Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ιβάν αδικήθηκε, πλήρωσε, έμαθε, τώρα θέλει να εισπράξει

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του Σαββίδη και τον υπερασπίζεται όσο προκλητικός κι αν ακούστηκε για τους αντιπάλους του…

Την έπαρση θα τη δικαιολογήσω. Θα την ενισχύσω και θα την υποστηρίξω. Όχι γιατί σέβομαι το οικονομικό του υπόβαθρο. Όχι γιατί έχει αποδείξει (που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο…) ότι διαθέτει ποδοσφαιρική ευφυΐα. Αλλά, επειδή φαίνεται ότι, εκτός από τα χρέη, τα οποία κληρονόμησε και διευθέτησε, σέρνει μαζί του και μια προίκα γεμάτη αδικίες, μικρές ή μεγάλες, ιστορικές ή απλές λεπτομέρειες που δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο του ΠΑΟΚ. Όχι ότι έζησε τα πέτρινα χρόνια του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης δεν ένοιωσε και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν τελικά νοιώθει από εκεί που βρίσκεται, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, όπως νοιώθουν οι απλοί ΠΑΟΚτσήδες, σε κάθε στιγμή που αδικείται η ομάδα τους. Είναι όμως όσο ευφυής χρειάζεται και ίσως αρκετά παραπάνω για να καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Λέω, λοιπόν, ότι θα τον υπερασπιστώ ως ένα βαθμό, να μιλά με… ύφος, με… πρωταθλητισμό, σαν να του χρωστάνε τίτλο και θα του δώσουν έτσι κι αλλιώς στο τέλος της περιόδου, διότι γνωρίζει και κουβαλά την αδικία πολλών ετών ή για να είμαι πιο ακριβής, ορισμένων ή αρκετών σεζόν στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε την προοπτική να κατακτήσει πρωτάθλημα και δεν του το επέτρεψαν.

Σε όλα αυτό, ο Σαββίδης, ως ηγέτης, στο βίντεο- μήνυμα από το Ροστόφ, από το γραφείο του, δείχνει να μην υπολογίζει κανέναν, σαν να έχει αποκτήσει τόσο ισχυρές βάσεις, πιο δυνατές από κάθε προηγούμενη χρονιά του, και δεν του ξεφεύγει το πρωτάθλημα. Που σημειωτέον, μιλά σαν τον κατακτά ο ίδιος και δεν βλέπω πουθενά τους παίκτες και τον προπονητή. Ούτε καν τους πολυπληθείς συμβουλάτορες τους οποίους έχει στο πλευρό του.

Όπως και να το κάνουμε, όσο κι αν προκαλεί σε σημαντικό βαθμό και διεγείρει τα οπαδικά πάθη, ο Σαββίδης είναι βέβαιο ότι έχει μεγάλες δυνατότητες κι αυτό που αφήνει να εννοηθεί, ότι δεν χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις, έχει μια βάση. Αυτό άλλωστε είναι το παράπονο των ΠΑΟΚτσήδων, ότι δεν εκτοξεύει την ομάδα, με παικταράδες και εξακολουθεί να φέρνει μερικούς καλούς και μερικούς μέτριους ή απίθανους.

Αν τα στηρίγματά του είναι η ΕΠΟ, ο δικός του Γραμμένος, όπως άλλωστε ο ίδιος τον αποκάλεσε, μάλλον θα πρέπει να κρατάμε τα προσχήματα…

Αλλά, η διακριτικότητα δεν είναι το φόρτε του, σε κανένα από τα διαγγέλματά του. Είναι σκληρός και ίσως είναι ώρα να γίνει πιο σκληρός και με τον ίδιο του τον εαυτό, διότι, τώρα το Γενάρη, παίζεται το πρωτάθλημα. Κι αν ο ΠΑΟΚ ενισχυθεί με οριστικές λύσεις κι όχι μεσοβέζικες, τότε ας αρχίσει να χαμογελά και να νοιώθει δικαιωμένος. Ειδάλλως, θα τα θυμηθούμε όλα αυτά που είπε στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα από το PAOK TV και θα μας απασχολήσουν όλους μας (ειδικά τους φίλους της ομάδας) το Μάιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x