Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ίβιτς κάνει άμυνα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την αμυντική λειτουργία που πήγε περίπατο μπροστά σε ομάδα με ποιότητα από Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ίβιτς που έκανε άμυνα για να καλύψει τους παίκτες του.

Ένα σύντομο, αλλά, εφιαλτικό χρονικό διάστημα οκτώ λεπτών, ανάγκα τον προπονητή του ΠΑΟΚ να βρεθεί για πρώτη φορά σε θέση άμυνας. Από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη της επόμενης μέρας για τον ΠΑΟΚ, δηλαδή από την ημέρα που του δόθηκε το χρίσμα του πρώτου προπονητή, ο Ίβιτς δεν είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Τα φιλικά απέδιδαν την ικανοποιητική εικόνα της προετοιμασίας και η ομάδα συγκέντρωνε αρκετά κολακευτικά σχόλια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μέχρι που ήρθε το φιλικό με τη Στεάουα και τα τρία γκολ της ανατροπής, από το 3-1 στο 3-4 , σε οκτώ μόλις λεπτά, σε ένα οκτάλεπτο που κανείς δεν συμμετείχε στην αμυντική λειτουργία και αυτό δεν αφορά μόνον την αμυντική γραμμή, αλλά, ένα σωρό ποδοσφαιριστές που προηγούνται στην πορεία του αντιπάλου για να φτάσει μέχρι την εστία του Βελλίδη.

Θέλω να σημειώσω λοιπόν ότι ο προπονητής Ιβιτς είναι πλέον προπονητής και περνά από τις εξετάσεις που χρειάζονται για να αποδείξει ότι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Δεν ήταν δύσκολες οι ώρες των πλέι-οφ. Ήταν μια… οντισιόν όπως αποδείχθηκε και την οποία πέρασε με καλό βαθμό για να γίνει τελικά το αφεντικό στον πάγκο.

Τώρα είναι που σηκώνει την ευθύνη της ομάδας και την προετοιμάζει, με όσα υλικά του δόθηκαν για να φτάσει ένα βήμα παραπάνω από αυτό που κατάφερε πέρσι ο ΠΑΟΚ. Καλά, δεν είναι συγκεκριμένος ο στόχος και αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ ομάδα που θα πρέπει να της συμπεριφέρεσαι χωρίς να έχεις θέσει στόχο και να μιλάς γενικά για κάτι καλύτερο από το περσινό της δεύτερης θέσης.

Ο Ίβιτς λοιπόν αναγκάστηκε να απάντησε για την εμφάνιση του Κρέσπο, για το κέντρο που δεν αμύνεται αλλά επιβαρύνει με την αδιαφορία του την πίσω γραμμή και τους επιθετικούς που δεν έχουν στο μυαλό τους την άμυνα, αλλά, πως θα σκοράρουν ή θα δημιουργήσουν. Λες και δεν είναι –και- δική τους υπόθεση να αναστείλουν τη ανάπτυξη του αντιπάλου.

Τα μαύρα της τα χάλια είχε με ομάδα που διαθέτει υψηλό βαθμό ποιότητας και παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ η αμυντική λειτουργία.

Προφανώς δεν είναι μόνο ο Κρέσπο που δεν είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε να βρεθεί. Ούτε καν ο Τζαβέλλας που τα λαθάκια τα έχει στο ρεπερτόριό του. Είναι θέμα όλης της ομάδας και ξεκινά από την κορυφή.

Με ισορροπία στο παιχνίδι, λογικές επιλογές κι όχι κάρτες στο σημαιάκι του κόρνερ. Με συνεννόηση και σεβασμό πρώτα στον συμπαίκτη που εκτίθεται όταν κάνουμε το λάθος και πρέπει κάποιος άλλος να μας καλύψει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x