Κώστας Νικολακόπουλος

Παράδειγμα προς μίμηση (Καρίμ) και προς αποφυγή (άμυνα)...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο αντίθετα παραδείγματα στον Ολυμπιακό…

• Στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού η νοοτροπία που έβγαλε ο Ανσαριφάρντ ήταν υποδειγματική.

• Δεν βρίσκεις εύκολα σέντερ φορ, να σκοράρει στο 12’, να ισοβαθμεί με αυτό το γκολ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (με τον Πρίγιοβιτς), να έχει μπροστά του άλλα 80 λεπτά αγώνα και να τον τελειώνει όχι προσπαθώντας "σαν τρελός" να σκοράρει ο ίδιος, αλλά βγάζοντας τρεις ασίστ σε συμπαίκτες του!

• Γιατί αυτό έκανε χθες ο Καρίμ. Τρία γκολ έδωσε: το ένα το έβαλε ο Φορτούνης (3-1), το άλλο επίσης το έβαλε ο Βρουσάϊ (5-1) και ένα ακόμη το έχασε ο Μιραλάς, εκεί που ο Ιρανός με πανέξυπνη κεφαλιά τον έβγαλε φάτσα απέναντι από τον γκολκίπερ, αλλά ο Βέλγος το έχασε.

• Κι ενώ η συμπεριφορά του Ιρανού διεθνή ήταν παράδειγμα προς μίμηση, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν παράδειγμα προς αποφυγή…

• Επειδή δε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, παραθέτω δύο φωτογραφίες που τα λένε όλα.

• Στην πρώτη φαίνεται η (ο θεός του ποδοσφαίρου να την κάνει) παράταξη που είχε η αμυντική τετράδα στην ευκαιρία της Κέρκυρας να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά με τον Επστάϊν από την πάσα του Ρόλε. Υποτίθεται ότι η τετράδα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία. Κι εδώ βλέπουμε τον Ομάρ με τον Νικολάου στο ίδιο ύψος, τον Ένγκελς πιο πίσω τους και τον Κούτρη πιο μπροστά τους!!!

inner

• Στη δεύτερη φαίνεται ότι στη φάση της Κέρκυρας να ισοφαρίσει (2-2) με τον Μυτίδη, υπάρχουν στην περιοχή του Προτό περισσότεροι επιτιθέμενοι της Κέρκυρας (τέσσερις) παρά αμυνόμενοι του Ολυμπιακού (τρεις)!!! Το δε χειρότερο είναι ότι η φάση πρόκειται για εξέλιξη κόρνερ υπέρ της Κέρκυρας. Με τον Ρομάο να έχει αφήσει τον παίκτη του και να έχει βγει εκτός περιοχής, χωρίς μάλιστα λόγο…

inner

• Τέλος πάντων, επειδή άρχισα με τον Ανσαριφάρντ, να κλείσω με τον ίδιο, αλλά επισημαίνοντας ένα μεγάλο μειονέκτημα που έβγαλε στο χθεσινό παιχνίδι.

• Ο σέντερ φορ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζει στο όριο του οφσάϊντ. Όσες φορές το έκανε χθες ο Καρίμ, ήταν φανταστικός. Μόνο που τις περισσότερες δεν το έκανε. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις έπαιζε πίσω απ΄ όλη την άμυνα της Κέρκυρας, οπότε είτε περνούσε η μπάλα (όπως στο ακυρωθέν του γκολ από την μπαλιά του Μάριν), είτε δεν περνούσε, θα ήταν εκτεθειμένος (οφσάϊντ).

• Ακόμη και στη φάση του γκολ που έβαλε, ήταν πίσω από τον αντίπαλο στόπερ, αλλά γλίτωσε το οφσάϊντ γιατί είχε κάνει λάθος ο αριστερός μπακ κι είχε μείνει πίσω και τον κάλυπτε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x