Κώστας Νικολακόπουλος

Όσα δοκάρια είχε στον Ολυμπιακό, έχει τώρα γκολ στο Λιμπερταδόρες και στο Σουνταμερικάνα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Όσκαρ Καρντόσο του Ολυμπιακού και τον… κανονικό Καρντόσο!

· Άτιμο πράγμα η μπάλα. Κανονικό θηλυκό!

· Ήρθε εδώ ο Όσκαρ Καρντόσο, με τις δάφνες ενός γκολτζή εκ των κορυφαίων στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με μέσο όρο πάνω από 20 γκολ ανά σεζόν στην Μπενφίκα! Και στον Ολυμπιακό έκανε τρία γκολ! Έσπασε τα δοκάρια, αλλά τα γκολ ήταν τρία όλα κι όλα.

· Με μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό του και στα 34 του πια ο διεθνής Παραγουανός έφυγε πάνω στον χρόνο από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2017 και δεν συνέχισε καν στην Ευρώπη. Γύρισε στην πατρίδα του για να τελειώσει προφανέστατα την καριέρα του στην Λιμπερδάδ, μία ομάδα που εδώ και κάποια χρόνια κινείται εκεί γύρω από την 3η θέση του πρωταθλήματος.

· Τι κάνει λοιπόν ο Καρντόσο έχοντας παίξει 15 μήνες στην Λιμπερδάδ; Πολύ απλά έχει βάλει 27 γκολ! Κι επειδή ίσως κάποιοι πουν, έλα μωρέ, ποιο πρωτάθλημα Παραγουάης, πρώτον να σας θυμίσω ότι από εκεί είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός τον Μπενίτες για τα γκολ που είχε βάλει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και δεύτερον, και σπουδαιότερο, να διευκρινίσω ότι τα 27 γκολ του Καρντόσο δεν είναι μόνο στις εσωτερικές διοργανώσεις της Παραγουάης.

· Ο πανύψηλος σέντερ φορ, στα 35 προς 36 χρόνια του πλέον, έχει σκοράρει και εννιά φορές στις διεθνείς διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουνταμερικάνα, που είναι εκεί τα αντίστοιχα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ της Ευρώπης.

· Ο Καρντόσο στο Κόπα Λιμπερταδόρες έχει βάλει δύο γκολ στην Μπόκα Τζούνιορς παρακαλώ, άλλα δύο στην Στρόνγκεστ της Βολιβίας κι ένα στην Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Και στο Κόπα Σουνταμερικάνα έχει βάλει δύο γκολ στην Ουρακάν της Αργεντινής κι από ένα στην Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής και στη Σάντα Φε της Κολομβίας.

· Δηλαδή, είναι 18 τα γκολ του στο πρωτάθλημα-και δη σε ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό και άλλα εννιά στο Κόπα Λιμπερταδόρες και στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Εννιά, όσα ήταν τα δοκάρια που είχε στον Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x