Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Ολυμπιακός στο 86', την Πέμπτη χάνει το 1-1 και την Κυριακή γλιτώνει το 1-1…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό έπειτα κι από το παιχνίδι του στην Τρίπολη.

• Ήταν προφανώς συνειδητή η επιλογή του Μαρτίνεθ να ξεκινήσει με αρκετούς αναπληρωματικούς το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είχε φανεί κι από την απόφαση να εκτίσει ο Μαντί Καμαρά την ποινή του στο συγκεκριμένο αγώνα. Κι ως συνέχεια ήρθε η απόφαση να αφήσει στον πάγκο τους Φορτούνη, Ποντένσε και Μασούρα.

• Νομίζω ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε επηρεαστεί από τις ανάλογες κινήσεις που έκαναν στα παιχνίδια τους στην Τρίπολη τόσο ο Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό, όσο κι ο Αλμέιδα με την ΑΕΚ, που είχαν κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Και είχε δει από ακριβώς εκείνα τα παιχνίδια ότι ο Αστέρας προς το τέλος του 90λεπτου είχε δεχθεί δυο γκολ από τους «πράσινους» (στο 80’ και στο 87’) κι άλλα δύο από τους «κίτρινους» (στο 77’ και στο 86’).

• Κάπως έτσι, είχε στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ ότι και να τα έβρισκε σκούρα ο Ολυμπιακός, θα έριχνε τους βασικούς επιθετικογενείς παίκτες του στο β΄ ημίχρονο και έστω προς το τέλος θα έπαιρνε το διπλό, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε πολλές αντοχές. Το σχέδιο εν τέλει έπιασε και με την είσοδο των Ποντένσε (από το 46’) και των Φορτούνη, Μασούρα (από το 63’), ο Ολυμπιακός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 69’ και έστω στο τελευταίο στην κυριολεξία λεπτό, στο 96’, κλείδωσε το τρίποντο.

Ολυμπιακός: Την Πέμπτη χάνει το 1-1 και την Κυριακή γλιτώνει το 1-1…

• Αυτό που μάλλον δεν είχε υπολογίσει ο Ισπανός τεχνικός είναι ότι ο Ολυμπιακός θα υπέφερε τελικά τόσο πολύ ακριβώς στο φινάλε του αγώνα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Ίσως γιατί η δική του ομάδα πήγε στην Τρίπολη τρεις ημέρες μετά από το παιχνίδι της μέσα στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ, ενώ η ΑΕΚ πήγε μετά από διακοπή πρωταθλήματος κι ο ΠΑΟ μετά από ντέρμπι στη Λεωφόρο όμως με την ΑΕΚ.

• Θα μπορούσα να συμπληρώσω επιπλέον ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να παίρνει δύο πέναλτι στην Τρίπολη, όπως πήρε π.χ. ο Παναθηναϊκός. Η, να παίζει από το 52’ με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής παίκτη της Τρίπολης, όπως συνέβη με την ΑΕΚ. Αλλά ας μην το πάμε εκεί, γιατί δεν θα βρούμε άκρη ποτέ. Και που πήρε ο Ολυμπιακός πέναλτι με την Κηφισιά στο Καραϊσκάκη την 5η αγωνιστική, πάλι επιτυχία είναι. Μην θέλουμε να πάρει πέναλτι η, να υπάρξει υπέρ του αποβολή και στις έξι επόμενες αγωνιστικές…

Τέλος πάντων, για να είμαι ειλικρινής, όταν έληξε το ημίχρονο στην Τρίπολη προχθές, έδινα λίγες πιθανότητες στον Ολυμπιακό για διπλό! Διότι, όπως είχα γράψει κι ανήμερα του αγώνα, από τα εννιά διπλά στο πρωτάθλημα που είχε κάνει με τον Αστέρα, τα οκτώ τα είχε κάνει προηγούμενος στο σκορ στο ημίχρονο! Μοναδικό διπλό που είχε στην Τρίπολη με ισόπαλο ημίχρονο ήταν πριν μία δεκαετία με ένα γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός: Την Πέμπτη χάνει το 1-1 και την Κυριακή γλιτώνει το 1-1…

• Δεν δικαιώθηκαν οι φόβοι μου, αλλά ατυχώς δεν νομίζω ότι ήμουν και πολύ…μακριά. Ακόμη κι όταν ήρθε το πρώτο γκολ, στο 69’, και με δόση τύχης από την κόντρα στο πόδι του στόπερ, είδαμε ότι χρειάστηκε να φτάσει το 96ο λεπτό για να σφραγιστεί το τρίποντο από τον Ολυμπιακό, αφού μάλιστα πρώτα, στο 86’, ο Καλτσάς έχασε την ευκαιρία του αγώνα με την κοντινή κεφαλιά.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, στο Λονδίνο, στο ίδιο λεπτό, το 86ο, πάλι με κεφαλιά από κοντά, ένας παίκτης του Ολυμπιακού τότε, ο Μαντί Καμαρά είχε χάσει εκείνος την ευκαιρία του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι…
Η αλήθεια, όμως, είναι πώς όταν είσαι σε δύο παιχνίδια εντελώς στο όριο, το νορμάλ είναι τη μία φορά να σε θέλει η μπάλα και την άλλη φορά να μην σε θέλει. Το δύσκολο είναι να σε θέλει και τις δύο (και να ισοφάριζε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, αποφεύγοντας παράλληλα την ισοφάριση από τον Αστέρα). Η, να μην σε θέλει καμία (να ισοφαρίζονταν ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη στο 86’, έχοντας το δοκάρι στην Αγγλία στο 86’)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x