ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η ομάδα έχει τη σφραγίδα δύο ανθρώπων:

-Πρωτίστως της διοίκησης Γουλιέλμου που έθεσε τα οικονομικά δεδομένα για να σχηματιστεί ένα καινούργιο σύνολο και να αντιμετωπιστούν τα χρέη με όση αποτελεσματικότητα επιτρέπουν οι δυνάμεις του,

-Και βέβαια, του Βαγγέλη Αγγέλου, που επέλεξε μια ομάδα με χαρακτηριστικά αθλητών που συνάδουν με τη δύναμη και την αθλητική υπόσταση κι όχι τόσο την τεχνική και την επιδεξιότητα – ταλέντο στο μπάσκετ.

Με άλλα λόγια, επέλεξε παίκτες που είναι δυνατοί αθλητές, μπορούν και αντέχουν το ξύλο, τη δυνατή άμυνα. Είναι ικανοί να την αποδώσουν και να την υπομείνουν από τον αντίπαλο και να επικρατήσουν όχι γιατί είναι καλύτεροι επιθετικά, αλλά, επειδή έχουν δυνάμεις να διατηρηθούν όσο καλοί χρειάζεται μέχρι το τέλος. Και μέτριοι να είναι, αυτό φτάνει αρκεί να μην πέσουν κάτω από το μέτριο, μέχρι το τέλος. Ειδικά στο τέλος…

Κατά συνέπεια, μιλάμε για μια ομάδα που κτίστηκε για να ικανοποιήσει όσους δεν θα απαιτήσουν σπουδαίο μπάσκετ, αλλά, θα απολαύσουν δυνατές μάχες μέχρι τελικής πτώσεις, αθλητές που θα τρέξουν και θα βουτήξουν για τη μπάλα με το ίδιο πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταία δευτερόλεπτο. Κι αυτό είναι που εκτιμά σε πρώτη φάση ο κόουτς και όλοι αυτοί που εμπιστεύονται την ομάδα του Άρη. Και είναι πολλοί, ασχέτως αν δεν τους ικανοποιεί το γεγονός ότι βρίσκεται συνήθως μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Προσωπικά, δείχνω μια εκτίμηση στις ικανότητες του Βαγγέλη Αγγέλου. Είναι προσαρμοστικός, γνωρίζει που πατά, σε ποιον πάγκο βρίσκεται.

Το σημαντικότερο, που αφορά στην αυτοπεποίθησή του: Νομίζει και είναι καλό ότι είναι καλύτερος από τους δασκάλους του (αυτό δεν θα το συγχωρήσουμε, αλλά, θα το συμπεριλάβουμε στις αρετές του) και όταν τους επικαλείται, μέσα του νοιώθει ότι το έπραξε καλύτερα από αυτούς.

Αγγέλου και Άρης συναντώνται σε μια περίοδο που κανείς δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές που τελικά έχει να προσφέρει με κατεύθυνση μια θέση μέσα στην οκτάδα. Κι αν τελικά δούμε έστω και μια θέση παραπάνω, είναι λόγος για πιο πλατιά χαμόγελα.

Ίσως, τελικά, να μην είναι καν αυτό το ζητούμενο της χρονιάς, που ξεκινά από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της Τιφλίδας. Να μην ενδιαφέρει καθόλου που θα καταλήξει στο πρωτάθλημα κι ότι έρθει να είναι καλό, να μην απασχολεί και να μην προβληματίζει, να είναι απόλυτα αθώο ότι θα καταλήξει ένατος ή δέκατος ή πιο ψηλά.

Ίσως είναι πιο σημαντικό το θέμα της επιβίωσης κι αν τελικά μπορεί η πρώτη σεζόν με τον Γουλιέλμο, να τελειώσει χωρίς τα περσινά «μπες-βγες» κι «έλα εσύ-φύγε εσύ». Να κλείσει ομαλά, νοικοκυρεμένα, με λιγότερα χρέη. Να περάσει στην επόμενη χωρίς τις ίδιες καταστροφικές αναταράξεις.

