Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Το άπαιχτο ημίχρονο και το ίδιο υψηλό focus για γκολ στα 45+30 λεπτά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις γύρω από το τελευταίο θριαμβευτικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

· Η αίσθηση που έχω είναι ότι το α΄ ημίχρονο που έκανε ο Ολυμπιακός στη Σερβία την Πέμπτη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ελάχιστες φορές το έχουμε ξαναδεί! Ήταν από τα πιο «γεμάτα», ποιοτικά, πλήρη ημίχρονα του Ολυμπιακού.

· Και μην υποτιμάμε τη Μακάμπι επειδή υπέστη αυτή τη συντριβή. Μην υποτιμάμε γενικά καμία από τις μεγάλες ομάδες του Ισραήλ, που άλλωστε εδώ και… ατελείωτα χρόνια αποκλείουν τις δικές μας μεγάλες ομάδες. Για όποιον δεν το πρόσεξε, η άλλη πιο δυνατή ομάδα του, η Μακάμπι Χάιφα, μόλις κοντραρίστηκε με την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, τη Φιορεντίνα κι έμεινε έξω για ένα γκολ…

· Τέλος πάντων, ήταν πραγματικά ένας… υπερβολικά καλός Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά του προχθεσινού αγώνα! Θα τον έλεγα άπαικτο! Με 10 τελικές παρακαλώ! Εκ των οποίων οι τρεις έγιναν γκολ (από τους τρεις επιθετικούς, Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Κααμπί), πολύ λογικά, καθότι ήταν εντελώς καθαρές ευκαιρίες για γκολ! Άλλη μία, επίσης καθαρή ευκαιρία για γκολ, με τον Ελ Κααμπί, χάθηκε λόγω της σωτήριας επέμβασης του αντίπαλου γκολκίπερ. Ο δε Μαροκινός είχε κι άλλη σημαντική ευκαιρία, αφού δεν βρήκε καλά, γεμάτα την μπάλα σε μοναδική θέση για γκολ, στη σέντρα του Όρτα. Ο τελευταίος είχε επίσης δύο τελικές, όχι καλές, όπως είχαν κι άλλες τρεις ο Τσικίνιο κι ο Ποντένσε με τον Ρόντινεϊ.

Ολυμπιακός: Το άπαιχτο ημίχρονο και το ίδιο υψηλό focus για γκολ στα 45+30 λεπτά!

· Εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο και στην παράταση, δεν ήταν το ίδιο καλός με το α΄ ημίχρονο. Για την ακρίβεια έριξε τις στροφές του από αρκετά έως πολύ. Δεν το λες και παράλογο, από την στιγμή που άγγιξε το τέλειο στα πρώτα 45 λεπτά. Αυτές, εξάλλου, οι πιο χαμηλές στροφές είναι που άλλαξαν και την εικόνα της Μακάμπι, η οποία σε ολόκληρο το α΄ ημίχρονο είχε μόλις μία τελική, κι αυτή εκτός περιοχής, ένα εύκολο για τον Τζολάκη σουτ του Ζάχαβι.

· Νομίζω, πάντως, ότι οι Ισραηλινοί στο β΄ ημίχρονο βοηθήθηκαν όχι μόνο από την πτώση των στροφών της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, αλλά κι από την διαφορετική ψυχολογία που τους έδωσε η γρήγορη μείωση του σκορ, από το λάθος του Ρέτσου με το πέναλτι. Κάπως έτσι οι Ισραηλινοί είχαν κι ένα ακόμη σουτ του Ζάχαβι, κυρίως όμως τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-4 στο 77’ με την κοντινή κεφαλιά του Πέρετς και το κακό μαρκάρισμα του Ρόντινεϊ. Συν μία ακόμη ευκαιρία, με το μπουκάρισμα του αριστερού μπακ, που έφτασε φάτσα με τον Τζολάκη στο 70’, αλλά έχασε την ύστατη στιγμή το κοντρόλ και μία ακόμη ευκαιρία για το 2-4.

Ολυμπιακός: Το άπαιχτο ημίχρονο και το ίδιο υψηλό focus για γκολ στα 45+30 λεπτά!

· Το πολύ καλό για τον Ολυμπιακό, στο επιθετικό κομμάτι του τόσο στο β΄ ημίχρονο, όσο και στην παράταση, ήταν η αποτελεσματικότητα του, ένδειξη υψηλής συγκέντρωσης: Σε ένα σύνολο 45+30 λεπτών, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τέσσερις ευκαιρίες για γκολ και έκαναν γκολ τις τρεις! Προσέξτε, πάλι με τους επιθετικούς τους (!), ξανά με τον Ελ Κααμπί, αλλά και με τους Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί που μπήκαν αλλαγή. Ο Γιόβετιτς ήταν αυτός που έχασε την άλλη σπουδαία ευκαιρία, ενώ είχε και μία κεφαλιά, όπως κι ο Φορτούνης ένα σουτ.

· Ουσιαστικά διαπιστώνουμε δηλαδή ότι ενώ ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο και στην παράταση (και τότε είχε μία τελική με κεφαλιά ο Ζάχαβι) έφαγε κάποιες τελικές σε σχέση με το α΄, δημιουργικά και εκτελεστικά χάρη στο focus που είχαν οι παίκτες του έβαλε πάλι τρία γκολ στις τέσσερις καθαρές ευκαιρίες, όπως είχε συμβεί και στο καλό του α΄ ημίχρονο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x