Κώστας Νικολακόπουλος

Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού στο Χαριλάου και η εξήγηση για την καθυστέρηση με Κάρμο…

Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού στο Χαριλάου και η εξήγηση για την καθυστέρηση με Κάρμο…

• Είναι αλήθεια ότι τα δύο γκολ του Ολυμπιακού χθες στο Χαριλάου ήρθαν από ισάριθμα λάθη παικτών του Άρη. Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι και ότι τα δύο αυτά γκολ ήρθαν από τα δύο στοιχεία του παιχνιδιού της που ανέδειξε η ομάδα του Καρβαλιάλ στο α΄ ημίχρονο, το πρες και την καλή κατοχή, σε συνδυασμό βέβαια με την κλάση του Ρόντινεϊ.

Στο 1-0 κλέβει ο Ζέλσον από τον αντίπαλο μπακ (Οντουμπάτζο) και η μπάλα στη συνέχεια περνάει μέσα από τα πόδια των Ζέλσον, Κίνι, Έσε, Ρέτσου, Ρόντινεϊ, με τον τελευταίο να πλαγιοκοπεί, να περνάει τη σέντρα και τον Ναβάρο να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη σκοράροντας με το κεφάλι. Στο 2-0 κλέβει ο Μασούρας και στη συνέχεια η μπάλα περνάει μέσα από τα πόδια των Ναβάρο, Καρβάλιο, Ρόντινεϊ, με τον Βραζιλιάνο πάλι να πλαγιοκοπεί, να κάνει φαρμακερή σέντρα σουτ, τον γκολκίπερ του Άρη να διώχνει, τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει κακό σουτ και τον Φαμπιάνο να κάνει το πέναλτι πάνω στο Ναβάρο, που το αξιοποίησε ο Ρόντινεϊ.

• Ίσως, πάντως, η πιο καλή επίθεση του Ολυμπιακού να έγινε πριν τα δύο γκολ, στο 15', με πλήρη κατοχή μπάλας, να φεύγει αυτή από τα πόδια του Πασχαλάκη, να περνάει από Ντόη, Ρόντινεϊ, Έσε, Ζέλσον, Έσε, Ρόντινεϊ, Μασούρα, Αλεξανδρόπουλο κι αυτόν να κάνει την έξυπνη κάθετη στον Μασούρα, που έκανε πολύ ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και νικήθηκε κιόλας στο τετ α τετ από τον Χουτεσιώτη.

Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην στο Χαριλάου και ο Κάρμο

Πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε απλά στο σκορ, αλλά κυνήγησε και το δεύτερο γκολ, ακόμη και το τρίτο. Εντυπωσιακό σίγουρα ότι έβαλε τα δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, στο 16.15 το 1-0 και στο 18.24 το 2-0! Δηλαδή, αμέσως με το που σκόραρε πήγε και για το άλλο γκολ, το οποίο και πέτυχε! Αντίθετα, δεν κατάφερε να κάνει κι ένα τρίτο γκολ στο α' ημίχρονο, ώστε να κλείδωνε το τρίποντο από τότε, ενώ μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις, με τον Αλεξανδρόπουλο στη μία να πλασάρει με όχι ιδανικό τρόπο ώστε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη και με τον Ζέλσον στις δύο άλλες περιπτώσεις να έχει κακά τελειώματα.

• Στο β' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» είναι ζήτημα αν απείλησαν μία φορά την αντίπαλη εστία, πάλι με τον πολύ επικίνδυνο, αλλά άστοχο Ζέλσον. Το καλό γι αυτούς, είναι ότι δεν απειλήθηκαν σχεδόν ποτέ. Σχεδόν… Για να είμαστε δίκαιοι, ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο, από το 85’ έως το σφύριγμα της λήξης, ήταν πολύ κακός. Θύμισε Ολυμπιακό θλιβερών φετινών αγώνων του. Με άλλους παίκτες πολύ κουρασμένους, με τον Ποντένσε για άλλη μία φορά ως αλλαγή να μην δίνει τίποτα, τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει ίσως να μπει στο ματς καθώς έγινε αλλαγή στο 84’ και με τον Καρβαλιάλ να μην βάζει κι άλλα φρέσκα πόδια.

• Δεν είναι μόνο ότι ο Άρης μείωσε στο 90ο λεπτό το σκορ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι-και μην μειώνουμε το γκολ επειδή ήταν αυτογκόλ: ο φορ του Άρη βρέθηκε μόνος του με τον Πασχαλάκη, απλά δεν έκανε καλό σουτ, ενώ στη συνέχεια αν δεν έβρισκε την μπάλα ο Κίνι θα πήγαινε σε άλλο παίκτη του Άρη, πίσω του, μόνο του με τα δίκτυα. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο δεξιός μπακ του Άρη, ο Μοντόγια, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Ποντένσε να… αγναντεύει από μακριά, αλλά έχασε το κοντρόλ σε άριστη θέση. Κι άλλες μία-δύο φορές ο Άρης έγινε απειλητικός, με την είσοδο του Φετφατζίδη.

Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην στο Χαριλάου και ο Κάρμο

Έβγαλε πολύ κακό εαυτό ο Ολυμπιακός σε αυτό το δεκάλεπτο και στο ποδόσφαιρο ένα δεκάλεπτο είναι αρκετό για να σε καταστρέψει. Το γκολ του Άρη, που ήρθε ως συνέχεια στημένης φάσης (κλασικά εικονογραφημένα δηλαδή για τους Πειραιώτες) ήταν το αποκορύφωμα, με τον Μπιανκόν να εγκαταλείπει χωρίς λόγο τη θέση του κι έτσι ο Νταρίντα να βγαίνει εύκολα μόνος σε θέση μέσα αριστερά, περνώντας την ασίστ στον επίσης αμαρκάριστο Ζαμόρα, καθώς ο Ρέτσος είχε μείνει ένας με δύο.

Ίσως ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού, από τις αλλαγές, που φέρθηκε πιο επαγγελματικά από τους άλλους ήταν ο Μαντί Καμαρά, που δύο φορές έπαιξε σωστά το ρόλο του τρίτου στόπερ κι έκοψε, ενώ και σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις ενήργησε σωστά τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

ΚΑΤΙ τελευταίο: γιατί καθυστερεί η μεταγραφή του Κάρμο στον Ολυμπιακό; Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Πόρτο και ο πανύψηλος στόπερ έχουν συμφωνήσει, σε όλα (δανεισμός με ενοίκιο και οψιόν αγοράς 18 εκ. Ευρώ, με τον παίκτη πληρωμένο από τον Ολυμπιακό), ωστόσο η Πόρτο έχει θέσει έναν όρο στην υλοποίηση της συμφωνίας-να πάρει πρώτα η ίδια στόπερ. Με το που το κάνει, θα «αποδεσμεύσει» τον Κάρμο για τον Ολυμπιακό, που με τη σειρά του προσπαθεί να πείσει την Πόρτο να του ανάψει άμεσα το πράσινο φως για να έρθει, αφού η ίδια μπορεί να πάρει στόπερ στις 30 του μήνα κι ο Ολυμπιακός τον παίκτη τον θέλει εδώ και τώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x