Στο σημείο «μηδέν» οι σχέσεις Σαββίδη με τον Τσίπρα και τον Καμμένο

Η συζήτηση- αναγγελία για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και κυρίως για τον περιβάλλοντα χώρο, όπου σήμερα υπάρχει το μικρό πάρκινγκ του γηπέδου και κάθε Τετάρτη γίνεται η λαϊκή, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των εγκαινίων της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας αναφέρονται σε μια διαδικασία που θα τρέξει και θα καλύψει οποιοδήποτε κενό δημιουργήθηκε από την κωλυσιεργία των τελευταίων ετών. Από τη στιγμή, δηλαδή, που ο Σαββίδης είχε μιλήσει για το νέο γήπεδο και έβαλε τους δικούς του ανθρώπους να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές.

Ο Σαββίδης δεν είχε φτάσει στο σημείο να αποσπάσει το ΟΚ της κυβέρνησης για τα 21 στρέμματα που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας κι όλα είχα σταθεί σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορούσε να είναι αισιόδοξος. Όχι περισσότερο από όσο μπορεί να είναι πλέον, μετά από όσα κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του, προ ολίγων ημερών, στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ακόμη κι αν μια σπουδαία υπόσχεση έχει δημοσιοποιηθεί και όλοι όσοι θα πρέπει να υπογράψουν είναι πλέον διατεθειμένοι να συμβάλλουν ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια, ειδικά για το χώρο γύρω από το γήπεδο της Τούμπας, υπάρχουν σημεία που προβληματίσουν. Και δεν πρόκειται για τις συζητήσεις ή τις επαφές σε επίπεδο πολιτειακών παραγόντων και διοικούντων του δικεφάλου. Πρόκειται για τις σχέσεις του ίδιου του Ιβάν με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Πρόκειται για τις γέφυρες που έχουν πέσει εδώ και αρκετό καιρό. Και μάλιστα, με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο υποτίθεται ότι υπήρξε στενή επαφή, είχε κτιστεί μια δυνατή σχέση, η οποία, από ότι φαίνεται, έχει χαλαρώσει… Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με όσα διαρρέει η πλευρά του Σαββίδη, υπάρχει δυσαρέσκεια που τοποθετείται στο θέμα της περσινής αναπάντεχης κατάληξης του πρωταθλήματος, μέσα από τις δύο γνωστές περιπτώσεις των ντέρμπι, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι δύο πλευρές, δεν κατάφεραν ούτε και τώρα, τις μέρες που θα μπορούσε να αναδομηθεί η σχέση τους, να βρουν σημείο επαφής. Άνθρωποι που κινούνται περιφερειακά των δύο, της κυβέρνησης, εδικά του Καμμένου, και του Σαββίδη, συζήτησαν σχετικά, προσπάθησαν να δώσουν χώρο και χρόνο σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης, αλλά, δεν οδηγηθήκαν πουθενά.
Έμειναν, λοιπόν, στον ίδιο παρονομαστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιβαν Σαββίδης, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τις σημαντικές εξαγγελίες του για το γήπεδο της Τούμπας και την αναφορά του σε ένα νέο γήπεδο, επέλεξε να αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ροστόφ. Δεν θα μπορούσε να το κάνει λιγότερο αδιάκριτα… Αναχώρησε με το προσωπικό του τζετ, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας έφτανε στη Θεσσαλονίκη.

Οι μέρες που ακολουθούν δεν αποκλείεται να φέρουν μια διαφορετική προσέγγιση για τους «δύο», Σαββίδη και Τσίπρα. Μπορεί να γίνουν αφορμή οι συνεργασίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τα αρμόδια υπουργεία για να έρθουν πιο κοντά. Πότε ακριβώς είναι άγνωστο.
Πολλά θα κριθούν από τις διαθέσεις του Σαββίδη, που δέχθηκε πρόσφατα την πρόταση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Πάνο Καμμένο.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