Κώστας Νικολακόπουλος

Το σκληρό τεστ, το πρώτο γκολ κι ο Φορτούνης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα.

• Είναι πραγματικά ένα πολύ δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι με τον Αστέρα; Η, είναι υπερβολικό να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για μία ομάδα που τερμάτισε πέρσι 5η ισόβαθμη της 6ης Ξάνθης, πρόπερσι 12η και τα δύο προηγούμενα χρόνια 8η και 5η;

• Για εμένα είναι ξεκάθαρο: είναι πολύ δυνατό τεστ. Δεν θα έπρεπε, γιατί μιλάμε για Ολυμπιακό και Καραϊσκάκη, αλλά όταν μιλάνε τα δεδομένα, οι θεωρίες περισσεύουν. Και εδώ τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα…

• Κατ’ αρχάς, ο Ολυμπιακός στο περσινό πρωτάθλημα δεν κέρδισε ούτε τον 4ο Ατρόμητο, ούτε τον 5ο Αστέρα! Για να ξεκινήσουμε από εκεί. Είχε τρεις ισοπαλίες (2-2, 1-1, 1-1) και μία ήττα (0-1). Όταν λοιπόν με τις δύο ομάδες αμέσως μετά τις τρεις πρώτες, έχεις χάσει εννιά βαθμούς σε σύνολο 12 (!!!), δεν δικαιούσαι να λες οτιδήποτε άλλο από αυτό: ναι, είναι πολύ δυνατό τεστ.

• Κι όταν φτάσουμε στο ειδικότερο: ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια έχει μεγάλο πρόβλημα να φτάσει τη νίκη υποδεχόμενος τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη.

Πέρσι έφερε 1-1, ισοφαρίζοντας στο 94’…
Πρόπερσι κέρδισε 2-1 με το γκολ του Μάριν στο 93’…
Το 2015-16 κέρδισε 3-1 με το αποτέλεσμα 0-0 έως το 73’…
Το 2014-15 κέρδισε 2-0 με το σκορ 1-0 έως το 83’…
Το 2013-14 κέρδισε 2-0 με το αποτέλεσμα 0-0 έως το 74’ και 1-0 έως το 92’…
Το 2012-13 κέρδισε 1-0…

• Σε έξι σερί πρωταθλήματα, ο Αστέρας βγάζει την ψυχή του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη. Να δώσουμε βάση στο ότι ο Ολυμπιακός την πάτησε μία φορά (ισοπαλία) και την γλίτωσε στο 94’ την άλλη, στα δύο παιχνίδια στα οποία η Τρίπολη άνοιξε το σκορ. Γιατί ακριβώς ο Αστέρας είναι ομάδα που όταν προηγηθεί, πάρα πολύ δύσκολα του το γυρίζεις. Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, έστω δύσκολα κέρδισε πάντα. Μία φορά άνοιξε το σκορ ο Αστέρας και δη ήταν μπροστά 0-2 στο 17’ (!!!), αλλά τότε, το 2012, ο Ολυμπιακός είχε ομάδα σε άλλο επίπεδο και το τελικό σκορ ήταν 7-2!!!

• Βέβαια, μία… λεπτομέρεια είναι ότι το περσινό 1-1 ήταν χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη, λόγω τιμωρίας (όπως και στο 3-1 το 2016!), ενώ απόψε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αυτό που δεν είναι διαφορετικό είναι το άλλο: ότι ο Αστέρας κάθε χρόνο έχει την τύχη να παίζει σχεδόν κάθε χρόνο με τον Ολυμπιακό αμέσως πριν η, αμέσως μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του! Μετά το 2-3 από την Σπόρτινγκ, μετά το 0-4 από την Μπάγερν, πριν το 3-1 επί της Άντερλεχτ, μετά το 1-3 από την Άρσεναλ… Κι ο Ολυμπιακός πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή, μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, είχε φέρει 1-1 στην Ξάνθη, πριν τον πρώτο αγώνα του στη φάση των ομίλων, με την Σπόρτινγκ, όπως τώρα έχει την Πέμπτη τον φετινό πρώτο αγώνα του στη φάση των ομίλων, με την Μπέτις.

• Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του παιχνιδιού φυσικά η πρώτη μονομαχία των δύο προπονητών: Μαρτίνς και Παντελίδης δεν έχουν ξαναβρεθεί αντίπαλοι. Ο Παντελίδης είναι μία ανερχόμενη δύναμη στους πάγκους και πλέον έχει άλλη εμπειρία, σε σχέση με τις δύο πρώτες επισκέψεις του στο Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1 κι Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-0) όπως φάνηκε και στα δύο περσινά παιχνίδια, Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1 στο πρωτάθλημα κι Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 στο Κύπελλο). Μου είχε κάνει εντύπωση, θυμάμαι, πόσο είχε δυσκολέψει τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, πριν χρόνια, όταν ξεκινούσε την καριέρα του.

• Τελευταίο; Ο Αστέρας είναι η ομάδα στην οποία ο Φορτούνης έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην μέχρι τώρα καριέρα του-έξι, όλα με τον Ολυμπιακό, όλα στο Καραϊσκάκη. Όπως κι ο Ιγκλέσιας έχει βάλει τρία γκολ στον Ολυμπιακό-και δυο ο Μανιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x