Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο άπειρος Μπερμπάτοφ δεν αξίζει να είναι βασικός

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Μπερμπάτοφ που τώρα ξεκινά την ποδοσφαιρική του καριέρα και αξίζει μόλις 17 λεπτά συμμετοχής σε αγώνα που… έληξε.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Παρά την ανακουφιστική νίκη, που φαίνεται να γίνεται παυσίπονο στον πόνο της ήττας από την Καλλονή, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε ερώτημα για δύο πρόσωπα: Πρωτίστως, ο Μπερμπάτοφ και δευτερεύοντος ο Κάτσε. Δεν θα μπορούσε μια νίκη να δικαιολογήσει την απουσία τους.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε ανέτως τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και έδειξε πολλά θετικά στοιχεία της ομάδας, που στηρίζεται στο παιχνίδι δύο ικανών ποδοσφαιριστών, όπως είναι ο Χαρίσης κι ο Τσίμιροτ. Διαθέτει δε ένα απόλυτα χρήσιμο Ζάιρο, που και για αυτόν είναι να απορείς πως δεν έχει περισσότερο χρόνο.

Βέβαια, έτσι όπως κύλησε η χρονιά, μια πρώτη σημαντική επιτυχία στον αγώνα είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανείς και ειδικά από τους πρωταγωνιστές της νίκης που ήδη ταλαιπωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε παιχνίδι με πλάνο και με ουσία, με τελικές προσπάθειες που δημιουργήθηκαν με σκοπό το γκολ και αποζημιώθηκε με εύκολη νίκη.

Ο Τούντορ έμοιαζε σαν τον προπονητή που έρχεται, όχι απλά από μια νίκη εντός έδρας, που ήταν άλλωστε αναμενόμενη, αλλά, σαν τον θριαμβευτή που «έγραψε» σερί επιτυχιών.

Προφανώς η εμφάνιση ήταν ευχάριστη και από τη στιγμή που συνδυάζεται με τρία γκολ γίνεται αφορμή για να ζεσταθούν οι μηχανές ενόψει της ρεβάνς με την Καλλονή, όπου παίζεται ο πιο σοβαρός στόχος (που έχει απομείνει), το κύπελλο.

Ποιος όμως μπορεί να μας δώσει μια ικανοποιητική, ολοκληρωμένη εξήγηση: γιατί δεν παίζει βασικός ο Μπερμπάτοφ και μπαίνει αλλαγή για 17 λεπτά, με τον προπονητή να του συμπεριφέρεται σαν έναν άσημο ποδοσφαιριστή, που μπαίνει όταν οι βασικοί έχουν καθαρίσει το παιχνίδι;

Δεν χωρά στην ενδεκάδα; Δεν μπορεί να παίξει έστω στη θέση του Πέλκα ή δεν μπορεί να συνδυαστεί με τον Αθανασιάδη;

Είναι ο Μπερμπάτοφ ένας ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να μας συστηθεί σήμερα και να θα πρέπει να κοιτάξουμε και πάλι το βιογραφικό του; Μήπως δεν αξίζει τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για να έρθει στην Τούμπα. Μήπως δεν έπρεπε να ξεχάσει τις ένδοξες εποχές της Πρέιμερ Λιγκ ή όπου όλου και… καλύτερα από την ποδοσφαιρική Ελλάδα, έπεισε ότι είναι Μπερπάτοφ και τελικά ήρθε στον ΠΑΟΚ;

Μήπως σε επόμενο παιχνίδι, να μην υπάρχει ούτε θέση στον πάγκο για τον Βούλγαρο;

Για τον Κάτσε τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Από την αρχή δεν του είχε εμπιστοσύνη ο Τούντορ.

Δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές που αποτελούν προτεραιότητα για τον Κροάτη τεχνικό. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με δύο πράγματα που γνωρίζουμε για τον Αλβανό διεθνή:

Το πρώτο έχει να κάνει με το πόσο απαραίτητος ήταν όσο δεν υπήρχε Τούντορ στην ομάδα. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ξένες ομάδες να τον αποκτήσουν, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι άχρηστος.

Τελικά, ο Τούντορ χάνει την επαφή με ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον βοηθήσουν και, πρωτίστως να αναβαθμίσουν τον ΠΑΟΚ. Ίσως σε αγώνα με αποδεδειγμένα αδύναμο αντίπαλο να μην φάνηκε να απουσία τους, όπως δεν φάνηκε και η υποχρεωτική απουσία του Τζιόλη. Αλλά, ο δρόμος είναι μακρύς και θα χρειαστεί να αγωνιστούν. Αν ο Μπερμπάτοφ δεν έχει αποκτήσει ρυθμό, αν δεν έχει αφομοιωθεί από το σύνολο μέσα από τους αγώνες, τότε πόσα μπορούμε να περιμένουμε από… ξαφνικές εμφανίσεις;

Χάνοντας παίκτες, χάνοντας και την επαφή με τον ποδοσφαιριστή-διαφήμιση της ομάδας, δεν κερδίζεις τίποτε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x