Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Αθανασιάδης, ο Πρίγιοβιτς και τα κρίσιμα παιχνίδια του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Στέφανο, τον Αθανασιάδη και τον Κλάους που θυμηθήκαμε τώρα που ο Πρίγιοβιτς τραυματίστηκε και δεν μπορεί να σκοράρει.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τώρα θυμηθήκατε τον Αθανασιάδη… Τώρα που σφίξανε τα γάλατα, τραυματίστηκε ο Πρίγιοβιτς και χάνει ένα σωρό παιχνίδια, προσμένουν την επανεκκίνηση του Κλάους, για να καλύψουν ένα πολύ σημαντικό κενό.

Καλά… Όχι ότι ο Πρίγιοβιτς είχε υπογράψει συμβόλαιο με τα… δίχτυα και θα επέμενε στον ίδιο ρυθμό, δηλαδή, να σκοράρει σε κάθε επόμενο αγώνα, αν δεν είχε τραυματιστεί. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει με σιγουριά και μόνο ως πρόβλεψη με βάση τα δεδομένα (εντυπωσιακά, ομολογουμένως) θα μπορούσε να ελπίζει στην αποτελεσματικότητα του Σερβο-Ελβετού φορ.

Ο Γιώργος Σαββίδης, ο υιός του Ιβάν, λοιπόν, που είναι γνωστό ότι προσπαθεί να εναρμονιστεί με τη λογική και τη νοοτροπία του παοκτσή και μέσα από τις τοποθετήσεις του στα social media, το εκδηλώνει, άλλες φορές με επιτυχία κι άλλες με… περιορισμένη ευστοχία (παράδειγμα, ο Τζαβέλλας… ένας από εμάς).

Έρχεται τώρα να μας δηλώσει ότι ήρθε η ώρα ενός ποδοσφαιριστή, που όλοι γνωρίζουμε ότι περνά δύσκολες στιγμές, καθότι το κύριο χαρακτηριστικό του, το σκοράρισμα, το έχει απολέσει.

Σε κανένα σημείο του φετινού πρωταθλήματος, σε στάθηκα στην αφλογιστία του Αθανασιάδη, για δύο σοβαρούς λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι ξελάσπωσε τον ΠΑΟΚ σε πολλές περιπτώσεις και είναι σκόρερ με ρεκόρ για την ιστορία της ομάδας.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουμε όλοι μας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, για έναν ποδοσφαιριστή που είτε ο ίδιος (και κυρίως είναι αυτό…) δεν μπορεί να βρει τον πραγματικό του εαυτό ή δεν τον βοηθά η ομάδα για να βρει το ρυθμό του.

Σεβασμός λέγεται, είναι απαραίτητος, ειδικά στις δύσκολες περιόδους, σε περιόδους που θα πρέπει και να προσεχθεί περισσότερο και να προστατευθεί.

Αυτό δεν συνέβη φέτος με τον Αθανασιάδη, δεν τον προστάτευσε ο ΠΑΟΚ. Ούτε ο Ίβιτς που τον εξέθετε όσο τον είχε βασικό, δεν σκόραρε και του δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ούτε κι ο Ιβάν όταν φώναζε ότι θα έπρεπε να είχε πουληθεί από νωρίς, όταν είχε αυξημένη αγοραστική αξία κι όχι τώρα που δεν σκοράρει και δεν τον θέλει κανείς. Ή σχεδόν κανείς…

Ο Πρίγιοβιτς ήταν ικανός και τυχερός, πιο τυχερός από τον Αθανασιάδη, που αν θα πρέπει να του καταλογίσουμε κάτι πολύ σοβαρό (το έχω ξαναπεί) είναι ότι δεν φρόντισε να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του και περιορίστηκε –σχεδόν- μόνο στον εκτελεστικό τομέα.

Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα και τελικά να μην είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα το αν σκοράρει ή όχι.

Αν μέχρι σήμερα κι από την αρχή μιας περιόδου δεν έχεις φροντίσει και δεν έχεις βοηθήσει τον Αθανασιάδη να βρει τον εαυτό του, πως μπορείς να έχεις απαιτήσεις να επανέλθει σήμερα και να δώσει λύσεις, σε αγώνες που κρίνουν μια ολόκληρη χρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x