Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε κάτι μεγάλο

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον σχεδιασμό που ποτέ δεν είναι έγκαιρος, για τον ΠΑΟΚ και το γεμάτο του ρόστερ, για την ταυτότητα της νέας ομάδας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Πόσο ενθουσιασμένος μπορεί να είσαι με... ένα Τιάμ, ενώ άκουγες ότι έρχεται το μεγάλο μπαμ και ένας ποδοσφαιριστής που θα ολοκληρώσει τη φετινή μεταγραφική σεζόν με τη λαμπρότητα ενός υποψήφιου πρωταθλητή Ελλάδας;

Πόσο αισιόδοξος να είσαι για την πορεία και την κατάλληξη μιας ομάδας που παρουσιάζει κενά ακόμη και μετά από την απόκτηση εννέα ή δέκα ποδοσφαιριστών και μια βαρβάτη εκκαθάριση, για την οποία η λογική περνά μια... κρίση.

Για αυτούς τους προβληματισμούς υπάχει μια απάντηση κρυμμένη πίσω από τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας μετά από ένα- δυό μήνες. Να έχουμε ένα καλό δείγμα για τον ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου αφού προηγούμενως αποκτήσουν όλοι τους αγωνιστικό ρυθμό και ο ΠΑΟΚ ταυτότητα.

Θα μου πεις ότι για την ταυτότητα έχει δουλέψει απο πέρσι ο Ίβιτς, ακολουθώντας το αυτονόητο στον σχηματισμό της ομάδας και αυτό ήταν που έφερε ισορροπία και αποτέλεσμα. Με αυτό τον απλό τρόπο οδήγησε την ομάδα στην πρώτη θέση των πλέι-οφ αφού ανέδειξε ότι καλό είχε έναντι των αντιπάλων του.

Φέτος τα πράγματα ίσως είναι πολύ διαφορετικά και δεν σηκώνω κουβέντα γι αυτό.
Πιο πολύ τον ΠΑΟ φοβάμαι, παρά τους υπόλοιπους.

Τώρα πάντως είμαστε σε μια περίοδο, όσο δυσάρεστο και ανησυχητικό μπορεί να φαίνεται, που οι μισοί και παραπάνω από τους νέους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, τα κιλά τους, τον προσανατολισμό τους.

Από σχεδιασμό ποτέ δεν τα πηγαίναμε καλά στην Ελλάδα. Ελλάδα είναι και η Τούμπα, κι ο ΠΑΟΚ και όλοι μας. Οπότε θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό το δεδομένο και να συμβιβαστούμε με όσα θα συμβούν.

Ενα καλοκαίρι ήξερες τι θέλεις, δεν το αγόρασες έγκαιρα, αν και δεν φείδεσαι χρημάτων και φτάνεις στο σημείο να έχει πάρει αναβολή το πρωτάθλημα 20 μέρες και να υποστηρίζεις ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι οι νεομεταγραφέντες.

Κατά τα άλλα, είναι λογική η προσέγγιση ότι αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ, όταν θα δουλέψει σε υψηλούς ρυθμούς, θα πρέπει να τον υπολογίζουν για να μην σας πω να τον φοβούνται.

Εχει γεμάτο ρόστερ, απέκτησε αρκετές λύσεις παρά την αποψίλωση και αν δουλέψει στα αποδυτήρια αναβαθμίζοντας την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του, θα έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μεγάλα πράγματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x