Κώστας Νικολακόπουλος

Θα ήταν μία λύση για την άμυνα του Ολυμπιακού ο... Βούκοβιτς;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από τον sport-fm.gr να απαντήσει σε ένα ερώτημα σχετικό με την άμυνα του Ολυμπιακού…

· Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός συναντάει πολλές δυσκολίες ψάχνοντας να φέρει τον στόπερ που θα ήθελε για την ομάδα του τη νέα σεζόν. Ούτε του Μολέντο, ούτε του Λέμα, ούτε του Πεδράο οι περιπτώσεις έχουν προχωρήσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

· Και θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: μήπως θα άξιζε μία ευκαιρία ο Γιάγκος Βούκοβιτς, που βεβαίως είναι ακόμη παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό; Πήγα να γράψω μία «δεύτερη ευκαιρία», αλλά ουσιαστικά πρώτη δεν είχε ποτέ, αφού σε όλα κι όλα έπαιξε τρία παιχνίδια με τα «ερυθρόλευκα», κι από αυτά μόνο στο ένα 90λεπτο (στο 1-0 στη Ριέκα, αφού στο 2-2 με την Παρτίζαν και στο 4-1 με τη Λάρισα έγινε αλλαγή στο 71’ και το 76’ αντίστοιχα).

· Ακριβώς πριν 11 μήνες ο Ολυμπιακός πλήρωσε σχεδόν 2,3 εκ. Ευρώ στους Τούρκους της Κόνιασπορ για να αποκτήσει τον έμπειρο (30άρη) Σέρβο διεθνή (8 φορές) αριστεροπόδαρο στόπερ, δίνοντας του κι ένα πάρα πολύ υψηλό συμβόλαιο, της τάξης σχεδόν του ενός εκατομμυρίου Ευρώ ετησίως. Τον απέκτησε για ηγέτη της άμυνας του, αλλά τελικά δεν τον είδε καν, με εξαίρεση εκείνα τα τρία παιχνίδια, το καλοκαίρι, υπό τις οδηγίες του Χάσι, ο οποίος κι είχε εισηγηθεί τη μεταγραφή του, με τη σύμφωνη γνώμη του Κοβάσεβιτς, αν είχα καταλάβει καλά.

· Προσέξτε, σίγουρα έχει ευθύνη κι ο ίδιος ο Βούκοβιτς που δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό, με κορυφαία την περίπτωση του τραυματισμού του με την Εθνική του, στην οποία πήγε κι αγωνίστηκε χωρίς να είναι 100% έτοιμος, για να την βοηθήσει στην πρόκριση και να ισχυροποιήσει ο ίδιος τη θέση του στα τελικά του Μουντιάλ-η ειρωνεία είναι ότι ενώ ήταν βασικός σε πέντε προκριματικά ματς, με τον προηγούμενο προπονητή, ο καινούργιος τον άφησε έξω κι έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου…

· Αν θέλετε την γνώμη μου, καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Βούκοβιτς είναι ένας αργός στόπερ, που την...τρώει την ντρίμπλα. Έχει μεγάλη ικανότητα στον αέρα και στην μεταβίβαση της μπάλας με το αριστερό πόδι, ενώ οι τοποθετήσεις του είναι καλές.

· Θα προτιμούσα, ξεκάθαρα, ένα πιο γρήγορο στόπερ για την άμυνα του Ολυμπιακού. Με τη διαφορά ότι δεν βλέπω, εκτός του Μολέντο, οι άλλες μεταγραφικές επιλογές του συλλόγου να είναι γρήγοροι στόπερ. Ισα ίσα είναι ψηλά και δυνατά παιδιά, περίπου στο στιλ του Βούκοβιτς...

· Για να είμαι ειλικρινής, δίπλα στο Σέρβο βάζω αρκετά ερωτηματικά, ακόμη και σε επίπεδο χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι με το που είδε κάποια στιγμή ότι δεν τον υπολόγιζε για βασικό ο Λεμονής, έδειξε να τα παρατάει κι είχε φτάσει τα 95 κιλά!

· Αλλά πόσο έξυπνο είναι ο Ολυμπιακός να έχει πάρει έναν παίκτη με τόσα χρήματα και να μην τον έχει δει καν στην ομάδα του; Γιατί ουσιαστικά δεν τον έχει δει! Και εκείνα τα λίγα ματς που είχε παίξει, προέρχονταν από τραυματισμό και απόλυτα έτοιμος δεν ήταν.

· Το ιδανικό μοιάζει μία πώληση του παίκτη με τα ανάλογα λεφτά της αγοράς του και η αξιοποίηση των χρημάτων για μία άλλη επιλογή, που θα δίνει μεγαλύτερη ελπίδα στον Ολυμπιακό. Αλλά πόσο εύκολο είναι να υπάρξει τέτοια εξέλιξη, με όπλο απλά τα 15 παιχνίδια του από τον Φλεβάρη στην Ελλάς Βερόνα, που έπεσε στη Β΄κατηγορία;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x