Κώστας Νικολακόπουλος

Το τρίγωνο στα χαφ που έχει βάλει πάλι ο Μαρτίνς κι η επιλογή Μεριά αντί Αβραάμ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν εστιάζοντας σε πέντε-έξι συγκεκριμένα σημεία.

· Είναι αλήθεια ότι αν δεις τα αποτελέσματα της Μπάγερν στα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τον Οκτώβρη του 2017, θα τρομάξεις! Από το τελευταίο προς τα πίσω: Τότεναμ 7-2, Λίβερπουλ 0-0, Άγιαξ 3-3, ΑΕΚ 2-0, Μπενφίκα 2-0, Ρεάλ 2-2, Σεβίλλη 2-1, Μπεσίκτας 3-1, Άντερλεχτ 2-1, Σέλτικ 2-1…

· Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι κι ο Ολυμπιακός στα 10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, από το καλοκαίρι του 2018, δηλαδή με το που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς, έχει επίσης εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες! Βέβαια, με θηρίο σαν την Μπάγερν δεν έχει ξαναπαίξει, αλλά έχει αντιμετωπίσει ομάδες από την Αγγλία (Τότεναμ, Μπέρνλι), την Ισπανία (Μπέτις), την Ιταλία (Μίλαν), τη Ρωσία (Κράσνονταρ), την Τουρκία (Μπασάκσεχιρ), την Ουκρανία (Ντιναμό Κιέβου), την Τσεχία (Πλζεν) και δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς.

· Γενικά, όπως έχω ξαναγράψει, ο Μαρτίνς είναι προπονητής έδρας, με το δεδομένο ότι σε 23 ευρωπαϊκούς αγώνες στην καριέρα του έχει μόλις μία ήττα (από την Ντινάμο Κιέβου, στον πάγκο της Ρίο Άβε), έστω με τη σοβαρή υποσημείωση ότι πρώτη φορά παίζει με μεγαθήριο επιπέδου Μπάγερν. Γενικά δε είναι το πρώτο του παιχνίδι εναντίον ομάδας από τη Γερμανία.

· Να δούμε τι θα κάνει και με την Μπάγερν, που προέρχεται από δύο γκέλες στην Μπουντεσλίγκα και θέλει να κερδίσει και για να πάρει ψυχολογία. Αυτό το οποίο, πάντως, καταλαβαίνουμε από πλευράς του προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι για πρώτη φορά θα ξεκινήσει σε παιχνίδι με τρεις κεντρικούς αμυντικογενείς χαφ, τον Γκιγέρμε, τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, είτε σε τρίγωνο με τον Γκιγέρμε κορυφή (κόφτη) και τους Μπουχαλάκη, Καμαρά εσωτερικά χαφ, είτε σε τρίγωνο με τον Καμαρά κορυφή (κάτι σαν 10άρι) και τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη κόφτες, που κατά την γνώμη μου ίσως είναι πιο αποδοτικό, γιατί ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει μάθει να παίζει με δύο εσωτερικούς χαφ….

· Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι το ίδιο πράγμα έχει κάνει ο Μαρτίνς σε πολλά διαστήματα αγώνων, που αν τα ενώσεις όλα μαζί, μας βγάζουν πάνω από δύο ολόκληρα 90λεπτα! Με βασικούς από την αρχή λοιπόν τους Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη, ο Καμαρά μπήκε σαν τρίτος χαφ…

Στην Τσεχία με την Πλζεν (0-0) στο 56’, στο 0-0 φυσικά

Με την Πλζεν στον Πειραιά (4-0) στο 65’, με το σκορ στο 1-0

Στην Τουρκία με την Μπασάκσεχιρ (1-0) στο 72’, με το σκορ στο 1-0

Με την Μπασάκ στον Πειραιά (2-0) στο 81’, με το σκορ στο 2-0

Με την Κράσνονταρ στον Πειραιά (4-0) στο 87’, με το σκορ στο 3-0

Με την Κράσνονταρ στην Ρωσία (2-1) στο 83, με το σκορ στο 2-1

Με την ΑΕΛ στη Λάρισα (1-0) στο 61’, με το σκορ στο 1-0

Με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-1) στο 68’, με το σκορ στο 1-1

Με τον ΟΦΗ στον Πειραιά (2-1) στο 82’, με το σκορ στο 2-1

· Αν θέλουμε να κάνουμε μία σούμα, με τον Καμαρά μέσα σε αυτό το 4-3-3, ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ και δέχθηκε ένα, εάν αυτό μπορεί να λέει κάτι.

· Κατά τα άλλα, σίγουρα έχει σημασία ότι ο Ελ Αραμπί κάνει ουσιαστικά ντεμπούτο καριέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ (και στα άλλα δύο παιχνίδια είχε μπει σαν αλλαγή στο 88’) και μπορούμε να κρατήσουμε κι ότι ο Σα είχε παίξει με την Πόρτο κατά γερμανικής ομάδας (Λειψία νίκη 3-1 μέσα, ήττα 2-3 έξω), ο Σεμέδο έχει μόνο ήττες από γερμανικές ομάδες με την Σπόρτινγκ (1-2 και 0-1 από την Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 0-1 από τη Λέβερκουζεν στο Γιουρόπα Λιγκ, σε παιχνίδι στο οποίο είχε αποβληθεί στο 74’) κι ο Ομάρ έχει παίξει τέσσερις φορές κατά της Μπάγερν, με ισάριθμες ήττες (0-3 και 0-4 με τον Ολυμπιακό και 0-2 και 0-2 με την Μπράουνσβαϊχ)…

· Σίγουρα είναι ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό πόσο θα αντέξει αμυντικά, καθώς στα δύο παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη παθητικό πέντε γκολ (ενώ στα υπόλοιπα 13 επίσημα άλλα παιχνίδια του φέτος σε Ελλάδα κι Ευρώπη είχε μόλις τέσσερα)!

· Για δε την επιλογή του Μεριά αντί του Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας, θεωρώ ότι για δύο λόγους ήταν μία σωστή κίνηση, μολονότι ο Αβραάμ ήταν ο μακράν καλύτερος αμυντικά παίκτης του Ολυμπιακού και με τον Άρη και με τον ΟΦΗ-πολύ καλύτερος, παρεμπιπτόντως του Σεμέδο.

Πρώτον, γιατί τον Αβραάμ ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη φρέσκο στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ και δεν θα ήταν έξυπνο να παίξει και Σάββατο και Τρίτη.

Και δεύτερον, γιατί σε τέτοια παιχνίδια όπως με την Μπάγερν πρέπει να δίνεις την ευκαιρία σε παιδιά όπως ο Μεριά, που θέλουν να «δείξουν» ενόψει της συνέχειας της καριέρας τους κι έχουν πιο μεγάλο κίνητρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x