Κώστας Νικολακόπουλος

Το... αντίστροφο με Τσιμίκα-Κούτρη και η αλλαγή του Λάζαρου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

· Κατέγραψα χθες από τούτη την στήλη τα μεγάλα λάθη του Μεριά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Μιράντα ήταν σαν να έπαιζε μόνος του στο κέντρο της άμυνας (αφού ό,τι έκοβε αυτός ήταν). Είδατε σήμερα που ο Πέδρο Μαρτίνς τον απέκλεισε τον Τυνήσιο κι από την 18άδα για το παιχνίδι στο Λουξεμβούργο…

· Ο Πορτογάλος προπονητής άφησε στην Αθήνα και τον Τσιμίκα. Ο νεαρός Έλληνας δεν είχε κακή απόδοση στο Ηράκλειο, όπως ο Τυνήσιος συμπαίκτης του. Μάλιστα είναι στα υπέρ του ότι έβγαλε πολλές δυνάμεις ανεβαινοκατεβαίνοντας την αριστερή πλευρά, κάτι που π.χ δεν μπόρεσε να κάνει από δεξιά ο Ομάρ. Αμυντικά είχε μία πολύ καλή τοποθέτηση, που έσωσε μεγάλο κίνδυνο προ του Κυριακίδη στο α΄ ημίχρονο, αλλά σίγουρα έχασε εντυπώσεις από τις δύο φάσεις που έφαγε ντρίμπλες από τον Πλατέλλα-από την πρώτη θα μπορούσε να προκύψει και γκολ.

· Νομίζω όμως ότι το κύριο θέμα από την παρουσία του Τσιμίκα την Κυριακή ήταν οι πολύ κακές επιλογές του επιθετικά. Οι σέντρες του στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν εντελώς ακίνδυνες για την αντίπαλη άμυνα. Πολλές ήταν από πολύ μακριά κι άρα ουσιαστικά γιόμες, ενώ όσες έγιναν από το σωστό σημείο δηλαδή κοντά στην αντίπαλη περιοχή ήταν κακές-η εξαίρεση ήταν μία σέντρα, όχι τόσο καλή αλλά παρόμοια με εκείνη του Κούτρη στο Μιλάνο στο γκολ του Γκερέρο, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο Ισπανός δεν βρήκε την μπάλα.

· Πραγματικά είναι κρίμα να έχει ένας μπακ τόσες αντοχές όπως έχει ο Τσιμίκας και να μην μπορεί να τις «μεταφράσει» σε ουσία, σε ασίστ και γκολ. Η κάρτα των στατιστικών του λέει ότι από δική του σέντρα δεν έχει προκύψει ούτε ένα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ ούτε ο ίδιος έχει σκοράρει παρότι μπουκάρει ωραία και πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Κι όμως, το πρώτο φετινό γκολ της ομάδας, με κεφαλιά του Λάζαρου, είχε προκύψει από δική του εκτέλεση κόρνερ, με τη Λουκέρνη…

· Ειλικρινά δε έχω μία απορία, και με τον Τσιμίκα, αλλά και με το Λάζαρο, πώς δεν μπορούν να βγάλουν καλές συνεργασίες παίζοντας από αριστερά. Λες κι έχουν συνεχώς κακό συγχρονισμό οι πάσες του ενός προς τον άλλο είναι είτε πιο γρήγορες απ΄ ότι πρέπει, είτε πιο καθυστερημένες! Κι είναι παράδοξο, γιατί είναι κι οι δύο Έλληνες και έχουν κάνει και μαζί όλη την προετοιμασία.

· Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι ο Λάζαρος δεν ήταν για να γίνει αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Δεν υποστηρίζω ότι ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά έπαιρνε πρωτοβουλίες, σούταρε, έβγαλε τη φάση του Τουρέ στο α΄ ημίχρονο, ξεκίνησε τη φάση του Φετφατζίδη στο β΄, ήταν γενικά μία ζωντανή παρουσία και μάλλον ο περισσότερο ουσιαστικός από τους επιθετικογενείς παίκτες, καθώς ο Ποντένσε πράγματι ήταν πάρα πολύ δραστήριος, αλλά σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο δεν πέρασε ούτε μία καλή πάσα.

· Καταλαβαίνω το σκεπτικό του προπονητή, να αλλάξει η ομάδα σχηματισμό από το 65’ και να παίξει με 4-4-2 προκειμένου να μπερδέψει λίγο την αντίπαλη άμυνα (κάτι που έγινε στο 71΄ με την κεφαλιά του Γκερέρο, όπως και στο 72’ με την φάση του Μάνου, που κακώς υποδείχθηκε οφσάϊντ), αλλά ακόμη κι έτσι θεωρώ ότι ίσως ήταν πιο χρήσιμος ο Λάζαρος στη μεγάλη περιοχή από τον άπειρο Μάνο. Άλλωστε, ο αντίπαλος προπονητής, ο Παπαδόπουλος, από το 76’ αντέδρασε και πέρασε τον Κομεσίδη αντί του Κουτσιανικούλη παίζοντας με τρεις στόπερ και βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Μάνο.

· Αναφορικά με τον αποκλεισμό του Τσιμίκα, εγώ θα περίμενα βασικό τον Κούτρη στον ΟΦΗ και βασικό τον Τσιμίκα στο Λουξεμβούργο, από την στιγμή που ο Τσιμίκας προέρχονταν από δύο σερί 90λεπτα με την Εθνική ομάδα. Τελικά, έγινε το αντίστροφο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x