Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και στο μπάσκετ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και τη συνταγή που τον φέρνει στην κορυφή, πίσω από τους δύο ισχυρούς.

Για να φτάσεις σε μια επιτυχία, έτσι τουλάχιστον όπως αξιολογούμε την κατάκτηση της τρίτης Θέσης στο μπασκετικό πρωτάθλημα, είναι αποτέλεσμα μια συντονισμένης προσπάθειας αρκετών ανθρώπων. Όχι μόνο του προπονητή και των παικτών.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όσο υπάρχει ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός και διατηρούνται στο υψηλότερο επίπεδο, χάρη στους ανθρώπους που τους στηρίζουν οικονομικά, δεν μπορεί κανείς να έχει μεγαλύτερες βλέψεις, από το να φτάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Να νοιώσει… κομμάτι ενθουσιασμένος με μερικές από τις στιγμές που συνθέτουν τη συνολική πορεία και σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αξιοπρεπή διαδρομή, να κάνει έναν απολογισμό που του αφήνει το χαμόγελο.

Το τελευταίο, το χαμόγελο, είναι τελικά πιο σημαντικό από όλα τα άλλα. Διότι δεν φαίνεται να είναι σπουδαίο το οικονομικό αντίκρισμα κι αν μάλιστα δεν υπάρχουν οι ρομαντικοί που δίνουν χρήματα (όπως ο Σαββίδης) για να στηρίξουν ένα μέρος του μπάτζετ, θα ήταν πιο περιορισμένο το χαμόγελο κι οποιαδήποτε επιτυχία.

Παράγοντες επιβίωσης, επιτυχίας και ταυτόχρονα συνέχειας σε ό,τι σχεδιάζει ο ΠΑΟΚ για την επόμενη και μεθεπόμενη σεζόν (κάπως έτσι το σκέφτονται) είναι προφανώς τα μυαλά που έχουν παιδευτεί στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα γνωστά ονόματα των εμβληματικών παραγόντων που υποστηρίζουν και τρέχουν το «πρόγραμμα» του ΠΑΟΚ.

Επιλέγουν προπονητή και δείχνουν εμπιστοσύνη στις επιλογές τους, τις στηρίζουν στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό είναι μια από τις μικρότερες επιτυχίες που στο τέλος τις λες και καθοριστικές. Διότι σκεφτείτε πόσο διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ αν ακολουθούσε την προσφιλή τακτική των συνεχών αλλαγών στον πάγκο και στο ρόστερ των αθλητών.

Η χρονιά που έκλεισε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου μου μοιάζει ευχάριστη και χρήσιμη για την επόμενη. Κι αυτό που μένει είναι ένα πλήθος από εικόνες που καταγράφηκαν και γίνονται οδηγός επιβίωσης για να παραμείνει η ομάδα σε ένα επίπεδο που θα δικαιολογεί την προσπάθεια των στελεχών της.

Το πρωτάθλημα στο μπάσκετ έχει κόφτη στην τρίτη θέση κι αυτό δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη γνώση για να το αντιληφθούμε. Είναι σημαντικό να έχεις επαφή σε μόνιμη βάση με αυτό το σημείο του χάρτη και ταυτόχρονα να βελτιώνεις την εικόνα της ομάδας, δημιουργώντας ένα ακόμη μπασκετικό πόλο στο άθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x