Τάσος Νικολόπουλος

Γιατί ψάχνει προπονητή ο ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ δίνει την μάχη για την πρωτιά στα play-offs της Super League, αλλά ανεξάρτητα από την κατάληξη, πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς και τη νέα σεζόν. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν αποτελεί γέννημα-θρέμμα του ΠΑΟΚ. Έχοντας, όμως, αγωνιστεί στον «δικέφαλο του Βορρά» τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και όντας σχεδόν μια τριετία στην τεχνική ηγεσία της Κ-20, την οποία οδήγησε και στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14, μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τον σύλλογο.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Το περασμένο καλοκαίρι δέχθηκε πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βέροιας, ενώ είχε και κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού, αλλά, μετά από συζητήσεις με την διοίκηση, αποφάσισε να παραμείνει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μια έξυπνη κίνηση, όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος. Ίσως να έβλεπε και μπροστά, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να του δινόταν η ευκαιρία να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα.

Όπως και συνέβη. Άλλωστε, δεν αποτελεί είδηση η αλλαγή προπονητή από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Ιβάν Σαββίδης. Τα προηγούμενα χρόνια ο κλήρος έπεφτε στον Γιώργο Γεωργιάδη, αλλά φέτος ανέλαβε να «καθαρίσει τη μπουγάδα» ο Βλάνταν Ίβιτς. Και στο δίμηνο που έχει την τεχνική καθοδήγηση, δείχνει ότι έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής ομάδας

Επί των ημερών του, ο ΠΑΟΚ και παρά τις αντιξοότητες, που αφορούν κυρίως τους τραυματισμούς, έχει δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο από το προηγούμενο διάστημα της σεζόν, έχει αρχίσει να αποκτά ταυτότητα και συνοχή, ενώ ο ίδιος δείχνει ότι μπορεί να κάνει εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ. Επίσης, φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ότι, παρότι βρισκόμαστε στο φινάλε της σεζόν και ο «δικέφαλος» έπαιζε για σχεδόν 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο, οι υπόλοιποι έβγαλαν τρομερή ενέργεια, κάτι που πιστώνεται στον προπονητή.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη, αφού εκτός από τους τραυματισμούς, που συνεχίζονται, έχουν προκύψει και τιμωρίες, κάτι που σημαίνει ότι λιγοστεύουν οι επιλογές του. Φρονώ, όμως, ότι ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στη διαδικασία των play-offs, η διοίκηση πρέπει να του δώσει την μεγαλύτερη ευκαιρία να φτιάξει την δική του ομάδα και να έχει την ευθύνη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ωραία τα ταξίδια του Λούμπος Μίχελ στο εξωτερικό, γιατί οι επαφές και οι διασυνδέσεις πάντα είναι χρήσιμες, αλλά νομίζω ότι αυτά δεν πρέπει να σχετίζονται με την εύρεση προπονητή, παρά μόνο ποδοσφαιριστών. Ίσως ήρθε η ώρα να εμπιστευτεί πραγματικά η διοίκηση ένα δικό της παιδί, γιατί τέτοιος πρέπει να λογίζεται πλέον ο Βλάνταν Ίβιτς, όταν έχει συμπληρώσει οχτώ ολόκληρα χρόνια στην Τούμπα και τα πέριξ αυτής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x