Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Λεβέκ κι ο ΠΑΟΚ που πάει για την πρόκριση

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που πήγε πάλι στην Ολλανδία, για τα οριστικά τεστ ενόψει Βασιλείας και τα θέματα που απασχολούν τον Λουτσέσκου.

Σκεφτόμουν τι μου έλειψε περισσότερο τις τελευταίες μέρες κι όταν άκουσα τη μελωδική φωνή του Λουτσέσκου, με τα αγγλικά προφοράς Ρώσου μεγιστάνα στη Μύκονο, εντόπισα το κενό: Ούτε κουβέντα για το χάρτινο πρωτάθλημα της ΑΕΚ, ούτε μια απόστροφο του λόγου του για την αδικία που συνετελέσθη στις μέρες της προπονητικής του δόξας και ενώ ήταν αγκαλιά με τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Σχεδόν παππούς ήταν ο Ράζβαν (στην πραγματικότητα έγινε παππούς πρόσφατα) όταν μονολογούσε για την πλάκα που έπαθε και ενώ βρισκόταν αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Με τι να χαρεί, με τι να κλάψει ο δύσμοιρος.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Θα μου πείτε είναι τόσα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που, δεν μπορεί, σύντομα θα είχε λάβει τέλος η… σεμνή τελετή κι όσο κι αν επέμενε με βομβαρδισμό από συνεντεύξεις και συνεχή παράπονα και γκρίνιες για το πατατράκ, κάποια στιγμή θα είχε λάβει τέλος.

Θα είχε απορροφηθεί από τον Λεβέκ και τον Μουλέν, τον Μίχελ και τον Γεωργάκη που δεν του φέρνουν σέντερ φορ και στέλνουν τον Κουλούρη στον Ατρόμητο. Θα είχε τα νεύρα του που δεν υπάρχει αριστερός μπακ για να κάνει δουλειά και να παίξει εναλλάξ με τον Βιεϊρίνια. Γενικά, μερικά θέματα τα έχει και εκείνο που του φταίει περισσότερο είναι ότι δεν είναι ακόμη όσο ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι ενόψει των αγώνων με τη Βασιλεία. Το μόνο που ελαφραίνει τον πόνο του είναι που οι Ελβετοί έχουν αποψιλωθεί και η αποψίλωση συνεχίζεται με περίεργα έντονο ρυθμό, λες και κάνουν οριστική ανακαίνιση. Όχι ένα απλό βαψιματάκι.

Εντωμεταξύ, ο Μίχελ κι ο Γεωργάκης τον… τρολάρουν. Λένε ότι κάνουν συσκέψεις για τα μεταγραφικά, αλλά, πού να προλάβουν τη Βασιλεία ακόμη κι αν σήμερα έρθει ένας ποδοσφαιριστής, πόσο να είναι έτοιμος μετά από δύό εβδομάδες και πόσο να παίξει. Μάλλον συσκέπτονται με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει.

Να πω ότι δεν είναι καθόλου απίθανο, καθότι η περσινή ομάδα, αν βρει ρυθμό έναντι ομάδας που είναι μεν φαβορί, αλλά έχει χάσει πέντε παίκτες, έχει λόγο να ελπίζει πολύ σοβαρά στην πρόκριση. Να σας πω επίσης ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά ότι αυτό θα το πετύχει στο δεύτερο παιχνίδι, όπως έχει συμβεί με τον ΠΑΟΚ απέναντι σε καλές ομάδες και πολύ πιο σπουδαίες από ότι η Βασιλεία.

Ο Λεβέκ έγινε και φέτος θέμα. Μάλιστα φέτος είναι που τελειώνει πιο νωρίς από πέρσι. Πέρσι είχε παίξει στην Κέρκυρα τα περιβόητα 65 λεπτά και φέτος τον στέλνουν σπίτι πολύ νωρίτερα. Ε, νισάφι.

Νομίζω πάντως ότι δεν ασχολείται κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες και δεν επηρεάζεται η ομάδα από τα τερτίπια του Λεβέκ. Όλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους και όποιος καινούργιος μπει στο βασικό σχήμα, για λίγο ή πολύ, θα είναι μια βοήθεια για να καλύψει οποιοδήποτε κενό. Υπάρχουν παίκτες με αρκετή ποιότητα και στο κάτω κάτω της γραφής είναι ευκαιρία να αποδείξουν πράγματα. Αυτό θα το διαπιστώσουμε βέβαια κι από τα φιλικά που έρχονται και θα σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x