Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο δρόμος του Ιβάν, της εξυγίανσης, της φθοράς και του Μαρινάκη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ιβάν Σαββίδη, που είναι έτσι κι αλλιώς, κάνει πολιτική ποδοσφαίρου και αντέχει τις φθορές, συγκρίνεται με τον Μαρινάκη, διαγράφει πορεία εξυγίανσης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν ο Ιβάν Σαββίδης και οι «συνέταιροί» του είχαν προγραμματίσει την πορεία προς την εξυγίανση μέσα από τις δικαστικές αντιπαραθέσεις και όσα ευτράπελα έχουν καταγραφεί, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, είναι βέβαιο ότι κάτι δεν προέβλεψαν σωστά, κάπου έχει χαθεί ο έλεγχος…

Ναι, το «τέρας» της διαπλοκής είναι εφτάψυχο και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα έρθει η μέρα που θα αποδημήσει. Αλλά, εδώ κάπου τίθενται δύο τουλάχιστο ερωτήματα, με το πρώτο να είναι ευκρινές και συνηθισμένο –πλέον:

Αν αλλάζει χέρια το παρασκήνιο και η διαπλοκή χρώμα φανέλας.

Το δεύτερο αφορά στις φθορές που προκαλεί ο αγώνας της εξυγίανσης κι αν απομένουν τελικά δυνάμεις για να στήσεις ποδόσφαιρο που δεν θα βρωμάει, αλλά, θα μυρίζει… Ευρώπη, όπως την αντιλαμβάνονται οι φίλαθλοι κι όχι βέβαια οι οπαδοί με τον εκδικητικό χαρακτήρας, του «τώρα θα πάθετε όσα μας… κάνατε για πολλά χρόνια».

Πόσο δυνατός θα βγει ο Σαββίδης και πως θα πορευθεί στη συνέχεια, αφού θα είναι άνθρωπός του στην ΕΠΟ και ενδεχομένως θα έχει αποκτήσει κι άλλα στηρίγματα, όλα προς μια και μοναδική κατεύθυνση, την οριστική εκκαθάριση του ποδόσφαιρου.

Τα μέχρι τώρα δείγματα δεν καταδεικνύουν τον πλέον ακριβοδίκαιο, διότι έχουμε όλο9ι μάτια και αυτιά και δεν ακούσαμε ποτέ να… αποσύρεται από την εύνοια των διαιτητών και των αποφάσεων που του έδωσαν είτε το προβάδισμα για μια επιτυχία είτε ολόκληρη την επιτυχία.

Φυσικά μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που χαράμισε τρεις βαθμούς και δεν πήγε να παίξει τον ημιτελικό στο Καραϊσκάκη. Τον ίδιο που αναβάθμισε τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τον ΠΑΟΚ και για το ποδόσφαιρο και ίσως το πιο σπουδαίο:

Απέκτησε υπόσταση μια ομάδα που ήθελε να είναι μεγάλη και σίγουρη, αλλά, δεν τολμούσε γιατί δεν ήταν όσο ισχυρή έπρεπε για να αντιμετωπίσει μεγέθη σαν του Μαρινάκη ή παλιότερα άλλων μεγάλων παραγόντων.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, όπως ρώτησε ο σύντροφος οπαδός του ΠΑΟΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πόσα παραπάνω έκανε για την Ελλάδα ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης από τον Σαββίδη. Εδώ είναι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Στη βάση της, βέβαια, θα βρούμε μεγάλο ενδιαφέρον διότι τελικά είναι πολλά που έχουν κάνει και οι δύο και είναι μάλλον ανόητο να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις.

Πιο αφελές είναι να αναρωτηθεί κανείς, αν ο οπαδός του ΠΑΟΚ πήγε να βρει τον Μητσοτάκη κάνοντας οτοστόπ, από την Καλαμαριά, μέχρι τα Σφαγεία ή πήρε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, τα οποία συναντούσαμε μόνο σε ανακοινώσεις του Amber Alert.

Υ. Γ. Ο Γιώργος ο υιός, δεν το έχει πιάσει σωστά το θέμα με τον Ηρακλή. Έχει αναπτύξει εμμονή και δεν βλέπω σοβαρούς λόγους για κάποιον που δεν αναπνέει στην ίδια ατμόσφαιρα, δεν αντιλαμβάνεται τι περνά αυτή η ομάδα. Γι΄ αυτό άλλωστε οι Ηρακληδείς αξιολογούν και δεν… πολυασχολούνται τελικά με σχόλια περί τους υποβιβασμού, του 1980, του 2011 και του τωρινού. Διότι δεν γνωρίζει ότι ποτέ δεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά, διότι δεν γνωρίζει ότι πέφτει θύμα της διαπλοκής σπουδαίων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους οποίους δε στηρίζει με τις αποφάσεις του κι ο ΠΑΟΚ, όπως στην προχθεσινή ψηφοφορία και σε άλλες παλιότερες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x