Κώστας Νικολακόπουλος

Ποια θα είναι η αντίδραση του Μέλο Περέιρα για τις φάσεις που αλλοιώνουν τη βαθμολογία;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για πέναλτι, αποβολές και τις φάσεις που έχουν αλλοιώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

• Κατ΄ αρχάς να ξεκινήσω γράφοντας ότι είμαι καλόπιστος απέναντι στο νέο αρχιδιαιτητή, διότι πολύ απλά ο άνθρωπος εύλογα έχει ζητήσει χρόνο και μέσα Οκτώβρη είναι νωρίς να τον κρίνουμε.

• Από εκεί και πέρα, στην τελευταία συγκέντρωση των διαιτητών, ο Μέλο Περέιρα, είχε δείξει διάφορες φάσεις από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σχολιάζοντας τα σχετικά λάθη που έγιναν. Σύμφωνα δε με τα ρεπορτάζ διαιτησίας, που δεν διαψεύστηκαν, είχε σταθεί στη φάση που ο Καλογερόπουλος δεν έδωσε πέναλτι κι αποβολή στο χέρι του Λισγάρα στο 10ο λεπτό του Ξάνθη-Ολυμπιακός (1-1) και σε εκείνη που ο Βάτσιος έδωσε πέναλτι υπέρ του Λιβάγια σε φάση που έγινε εκτός περιοχής στο Λαμία-ΑΕΚ (0-1). Και πολύ σωστά είχε σταθεί στις δύο συγκεκριμένες φάσεις, αφού ήταν οι πιο κραυγαλέες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

• Μόνο που βλέπουμε ότι παρά τα όσα τους έδειξε ο αρχιδιαιτητής στην προηγούμενη συγκέντρωση των διαιτητών, είχαμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος πάλι φάσεις που αλλοιώνουν τη βαθμολογία. Π.χ. είχαμε ένα καθαρό πέναλτι υπέρ του Σεμπά που δεν δόθηκε στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος (0-1). Κι είχαμε ένα γκολ οφσαϊντ του Βράνιες στο Ξάνθη-ΑΕΚ (1-1). Ένα οφσαϊντ που φαίνεται κι από την γραμμή του συνδρομητικού, αλλά ακόμη καλύτερα την στιγμή της ζωντανής μετάδοσης, όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες.

inner

inner

• Μόνο αυτά τα τέσσερα παιχνίδια να βάλουμε στο τραπέζι, υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση της βαθμολογίας, αφού ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε συν τρεις βαθμούς, άρα 14 κι η ΑΕΚ να είχε μείον τρεις, άρα 11. Και τώρα έχουν η ΑΕΚ 14 κι ο Ολυμπιακός 11…

• Και πλέον έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αντίδραση θα έχει ο Μέλο Περέϊρα με όλα αυτά που συνεχίζονται να γίνονται και φέτος με τη διαιτησία στην Ελλάδα, σαν συνέχεια της περσινής σεζόν. Διότι ναι μεν λογικά θέλει χρόνο ο Πορτογάλος για να φανεί η δουλειά του και θεωρώ ότι οι προθέσεις του είναι καλές, από την άλλη όμως δεν έχει λογική να έχουμε από την 7η κιόλας αγωνιστική τέτοια αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα, που 100% θα επηρεάσει την έκβαση της μάχης του τίτλου.

• Παρεμπιπτόντως, επειδή γίνεται πολύς λόγος για τα πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός: +2 είναι στα πέναλτι ο Ολυμπιακός. Τέσσερα έχει υπέρ του και δύο εις βάρος του. Και +2 είναι κι η ΑΕΚ. Δύο υπέρ της και κανένα εις βάρος της. Για να ξέρουμε και τι λέμε.

• Εκτός αν δεν μετράνε το πέναλτι με το οποίο ο Αστέρας προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη και το πέναλτι με το οποίο ο Πανιώνιος μείωσε το σκορ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι το Σάββατο. Μάλιστα κάποιοι αμφισβητούν το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Ολυμπιακός τον Αστέρα, αλλά ξεχνάνε ότι στο πέναλτι του 0-1 του Αστέρα η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του άουτ στο ξεκίνημα της επίθεσης, άρα έπρεπε εκεί να σταματήσει η φάση.

• Για δε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, και με ένα διαιτητή που μίλησα κι έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του, μου είπε αυτό που είδα κι εγώ: ότι στο 4-3 υπάρχει πέναλτι, πολύ απλά γιατί ο Οικονόμου πάει αυτός πάνω στον Φορτούνη και τον βρίσκει ξεκάθαρα γόνατο με γόνατο.

• Στην δε περίπτωση του Φιγκέϊρας δεν υπάρχει πέναλτι, πολύ απλά γιατί ο Χατζησαφί παίρνει πρώτα την μπάλα καθαρά με το μπράτσο, όπως επισήμανε με κατηγορηματικό τρόπο κι ένας εντελώς ουδέτερος, ο παίκτης του Ατρόμητου, ο Κυβρακίδης, καλεσμένος στην Αθλητική Κυριακή χθες το βράδυ…

• Μόνο που εκτός από τα πέναλτι υπάρχουν κι οι κόκκινες κάρτες. Κι εδώ δεν έχουμε...ισοπαλία: έχουμε τον Ολυμπιακό στο -1 (μία υπέρ του και δύο εις βάρος του) και την ΑΕΚ στο +3 (πέντε υπέρ της και δύο εις βάρος της). Μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά, τεσσάρων αποβολών, το -1 σε σχέση με το +3.

• Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός έπαιξε με 10 παίκτες για 23’ με τη Λαμία (1-0), ενώ η ΑΕΚ έπαιξε με τη Λάρισα (4-0) με παίκτη παραπάνω από το 49’ και με την Ξάνθη με ένα παίκτη παραπάνω από το 55’ και με δύο παίκτες παραπάνω από το 72’! Δηλαδή, σε ένα παιχνίδι της η ΑΕΚ πήρε πόντο παίζοντας 11 εναντίον 9, ενώ ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι του κινδύνευσε να χάσει ένα πόντο παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

• Τα δύο αυτά παιχνίδια είναι που έχουν το πιο σοβαρό ενδιαφέρον, υπό την έννοια ότι στο ΑΕΚ-Παναιτωλικός (2-0) είχε αποβολή η ΑΕΚ στο 28’ (με το σκορ 1-0) και αποβολή ο Παναιτωλικός στο 48’ (με το σκορ πάντα στο 1-0), ενώ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (3-2) υπήρχαν δύο αποβολές, ένθεν κι ένθεν, αλλά στο 94’.

• Και κάτι τελευταίο: ο Ολυμπιακός δεν είχε την…τύχη ούτε του ΠΑΟΚ, που έπαιξε με παίκτη παραπάνω επί 60 λεπτά (!) στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη λόγω αποβολής του Χουάρες στο 32’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x