Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ηρακλής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το δράμα του Ηρακλή και για το μέλλον μιας ομάδας που, χωρίς άδεια, μοιάζει να είναι επισφαλές…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η αδειοδότηση του Ηρακλή είναι μόνο ένα κομμάτι από το μεγάλο πρόβλημα της διοίκησης. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να την εξασφαλίσει σε δεύτερο ή τρίτο βαθμό, ακόμη κι αν περιοριστεί, με βάση τον σχετικό κανονισμό που του επιβάλει συγκεκριμένη τακτική στη συγκρότηση της ομάδας, θα δυσκολευτεί να φτάσε σε αποδόσεις σαν την φετινή, κατά την περίοδο που φλέρταρε με την πεντάδα. Έστω κι αν δεν είχε, όπως αποδείχθηκε, πολλές πιθανότητες για να κερδίσει τελικά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, η αφετηρία του επόμενου πρωταθλήματος ίσως είναι τόσο άβολη για την ιστορική ομάδα που θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αποφύγει περιπέτειες. Άλλωστε και φέτος, με το «συμπυκνωμένο» του ρόστερ, δεν είχε πολλές λύσεις, υπήρχε απειρία, ήταν και η κούραση, οπότε δεν είχε τα στοιχεία για να ολοκληρώσει μια επιτυχημένη πορεία. Έφτασε μέχρι τις τελευταίες θέσεις και, αποδεικνύεται ότι δεν μπορούσε να καταφέρει πολλά παραπάνω από μερικές ευχάριστες στιγμές. Νίκες με ΠΑΟ, με ΠΑΟΚ, με Αστέρα και κάπου εκεί κλείνει ο κύκλος του.

Το οικονομικό είναι το Α και το Ω και για του χρόνου και δεν είμαι βέβαιος ότι όλοι τους, εκεί στη Μίκρα, γνωρίζουν με ακρίβεια τι μπορεί να φτιάξει ο Ηρακλής για να σταθεί αξιοπρεπώς στο νέο πρωτάθλημα.

Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε σημαντικές αλλαγές και αυτό στηρίζεται σε πρώτη φάση στην παραχώρηση του Βέλλιου, την εισροή χρημάτων στο ταμείο της ομάδας και σε άλλες επιλογές, κυρίως μια μίνι εκκαθάριση που δεν αποκλείεται να ακουμπήσει ακόμη και τον Λεοζίνιο.

Ανάλογα με την αδειοδότηση, υπάρχουν απόλυτα ανοικτά ενδεχόμενα για ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και δεν ανταποκρίνονται στο πλάνο που έχει εκπονήσει ο προπονητής σε συνεργασία με τη διοίκηση.

Όλα αυτό συνδυάζεται με τη διάθεση για να μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας και θα «κοπούν», όχι όλοι, αλλά ορισμένοι από τους μεγαλύτερους του ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x