Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Καπίνο, οι μικροί κι η άμυνα του Μαρίνου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr το ντέρμπι της Λεωφόρου μέσα από τη δική του σκοπιά.

• Σίγουρα ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού κλέβει πάντα την παράσταση. Έστω κι αν τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσα ντέρμπι γίνονται στο β΄ γύρο δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, λόγω της μεγάλης διαφοράς του Ολυμπιακού. Όμως, μιλάμε πάντα για τους αιώνιους αντιπάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό τα λέει όλα.

• Ο Παναθηναϊκός παίζει στο σπίτι του, θα έχει τον κόσμο του και θα είναι η σαφώς πιο ξεκούραστη ομάδα. Εσχάτως δε έχει στη Λεωφόρο μεγάλη ρέντα κι επιθετικό οίστρο, βάζοντας 13 γκολ σε τρία παιχνίδια (!), έστω με Βέροια, Παναιτωλικό κι Αστέρα. Στη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής δεν έχει να επιδείξει κάτι ουσιαστικά και θέλει μία τέτοια νίκη για να μπορεί να έχει να λέει και να πάρει και ψυχολογία ενόψει των άλλων τεσσάρων, ίσως και πέντε ντέρμπι που έχει μπροστά του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

• Μπορώ να σταθώ σίγουρα στην αμυντική σιγουριά που δείχνει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο επί Ουζουνίδη, αφού σε εννιά ματς πρωταθλήματος κι Ευρώπης έχει παθητικό μόλις ένα γκολ-πράγματι εντυπωσιακό. Από την άλλη, στο πιο δύσκολο παιχνίδι του, μοναδικό ευρωπαϊκό με τον Έλληνα τεχνικό, η Θέλτα έβαλε δύο και τον κέρδισε (2-0)…

• Ο Μπεργκ είναι σε καλό φεγγάρι, με 13 γκολ μέσα στο 2017, με τα περισσότερα πάντως να τα έχει βάλει σε τρία παιχνίδια (δύο χατ τρικ κι άλλα δύο σε ένα ματς). Είναι σε φόρμα, ενώ μοιάζει να αρχίζει να «κολλάει» με τον γρήγορο Κλωναρίδη κι οι Βιγιαφάνιες κι Εμποκού έχουν ο καθένας στοιχεία (ντρίμπλα και ταχύτητα) να κάνουν σε στιγμές τη διαφορά.

• Ο Ολυμπιακός λόγω του ταξιδιού στην Τουρκία και της φθοράς, σωματικής και ψυχολογικής από τη βαριά ήττα από την Μπεσίκτας, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει ροτέϊσον, με από τέσσερις έως και έξι αλλαγές. Ο στόχος είναι το φρεσκάρισμα. Αναπόφευκτα λοιπόν θα έχει μεγάλη σημασία το πώς θα πάνε τα νέα πρόσωπα. Σε τι κατάσταση θα δείξουν οι Μποτία, Σεμπά, Τσόρι, ο Μαρτίνς με τον Ντε Λα Μπέγια αν τελικά παίξουν, καθώς κι ο Καπίνο.

• Ιδιαίτερη ασφαλώς η βραδιά για τον γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδας, που ξέρει ότι θα γιουχαϊστεί άγρια από την εξέδρα και θα πρέπει αφενός μεν να κλείσει τα αφτιά του, αφετέρου δε να βάλει τα δυνατά του, γιατί η ομάδα του τον έχει ανάγκη μετά τα σοκ που υπέστη από τον Λεάλι στα δύο ματς με τους Τούρκους.

• Θυμάμαι ότι ο Νικοπολίδης, στην επιστροφή του στη Λεωφόρο, το 2005, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά είχε φύγει ηττημένος (1-0). Αντίθετα, ο Ρομπέρτο, στο πρώτο του παιχνίδι στη Λεωφόρο, χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, είχε φύγει νικητής με 1-0, χάρη στο γκολ του Μήτρογλου στο 90’. Πρώτο του Ελευθερόπουλου στη Λεωφόρο; 0-0 το 2000. Ο Ελέ στη Λεωφόρο, όσο έπαιζε ο ίδιος, δεν είχε χάσει ποτέ!

• Και κάτι ακόμη: υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς κανένα από τους μικρούς του (ο Μανθάτης είναι εκτός 18άδας κι οι Ρέτσος, Ανδρούτσος μάλλον θα ξεκινήσουν από τον πάγκο). Ίσως να θέλει ο Βούζας να επενδύσει στην εμπειρία. Λογικό είναι, αλλά δεν λέει και κάτι υποχρεωτικά. Και με την ΑΕΚ στην ενδεκάδα δεν ήταν κανείς μικρός τις προάλλες στο ΟΑΚΑ κι ο Ολυμπιακός έχασε.

• Σημασία περισσότερο έχει ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί καλά το ντέρμπι, να αποφύγει αιφνιδιασμό και να είναι δυνατός και στο φινάλε, βρίσκοντας τις ισορροπίες του, μέσα από ένα έξυπνο, αλλά προπάντων αποφασιστικό παιχνίδι του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x