Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο νέος ρόλος του Στέφενς

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του Χουμπ Στέφενς με τον Ιβάν Σαββίδη.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Η θωράκιση που προσέφερε το όνομα του Χουμπ Στέφενς, σε αμφιλεγόμενες επιλογές (μεταγραφές) του καλοκαιριού, αυτές που οδηγούν τον ΠΑΟΚ (τουλάχιστο μέχρι τώρα…) σε πορεία άνευ σπουδαίων αποτελεσμάτων, με φτωχές εμφανίσεις, πριν από μερικά 24ωρα, ενισχύεται. Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε πιέσεις, διακρίνονται ρήγματα, αμφισβητήθηκε το μέγεθος της προπονητικής του ικανότητας και η κριτική για την απόδοση της ομάδας έγινε σκληρή.

Ο Ιβαν Σαββίδης, λέει, σε επικοινωνία με τον Ολλανδό προπονητή, ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι το κουμάντο. Αυτό αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οδηγώντας σε εύλογο ερώτημα- συμπέρασμα ότι, μέχρι πρότινος, τα πράγματα δεν ήταν όπως μας τα είπαν: Ο διακριτικός Στέφενς που έλεγε ότι έχει ευθύνη των επίλογών, δεν ήθελε να εκθέσει πρόσωπα και καταστάσεις και τώρα που, ίσως πιέστηκε (κυρίως γιατί η ομάδα του δεν αποδίδει το καλύτερο), είπε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.
Αποφάσισε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. Θα είναι δηλαδή αυτός που θα χειριστεί τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, οι οποίες ουσιαστικά ξεκινούν πολύ νωρίτερα. Αυτό τον καιρό θα πρέπει να έχει φτιάξει τις λίστες σου, με βάση τους στόχους και τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Και το σημαντικότερο… Να μην φτάσουμε στις 20 Ιανουαρίου για να αποφασιστεί ποιος ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί. Αν δεν είναι έτοιμος από την 1η Ιανουαρίου, τι να το κάνεις; Να χάσεις ένα ή ακόμη και δύο μήνες μέχρι να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα κι αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν είναι στη ναφθαλίνη αλλά είναι ενεργός ποδοσφαιριστής. Όχι σαν αυτούς που έρχονται και έχουν να παίξουν πέντε μήνες σε επίσημο αγώνα…

Ένα είδος επανεκκίνησης και ίσως ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του Στέφενς με το αφεντικό της ομάδας ήταν πολύ χρήσιμο σε μια περίοδο που η κριτική δεν αφορά μόνο τους οπαδούς και εξωδιοικητικούς παράγοντες. Υπήρχε εσωτερική κριτική και ο Στέφενς έλαβε το μήνυμα.

Δεν γνωρίζουμε αν έσπευσε στον Σαββίδη να κάνει παράπονα και μετά τη συζήτηση κατέληξαν στο να αναλάβει οριστικά πλέον και εξ ολοκλήρου ότι αφορά στην ομάδα, αλλά, είναι σίγουρο ότι υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κι ο Ολλανδός να πάρει εντολή για να προχωρήσει απερίσπαστος σε μεταγραφικό σχεδιασμό. Ενδεχομένως δεν τον είχε εξαρχής, κάτι που ήταν άλλωστε ευρέως γνωστό, αφού στους λίγους μήνες της συνεργασίας του, απέρριψε δύο τουλάχιστο επιλογές από αυτούς που του έφεραν.

Πάντως, αυτό το «παιχνίδι» με το ποιος φέρνει, ποιος επιλέγει και ποιος εγκρίνει τους ποδοσφαιριστές, ειδικά στον ΠΑΟΚ, έχει γίνει ελαφρώς κωμωδία και δεν φαίνεται ότι εξυπηρετεί ακόμη και την εσωτερική λειτουργία της ομάδας.

Καλό θα ήταν να είναι όλα ξεκάθαρα και να πάψει να λειτουργεί αυτή η ομάδα με εισηγήσεις και προτάσεις του… «ανωτάτου σοβιέτ», που έρχεται κάποια στιγμή και καταργήσει οποιαδήποτε προεργασία για μεταγραφές, επειδή συμβουλεύτηκε κάποιους μυστικοσυμβούλους του.

Υ. Γ. Το να αναλάβει τις μεταγραφές ο Στέφενς, σημαίνει ότι κάποιοι στην ΠΑΕ, που είχαν πάρει εντολή να συμμετέχουν των σχετικού σχεδιασμού, δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας ή θα έχουν μια αρμοδιότητα (η σημαντικότερη) από όσες τους έχουν απονεμηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x