Κώστας Νικολακόπουλος

Πλέον ο Μαρτίνς θα πάψει να είναι τόσο δίκαιος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την εξέλιξη του πλάνου πάνω στο οποίο βαδίζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

• Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς βαδίζει μέχρι τώρα πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο.

•Για παράδειγμα, αυξάνει συνεχώς τη δυσκολία των φιλικών του Ολυμπιακού. Στην Αυστρία έπαιξε πρώτα μία ομάδα Β΄κατηγορίας Αυστρίας (Βάτενς, 3-0) και μετά με μία ομάδα Α΄κατηγορίας Ρουμανίας (Μποτοζάνι, 5-0). Και στο Βέλγιο πρώτα με ομάδα Γ΄κατηγορίας (Τες, 3-0), μετά με ομάδα Α΄κατηγορίας που μόλις σώθηκε (Έουπεν, 2-3), στη συνέχεια με ομάδα Α΄κατηγορίας της πρώτης 10άδας (Σεντ Τρούϊντεν, 1-1) και σήμερα με ομάδα της πρώτης 5άδας (Γκενκ). Και ακολούθως τα ακόμη πιο δυνατά, με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας PSV και την ισπανική Λεγανές, έχοντας ενδιάμεσα ένα τεστ με λιγότερο δυνατό, αλλά αρκετά δυνατό αντίπαλο, την 6η στην Τουρκία Γκοζτέπε.

•Ένα δεύτερο παράδειγμα: στα δύο πρώτα φιλικά ο προπονητής έβαλε από μία ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο. Στα δύο επόμενα έβαλε από 60 λεπτά τους 11 βασικούς κι από 30 λεπτά τους υπόλοιπους. Κι από την Τετάρτη με τη Σεντ Τρούϊντεν άρχισε να δίνει και 90λεπτα και 75λεπτα στους περισσότερους παίκτες του Ολυμπιακού. Και το ίδιο νομίζω θα συνεχίσει και σήμερα.

•Ένα τρίτο παράδειγμα: ο Πορτογάλος προπονητής μέχρι τώρα είναι δίκαιος απέναντι σε όλους τους παίκτες του. Δίνει ευκαιρίες σε όλους και ουσιαστικά τις ίδιες σε όλους! Ακόμη και οι παίκτες που αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν είναι σίγουροι-ας το πούμε έτσι-για το ρόστερ της επόμενης σεζόν (βλέπε Ένγκελς, Βούκοβιτς, Ρομάο, Μάριν, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς), παίζουν συνεχώς. Δεν δικαιούται κανείς να έχει παράπονο ότι δεν παίρνει ευκαιρίες. Ακόμη κι όσοι τέθηκαν εκτός πλάνων (Μανθάτης, Βέργος, Σάλιακας), έπαιξαν.

•Έχω την αίσθηση ότι πλέον ο Μαρτίνς θα σταματήσει να είναι… τόσο δίκαιος! Διότι πολύ απλά, είναι υποχρεωμένος πια να αρχίσει ακόμη πιο… εντατικά το δέσιμο και το μοντάρισμα της ενδεκάδας ενόψει των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, που πλησιάζουν. Πλέον, θα βάζει περισσότερο αυτούς που ξεχωρίσουν κι έχει στο μυαλό του για όσο πιο κοντά στην ενδεκάδα. Η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x