Κώστας Νικολακόπουλος

Το ερώτημα για Μεριά, τη μία ανίκητος, την άλλη απορείς…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από τον sport-fm.gr κάποια πράγματα για τον Μεριά, με αφορμή την τελευταία εμφάνιση του στον Ολυμπιακό.

· Από εδώ είχα καταγράψει τις προάλλες την σταθερά ανοδική πορεία του Μεριά και την καθιέρωση του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

· Από εδώ είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω κι ότι την Κυριακή το α΄ ημίχρονο του με τον Ατρόμητο ήταν ένας εφιάλτης! Από πού να πιάσεις και που να αρχίσεις με τον Τυνήσιο, που ειδικά από τον Κουλούρη ταλαιπωρήθηκε πολύ.

Γίνεται η σέντρα, κάνει επίθεση ο Ατρόμητος, γλιστράει ο Μεριά και για να καλύψει ο Ομάρ κάνει φάουλ (το δοκάρι του Γουάρντα)…

Καπάκι μετά ο Μεριά γυρίζει λάθος την μπάλα πίσω στον Σα, που τρέχει σαν τρελός για να γλιτώσει το κόρνερ…

Στην περίπτωση του γκολ του Ατρόμητου, ενώ βγαίνει όλη η άμυνα για να αφήσει ακάλυπτο τον Μπρούνο, ο Μεριά μένει κολλημένος πίσω στα τρία μέτρα από τους υπόλοιπους αμυντικούς (δείτε τη φωτογραφία)!

inner

Δεν βγαίνει οφσάιντ ο Μπρούνο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο στόπερ του Ολυμπιακού αντί να σπεύσει να μαρκάρει τον Κουλούρη στην καρδιά της άμυνας, «κολλάει» και ο φορ του Ατρόμητου ανοίγει το σκορ…

Κι αν μιλάμε για τον ορισμό της κακής εκτίμησης ήταν αυτή στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου, όταν σε ένα διώξιμο του Γουάρντα, ο Μεριά παίρνει λάθος τοποθέτηση και ο Κουλούρης φεύγει στην πλάτη του και βγαίνει τετ α τετ με τον Σα, που σώζει την εστία του…

· Τι σχόλιο μπορείς να κάνεις για ένα κεντρικό αμυντικό, που βρίσκεται πίσω κι από τις τρεις μεγάλες φάσεις για γκολ της αντίπαλης ομάδας;…Κι όμως ο Μεριά ακόμη και σε αυτό το παιχνίδι έδειξε ότι έχει καλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Π.χ. στις τρεις προσωπικές μονομαχίες που έδωσε με κυνηγούς του Ατρόμητου και που πήγαν σε δύναμη και ταχύτητα ήταν ανίκητος. Κι όταν στο β΄ ημίχρονο πήγε να κάνει ένα λάθος πάλι, έσπευσε και το διόρθωσε ο ίδιος με γρήγορη κίνηση.

· Η λογική λέει ότι του χρόνου, στη δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό, ο Αφρικανός στόπερ θα είναι καλύτερος σε σχέση με αυτήν την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι, πόσο καλύτερος κι αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τον εμπιστευθεί για δεύτερο η, έστω για τρίτο στην ιεραρχία στόπερ. Προσόντα έχει-είναι ξεκάθαρο. Αλλά με τέτοια αστάθεια που εμφανίζει, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί στον Ολυμπιακό να νιώθουν σιγουριά για μία θετική απάντηση στο ερώτημα. Είναι παιχνίδια που τον χαίρεσαι, αλλά και παιχνίδια που πραγματικά απορείς για το τι κάνει.

· Παίζοντας τον τελευταίο καιρό σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια, είναι σαν να παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Η πρώτη είναι εκεί λίγο μετά τις αρχές της σεζόν, όταν ο Πορτογάλος τον είχε βάλει σε πέντε στη σειρά παιχνίδια. Κι ίσως πρέπει να προσέξουμε ότι ο Μαρτίνς τον Μεριά εμπιστεύθηκε στα περισσότερα ντέρμπι (δεν έπαιξε μόνο στο 1-1 με τον ΠΑΟ και στο 1-3 από τον ΠΑΟΚ)…

· Παρεμπιπτόντως, από έναν στόπερ, που λογίζεται μέσα στους τρεις βασικούς, ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο θα περίμενε από τον Μεριά στο κομμάτι των στημένων φάσεων κάτι παραπάνω από το ένα και μοναδικό του γκολ, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ, στο 5-0 στο Καραϊσκάκη…Και δεν είναι λίγα τα 20 παιχνίδια στα οποία έχει παίξει βασικός φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x