Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο σέντερ φορ μπαίνει σε οκτώ (!) φάσεις για γκολ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει λίγο μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα του Ούρος Τζούρτζεβιτς.

• Μία ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, με το σκορ 2-0 στο πρώτο ματς, σίγουρα δεν προσφέρεται για τα πιο ασφαλή συμπεράσματα.

• Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 10 άλλους παίκτες σε σχέση με το 3-0 στη Λάρισα, ενώ ο Πλατανιάς είχε έξι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη Λεωφόρο. Ο προπονητής του στο τέλος του παιχνιδιού μας είπε ότι έβαλε τέσσερις-πέντε παίκτες από την ομάδα Νέων, αλλά φαντάζομαι ότι εννοούσε έναν, τον Ζίκο…

• Τέλος πάντων, θα ήθελα να σταθώ λίγο στον Τζούρτζεβιτς κι όχι μόνο επειδή έβαλε δύο γκολ. Τα γκολ μπαίνουν και χάνονται. Υπάρχει κι ο παράγοντας τύχη κι ατυχία κλπ, κλπ. Όμως, μου έκανε εντύπωση η ευκολία με την οποία μπήκε σε τόσες φάσεις ο Σέρβος. Στις σημειώσεις μου κατέγραψα οκτώ!!! Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, ακόμη και για τέτοιο παιχνίδι κι αν μη τι άλλο δείχνει μία ικανότητα εκ μέρους του Ούρος.

• Δύο φάσεις, βέβαια, είναι τα γκολ: πολύ εύκολο το δεύτερο (92΄) και τυχερό το πρώτο (67’), με τη διαφορά ότι μετράει η αρχική του έμπνευση να πεταχτεί για κεφαλιά ψαράκι-και στη συνέχεια πήρε την κόντρα (παρεμπιπτόντως, συνιστά ανέκδοτο η διαμαρτυρία του γκολκίπερ Κοκκαλά για…χέρι, αφού μετά την απόκρουση του η μπάλα βρήκε το κεφάλι του φορ του Ολυμπιακού).

• Πρώτη φάση του Τζούρτζεβιτς (στο 4’) είναι όταν σε σέντρα του Φιγκέϊρας πήρε την μπάλα και βγήκε στο πέναλτι για να εκτελέσει, έχοντας πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλο του, αλλά τον έκοψε ο Αγγελόπουλος, σε φάση με υποψία πέναλτι, αφού ο αμυντικός του Πλατανιά τον έσπρωξε (να θυμίσω ότι οι δύο τελευταίοι διαιτητές που σφύριξαν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού έμειναν εκτός ορισμών στο πρωτάθλημα τέσσερις και τρεις αγωνιστικές…).

• Πρώτη καθαρή ευκαιρία του ήταν (στο 23’) όταν ξέφυγε στην ωραία πάσα του Σισέ, κοντρολάροντας έξοχα με το στήθος και τσίμπησε την μπάλα στέλνοντας την λίγο άουτ.

• Δεύτερη φάση που τέλειωσε ήταν (στο 35’) όταν ο Σεμπά του έβγαλε υπέροχα την μπάλα κι ο Σέρβος σούταρε με δύναμη, αλλά τον νίκησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

• Τρίτη χαμένη ευκαιρία του ήταν (στο 81’) όταν επιχείρησε να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Πλατανιά, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από έξοδο του Κοκκαλά σε κόρνερ, όμως αστόχησε.

• Τέταρτη χαμένη ευκαιρία του ήταν (στο 84’) όταν έσπασε το οφσάϊντ σε κάθετη του Μάριν και βγήκε φάτσα με τον γκολκίπερ, που όμως τον νίκησε με σωτήρια έξοδο.

• Πέμπτη χαμένη ευκαιρία του ήταν (στο 86’) όταν ο Μάρτινς δεξιοτεχνικά τον έβγαλε πάλι απέναντι στον Κοκκαλά, αλλά ο Ούρος έκανε την πιο ακατάλληλη στιγμή κακό κοντρόλ και δεν μπόρεσε ούτε να τελειώσει τη φάση.

• Βέβαια, την πιο μεγάλη ευκαιρία του Τζούρτζεβιτς την…χάλασε ο Χατζισαφί (στο 57΄)! Πολύ απλά γιατί αν στη σέντρα του Σεμπά ο Ιρανός άφηνε την μπάλα στον Σέρβο, αυτός ήταν αμαρκάριστος στα δύο μέτρα από την εστία του Πλατανιά.

• Όταν λοιπόν βλέπεις τον σέντερ φορ να είναι μέσα σε οκτώ φάσεις για γκολ, σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Κι από την ομάδα κι από τον σέντερ φορ.

• Αν μη τι άλλο έχει καλές κινήσεις ο Ούρος, μυρίζεται τη φάση κι αυτό είναι μεγάλη δουλειά για τη θέση του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x