Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ έδιωξε αυτόν που έφταιγε περισσότερο

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την πρεμιέρα του Βλάνταν Ίβιτς, τον ΠΑΟΚ που επέστρεψε στην ποδοσφαιρική λογική και τον ενθουσιασμό από την αλλαγή προπονητή.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τα πράγματα είναι απλά: Έφυγε αυτός που έφταιγε περισσότερο και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε για να παίξει αυτή η ομάδα με φυσιολογικό τρόπο, με λογικές επιλογές και με σκοπό να νικήσει. Ούτε καν να πετύχει ένα γκολ και να το διαχειριστεί. Να σημειώσει μια καθαρή νίκη και να επιστρέψει στη βάση της χωρίς να αποδείξει κάτι λιγότερο από αυτό ακριβώς που είναι και να κερδίσει με σαφήνεια το σεβασμό του αντιπάλου.

Το πιο αξιόλογο της απόλυτης επικράτησης του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, δεν ήταν ίσως το σκορ. Αυτό ίσως να είναι απόρροια ενός ενθουσιασμού που απορρέει από τις επιλογές του προπονητή και κυρίως από την αλλαγή του σχηματισμού στο 4-3-3, που ορθολογικά αποφέρει καλύτερη ανάπτυξη αφού ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών.

Εκείνο που θα πρέπει να συγκρατήσει κανείς είναι η αμυντική σκέψη, η σύνδεση των γραμμών και το γεγονός ότι υπάρχει άμεση αντίδραση στην εξέλιξη του αγώνα από τον Ίβιτς, όταν επιθυμεί να μην χαθεί ούτε δευτερόλεπτο διαπιστώνοντας ότι ο Πέλκας είναι πολυτέλεια σε τερέν με πολύ νερό και ήδη έχει δυό γκολ προβάδισμα. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στα αριστερά, ρίχνει τον Κοροβέση για να ενισχύσει την πλευρά και δεν του κάθεται άσχημα η κόντρα επίθεση για το τρίτο γκολ.

Κάπως έτσι μετατρέπει το παιχνίδι σε εκδρομή για φυσιοδίφες και όλα κύλησαν τόσο ευχάριστα… Μα τόσο ευχάριστα που η ομάδα δημιουργεί πλέον υποχρεώσεις. Από το σημείο της απαξίωσης, του εξευτελισμού, κερδίζει πόντους κι αν δεν είναι πρόσκαιρη η εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά, πρόκειται για επάνοδο και μάλιστα επάνοδο διαρκείας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος… Όλα καλά. Βρέθηκε ο βασικός υπεύθυνος, απομακρύνθηκε και τώρα είναι καιρός να δούμε όσα δεν είδαμε μέχρι σήμερα:

Μια ομάδα που είναι ομάδα κι όχι περιοδεύων θίασος, που αλλάζει από Κυριακή σε Κυριακή σύνθεση και έργο.

Μην παρασύρεστε, θα είναι κρίμα να ενθουσιαστείτε από την… ποδοσφαιρική πανδαισία του Αγρινίου και όλα να πάνε στραβά στον επόμενο αγώνα.

Επαναλαμβάνω, δεν αποκλείεται όλα να είναι διαφορετικά από την αλλαγή και μόνο του προπονητή και μαζί την επιστροφή στη λογική του ποδοσφαίρου που είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό με τον Τούντορ.

Ο Ίβιτς και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν να δίνουν εξετάσεις και μάλιστα ακολουθούν οι πιο σημαντικές για να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό επίλογο.

Υ.Γ. Πάντως, ο ΠΑΟΚ διευκολύνεται αρκετά αφού ο επόμενος αγώνας είναι στην Τούμπα με την Καλλονή. Προφανώς προσφέρεται για να ανακτήσει επιπλέον την αγωνιστική αξιοπρέπεια και να οριστικοποιήσει ότι αφορά σε βελτίωση και αλλαγή τακτικής σε συνδυασμό με καλό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x