύ, κι ενώ η UEFA αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της το γήπεδο της Τόπολα στη Σερβία ως έδρα διεξαγωγής της ρεβάνς Μακάμπι ΤελΑβίβ-Ολυμπιακός στις 10 το βράδυ στις 14 του μήνα, ο Τύπος στο Ισραήλ υποστηρίζει σήμερα ότι είναι ακόμη στον αέρα πού θα γίνει ο επαναληπτικός!

• Η δημοφιλής ιστοσελίδα One γράφει ότι η Μακάμπι αναζητάει μία έδρα στην οποία θα μπορεί να πάει κόσμος, αφού στη Σερβία αυτό είναι αδύνατο, λόγω σχετικής απαγόρευσης της τοπικής κυβέρνησης. «Γι΄ αυτό και ακόμη η Μακάμπι δεν έχει ανακοινώσει την έδρα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό», εξηγεί.

• Οι πληροφορίες λένε ότι η Μακάμπι θα προτιμούσε να γίνει η ρεβάνς σε ένα μικρό γήπεδο της Βουδαπέστης, πιθανότατα στην Μπόζικ Αρένα, έδρα της Χόνβεντ (8.000 θέσεων), όπου δίνει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της η Μακάμπι Χάιφα, η οποία θα υποδεχθεί εκεί στις 7.3 τη Φιορεντίνα. Στο ίδιο γήπεδο είχε παίξει πριν λίγες ημέρες η Μακάμπι Χάιφα με την Γκεντ κερδίζοντας 1-0.

• Από τον Ολυμπιακό ανεπίσημα λένε ότι γι΄ αυτούς ισχύει ότι έχει γράψει η UEFA στο επίσημο σάιτ της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x