Κώστας Νικολακόπουλος

«Θησαυρός» Μασούρας και Ραντζέλοβιτς, αλλά πρέπει να μάθουν πολλά από τον Βαλμπουενά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο από τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού, σε σχέση με μία «γριά αλεπού» των γηπέδων.

• Όσο περισσότερο βλέπουμε τον Μασούρα και τον Ραντζέλοβιτς, τόσο περισσότερο και σκεφτόμαστε ότι αυτά τα δύο παιδιά μπορεί να αποδειχθούν θησαυρός για τον Ολυμπιακό!

• Για τον Μασούρα έχουμε πιο ασφαλή εικόνα, καθότι Ελληνόπουλο, με παρουσία ήδη 7,5 μηνών στην ομάδα και γενικότερα με άλλες παραστάσεις, ακόμη και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Τον Ραντζέλοβιτς, ένα παιδί που μόλις την περασμένη σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ποδόσφαιρο στην Α΄ κατηγορία, τώρα τον μαθαίνουμε, από παιχνίδι σε παιχνίδι.

• Ο Μασούρας ήδη μέσα από την προετοιμασία δείχνει να επιβεβαιώνει αυτό που από το β΄ μισό της προηγούμενης περιόδου μας είχε δώσει να καταλάβουμε: θα είναι είτε στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, είτε πολύ κοντά της. Χθες με τη Νότιγχαμ πέτυχε δύο γκολ, άσχετα αν το ένα του ακυρώθηκε επειδή ο επόπτης Σπυρόπουλος δεν είδε αυτό που φάνηκε και με γυμνό μάτι (!!!), δηλαδή την μπάλα να περνάει πεντακάθαρα την νοητή γραμμή της εστίας στο πλασέ του «ερυθρόλευκου» κυνηγού, με τον Άγγλο αμυντικό να είναι ένα μέτρο μέσα στην εστία της ομάδας του.

• Τέλος πάντων, ας πάει στο…καλό αυτή η φάση, για να μην αρχίσουμε πάλι για τη διαιτησία από το πρώτο παιχνίδι. Ο Μασούρας λοιπόν σημείωσε δύο γκολ κι ένα τρίτο γκολ προήλθε από ένα δικό του σουτ, μετά από ριμπάουντ σε διώξιμο της άμυνας από κόρνερ. Και τίποτα δεν είναι τυχαίο, αν θυμηθούμε ότι σε προηγούμενο φιλικό, πάλι σε ακριβώς ίδια φάση, είχε σκοράρει ο Μπα: κόρνερ, διώξιμο άμυνας, ριμπάουντ και σουτ Μασούρα.

• Έχει καλά και δυνατά πόδια, ειδικά δεξί, ο Έλληνας διεθνής κι ακόμη κι όταν δεν βρίσκει στόχο (όπως βρήκε χθες για το 1-0 με το «σκαστό» σουτ), οι τελικές του δημιουργούν προϋποθέσεις γκολ. Κι από το καλό του δεξί έχουμε δει στην προετοιμασία και πολύ ωραίες ασίστ (δύο στον Γκερέρο για ισάριθμα γκολ του στο 5-0 με τη Γιαγκελόνια) η, πάσες από τις οποίες ήρθαν γκολ (ξανά στον Γκερέρο, για το γκολ του Μπουχαλάκη στο 1-1 με την Ντινάμο Κιέβου).

• Ο δε Ραντζέλοβιτς κάθε φορά που παίζει δημιουργεί αναστάτωση στην κάθε αντίπαλη άμυνα! Χθες ο Μαρτίνς τον έβαλε στο 77’ σε μία στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε «καθίσει» εντελώς και ήταν μία ομάδα που είχε σβήσει τη μηχανή. Με το που μπήκε ο νεαρός Σέρβος πρόλαβε μέσα σε μόλις 15 λεπτά να πλαγιοκοπήσει, να σεντράρει, να ψάξει το γκολ, να βγάλει πάσες για γκολ, να είναι άριστος στις επιστροφές καλύπτοντας τον μπακ (Τοροσίδη)!

• Δεν είναι ακόμη ώριμο το παιδί. Φάνηκε π.χ. εκεί που ενώ κυνήγησε μία φάση που φαίνονταν χαμένη κι εκμεταλλεύθηκε το λάθος του αντίπαλου αμυντικού, δεν έκανε την σωστή πάσα στον Ντουρμισάϊ, που θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Αλλά όποτε παίζει, είτε 80, είτε 15 λεπτά, «φωνάζει» ότι μπορεί να βοηθήσει, ότι κάτι καλό μπορεί να κάνει, όταν βάλει στο παιχνίδι του περισσότερο μυαλό και λιγότερη φούρια.

• Κατά την γνώμη μου, κι ο Μασούρας κι ο Ραντζέλοβιτς, πρέπει να βλέπουν τον Βαλμπουενά και να μαθαίνουν! Έχουν την τύχη να υπάρχει δίπλα τους ένας ολοκληρωμένος εξτρέμ, δηλαδή στη θέση τους, και αν φανούν έξυπνοι θα βελτιωθούν πάρα πολύ, παρακολουθώντας το παιχνίδι του. Τόσο σε επίπεδο καθαρά αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας. Για παράδειγμα, και οι δύο πρέπει να γίνουν πολύ πιο ομαδικοί, ειδικά ο Μασούρας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο φάσεις.

• Στη δεύτερη, προς το τέλος του ματς, ο Ραντζέλοβιτς συνεργάζεται υποδειγματικά με τον Ντουρμισάϊ (παρεμπιπτόντως κι αυτός ήταν πολύ καλός, στα μόλις 11 λεπτά που έπαιξε!), μπουκάρει και προτιμάει να σουτάρει πάνω στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ, την στιγμή που ο Μπρούνο ήταν μόνος, αριστερά του και περίμενε μία πάσα…

• Στην πρώτη, προς το τέλος του α΄ ημιχρόνου, ο Μασούρας κλέβει έξοχα την μπάλα, ελίσσεται και επιλέγει να σουτάρει από τα 25 μέτρα, πολύ άστοχα, ενώ ο Βαλμπουενά περίμενε μόνος του σε θέση μέσα αριστερά-κι είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεν την βγάζει ο Έλληνας άσος την μπάλα στον Γάλλο.

• Τι έκανε ο Βαλμπουενά τρία λεπτά αργότερα; Ενώ έκανε την μπούκα στην περιοχή και μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Μασούρα στο πέναλτι. Αμέσως του γύρισε την μπάλα και του έδωσε μισό γκολ. Το γκολ μπήκε από τον Μασούρα, απλά ο επόπτης, ας το πούμε έτσι, «ήταν αλλού». Ο έμπειρος Γάλλος, όμως, έκανε το ποδοσφαιρικά σωστό.

• Αυτό που έπρεπε να κάνει νωρίτερα κι ο Μασούρας κι αργότερα κι ο Ραντζέλοβιτς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x