Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ηρακλής που πάει… περίπατο

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ηρακλή και τα αγωνιστικά του κενά, για τους παράγοντες που παριστάνουν τη διοίκηση και για τον υποβιβασμό που τον απειλεί πιο άμεσα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι θέμα και είναι μάλιστα μεγάλο όσο δεν διορθώνεται, έστω και ελάχιστα, η κατάσταση στον Ηρακλή.

Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος, δεν διακρίνω μια ελπίδα που θα με υποχρεώσει να αναθεωρήσω και να προβλέψω ότι αυτή η ομάδα θα ανακάμψει. Θα βρει το δρόμο της και θα έχει τα κουράγια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σε όλα αυτά, το πρόσφατο… αμάρτημα, με την απώλεια της ασφαλιστικής ενημερότητας, δεν οδηγεί στο τέλος του κόσμου, αλλά, είναι προφανές ότι έρχεται να κουμπώσει σε όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες. Τα χρήματα του Βέλλιου και της μεταγραφής του δεν έφτασαν και η αδειοδότηση είναι μια υπόθεση που δεν απασχολήσει, καθότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί. Άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν και τα χρήματα για να ανταπεξέλθει αυτή η δύσμοιρη ομάδα στις υποχρεώσεις της.

Η περίπτωση δε της μετακίνησης ενός ποδοσφαιριστή ή ακόμη και δύο ή τριών, είναι μια συζήτηση που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό. Με τον Χουάντερσον και τον Σαραμαντά να είναι οι πρώτοι και καλύτεροι για να φέρουν χρήματα στο ταμείο, τα οποία θα εισπράξει ο «Καναδός» μεγαλομέτοχος, εκτός κι αν επέμβει εκ νέου δημόσιο και ΙΚΑ για να λάβει όσα απαιτεί εδώ και πολύ καιρό.

Για τον Ηρακλή δεν υπάρχει σημείο που θα καθορίσει το μέλλον του στην κατηγορία. Πάει περίπατο στη δεύτερη κατηγορία. Βρίσκεται σε μια διαρκή, σε μόνιμη αποδυνάμωση, την οποία εκμεταλλεύονται όλοι ανεξαιρέτως κι αυτή τελικά τον οδηγεί σε υποβιβασμό.

Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσει, δεν υπάρχει κανείς να τον εκπροσωπήσει και να τον υποστηρίξει, αντιθέτως, όσοι παριστάνουν τους παράγοντες αμφισβητούνται και για τους λόγους που ασχολούνται με τον Ηρακλή και για τους σκοπούς τους.

Από την άλλη δε, όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ηρακλής θα υποβιβασθεί επειδή υπάρχουν μόνο διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, δεν βλέπουν… πολύ κοντά, μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Τα μέσα που διαθέτει ο προπονητής είναι μειωμένης δυναμικής. Κι αν θέλουμε να κρύψουμε τις αγωνιστικές αδυναμίες πίσω από τα προβλήματα της διοίκησης, είναι εύκολο. Δεν είναι, όμως, σωστό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x